Hybride IT-beheer in de cloud voor onderwijs

Het onderwijs verandert continu. Dit brengt nieuwe IT-uitdagingen met zich mee. Hybride IT-beheer in de Cloud maakt je IT-omgeving flexibeler en eenvoudiger te beheren.

Voordelen hybride IT-beheer in de Cloud

  • Optimum bereiken in snelheid, flexibiliteit en eenvoud
  • Beter real-time inzicht in de prestaties van jouw hybride IT-omgeving
  • Meer controle en kosteneffectieve aanpak
  • Explotiatiekosten ipv investeringskosten
  • Bescherming en beveiliging van je IT-omgeving

IT-uitdagingen in het onderwijs

De uitdagingen van IT-afdelingen in het onderwijs worden met name bepaald door:

  • Betere samenwerking en hogere productiviteit
  • Besparing op beheerskosten
  • Digitale samenleving
  • Security en controle

Deze uitdagingen vragen in de praktijk steeds meer om een Cloud-aanpak; in het bijzonder een hybride Cloud-aanpak. Maar wat is een hybride Cloud?

Wat is een hybride Cloud?

Het is simpelweg niet voor iedere (onderwijs)organisatie mogelijk om de volledige IT-omgeving naar de Cloud te verplaatsen. Dit is ook niet nodig. Een hybride scenario past in de praktijk vaak beter. Door het mixen van de private en/of publieke cloud van Microsoft Azure met jouw on-premises omgeving profiteert je organisatie van het beste van twee werelden.

Microsoft Azure biedt je voordelen als een hoge mate van elasticiteit en schaalbaarheid. Bovendien kun je met Azure eenvoudig piekbelasting opvangen. Denk aan examen- of inschrijvingsperiodes.

Waarom hybride IT-beheer in de Cloud?

Hybride IT-beheer in de Cloud is het beheren van jouw IT-omgeving on-premises en in de Cloud vanuit 1 beheeromgeving. Steeds meer onderwijsinstellingen kiezen voor een (gedeeltelijke) stap naar de Cloud. Bijvoorbeeld het gebruik van Skype, Office 365 en Microsoft Azure in het onderwijs. Door jouw on-premises / traditionele datacenter en Cloud omgeving optimaal te beheren, bereik je een optimum in snelheid, flexibiliteit en eenvoud. Bovendien is je security, governance en compliancy geborgd.

Dankzij hybride IT-beheer in de Cloud kunnen docenten, studenten en medewerkers dagelijks optimaal werken. Microsoft Operations Management Suite biedt je hiervoor uitgebreide mogelijkheden.

Advantive hybride IT-beheer in de Cloud

Managed services

Advantive beschikt over een eigen servicedesk. Ervaren, hoog opgeleide Microsoft specialisten kunnen het beheer en monitoring van jouw hybride Cloud (volledig) uit handen nemen en je de gewenste ondersteuning bieden. Dit geeft je de ruimte om slim om te kunnen gaan met IT-veranderingen in het onderwijs.

Stappenplan

Het succes van hybride IT-beheer in de Cloud staat en valt met een goede voorbereiding. Het Advantive stappenplan voor Hybride IT-beheer in de Cloud voor onderwijs biedt je inspiratie. Uiteraard kunnen onze consultants je ondersteunen. Wij delen graag onze kennis en ervaringen met je.

Meer informatie

Meer inspiratie
Nieuwe vormen van leren en doceren vragen veel van je IT-omgeving. Hoe beheer je slim je on-premises en cloudomgeving? Dit stappenplan biedt inspiratie.Lees meer ›
Een SharePoint migratie wordt vaak als complex ervaren. Tegenwoordig kan dit eenvoudiger en sneller met Sharegate. Advantive deelt haar ervaringen met je.Lees meer ›
In deze blog wordt uitgelegd hoe je doorzoekbare PDF's in Office 365 en SharePoint maakt met Aquaforest Searchlight software.Lees meer ›