Hoe zorgt Microsoft voor een veilig en betrouwbaar gebruik van AI in Microsoft 365?

In relatief korte periode is AI een krachtig hulpmiddel geworden voor organisaties. Echter, het gebruik van AI brengt ook nieuwe verantwoordelijkheden en veiligheidsrisco’s met zich mee. Als Microsoft Solutions Partner willen we je graag meenemen in de wereld van AI en Microsoft 365. In deze blog laten we je zien hoe Microsoft een veilig en betrouwbaar gebruik van AI in Microsoft 365 realiseert.

AI en Microsoft 365 vergroten jouw innovatiekracht

AI transformeert hoe we werken, leren en communiceren. Met Microsoft 365 worden AI-mogelijkheden geïntegreerd in de vertrouwde Office-apps. Denk aan intelligente editors in Word, geavanceerde data-analyses in Excel en persoonlijke assistenten in Outlook. Deze tools maken het niet alleen makkelijker om productiever te zijn, maar bieden ook nieuwe manieren om te innoveren.

Voordat je begint, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op de integratie van AI in je organisatie. Bekijk onze checklist voor AI-voorbereiding voor organisaties om te zorgen dat je aan alle belangrijke aspecten hebt gedacht.

Copilot voor Microsoft 365: jouw persoonlijke AI-assistent

Microsoft 365 biedt organisaties een innovatieve AI-assistent in Microsoft 365 voor je dagelijkse werkzaamheden: Microsoft Copilot voor Microsoft 365. Deze tool is ontworpen om gebruikers te helpen bij het slim gebruiken van AI-toepassingen in Microsoft 365 met een focus op veiligheid, privacy en verantwoordelijk gebruik. Het bijzondere aan Copilot is dat het binnen de veilige Microsoft Cloud Services blijft, waarbij de vertrouwelijkheid van gegevens wordt gewaarborgd. De interacties en data die Copilot genereert, worden niet gedeeld met externe diensten. Bovendien past Copilot geavanceerde technieken toe om gebruikers op maat gemaakte resultaten te bieden, terwijl het voldoet aan strenge beveiligingsstandaarden en -regelgevingen, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Zero trust en AI: essentieel voor de bescherming van jouw (bedrijfs)gegevens

In het AI-tijdperk is het essentieel om je bedrijfsdata goed te beschermen. Ons advies is om het Zero Trust security model ook voor AI toe te passen. Dit model zorgt ervoor dat medewerkers alleen toegang hebben tot de gegevens die ze nodig hebben, terwijl andere data veilig blijft. Zero Trust is geen optie, maar een noodzaak voor de effectieve implementatie van AI / Copilot. Met de toename van waardevolle data door AI/Copilot is een sterke beveiligingsstrategie cruciaal. Wees dus goed voorbereid op deze nieuwe fase van AI-integratie in je bedrijfsvoering.

Hoe Microsoft 365 AI en Copilot veilig houdt

Bij Microsoft staat veiligheid voorop. De AI-oplossingen binnen Microsoft 365 voldoen aan strenge veiligheidsnormen. Microsoft’s Responsible AI Standard waarborgt dat AI-technologie op een ethische en verantwoorde manier wordt ontwikkeld en gebruikt. Jouw gegevens zijn veilig dankzij geavanceerde encryptie en privacyregels. Daarnaast zet Microsoft de volgende onderdelen in om Microsoft 365 en AI veilig te houden:

  • Office of Responsible AI: Deze afdeling binnen Microsoft is onderdeel van het juridische team en houdt toezicht op de implementatie van Microsoft’s verantwoorde AI-strategie over alle bedrijfseenheden en functies.
  • Microsoft Responsible AI Standard: Deze standaard is een set richtlijnen en vereisten die Microsoft volgt bij de ontwikkeling en implementatie van AI-systemen, in lijn met de normen en waarden van het bedrijf.
  • Responsible AI Impact Assessment: Dit is een hulpmiddel voor het identificeren, beoordelen en mitigeren van potentiële risico’s en schade van kunstmatige intelligentie (AI)/ machine learning (ML) systemen.
  • Veiligheid en betrouwbaarheid: Microsoft test en evalueert de veiligheid en capaciteiten van hun AI-systemen, onderwerpt ze aan externe tests en evalueert onder andere de cyberbeveiliging en maatschappelijke risico’s.
  • Vertrouwen: Microsoft zorgt ervoor dat het duidelijk is voor gebruikers wanneer ze met een AI-systeem omgaan en streeft ernaar vooroordelen en discriminatie te vermijden, privacybescherming te versterken en kinderen te beschermen tegen schade

Praktische tips voor het veilig gebruiken van AI in Microsoft 365

  1. Blijf op de hoogte: Zorg dat je team op de hoogte blijft van de nieuwste AI-mogelijkheden en veiligheidsupdates.
  2. Gebruik AI verantwoordelijk: Denk na over hoe AI jouw werk kan verbeteren zonder afbreuk te doen aan ethische normen.
  3. Zero trust: Hanteer het Zero Trust Security model voor al je AI-plannen.
  4. Bescherm je gegevens: Gebruik sterke wachtwoorden en tweestapsverificatie om je Microsoft 365-account veilig te houden.

Direct meer weten?

De integratie van AI in Microsoft 365 biedt jou en je organisatie ongekende mogelijkheden, maar het is cruciaal om deze technologie veilig en verantwoordelijk te gebruiken. Door de richtlijnen van Microsoft te volgen en bewust te blijven van veiligheidsrisico’s, kun je optimaal profiteren van de voordelen van AI terwijl je jouw gegevens beschermt.

Wil je meer weten over hoe Microsoft 365 AI jou en jouw organisatie kan helpen om nog slimmer, productiever en innovatiever (samen) te werken? Of wil je weten je jouw organisatie, ICT-omgeving en collega’s goed kunt voorbereiden op het gebruik van AI? Neem contact op met ons voor een persoonlijke demo of meer informatie. We laten je graag kennis maken met onze AI aanpak, Microsoft 365 AI en onze mooie AI oplossingen!

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.