Integratie ERP en Office 365 / SharePoint (Online)

Dankzij de cloud kunnen medewerkers steeds efficiënter (samen)werken. Office 365 is hier een goed voorbeeld van. Om je organisatie nog verder te digitaliseren en samenwerking te blijven stimuleren, is een integratie van ERP en Office 365 een must. Advantive maakt dit met het Ometa Framework mogelijk.

Waarom ERP en Office 365 integreren?

De juiste inzet van ICT draagt bij aan het succes van je organisatie. Vaak komt het voor dat de data versnipperd wordt opgeslagen binnen je organisatie. Je bent dan veel tijd om de juiste informatie te vinden (systemen doorzoeken, collega’s bellen of mailen). Door jouw Office 365-omgeving te integreren met je ERP-oplossing sla je een brug tussen de wereld van gestructureerde en ongestructureerde data. Dit helpt om informatie te beheren en te structuren. Het resultaat is:

  • Optimalisatie van je bedrijfsprocessen en informatiebeheer
  • Efficiëntere bedrijfsvoering
  • Bredere kennisdeling en samenwerking
  • Reductie van administratieve handelingen en foutieve invoer van gegevens
  • Meer ruimte voor innovatie

Hoe werkt het?

Advantive kan met behulp van het Ometa Framework diverse backoffice applicaties met je Office 365 SharePoint-omgeving integreren. Hierbij kun je denken aan SAP, BAAN, Infor LN, Oracle en Axapta. We helpen je om je processen te verbeteren, samenwerking tussen medewerkers en afdelingen te faciliteren en je de gewenste informatie in 1 overzicht en automatisch te tonen. Dit maakt je organisatie bijzonder efficiënt.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Forecastgegevens uit ERP-systemen tussen leveranciers en interne inkoop
  • Salesgegevens uit CRM en ERP delen tussen binnendienst en accountmanagers
  • Leveranciersgegevens en hun contracten uit ERP binnen de organisatie
  • Service order gegevens rond installaties tussen monteurs en opdrachtgevers

Op basis van het Ometa Framework realiseren we voor je in Office 365 gebruiksvriendelijke samenwerkingsomgevingen die precies zijn afgestemd op de eindgebruiker. De achterliggende aanvoer van data wordt gestuurd vanuit het veelal complexe back-office proces.

We zorgen er vervolgens voor dat die informatie eenvoudig toegankelijk wordt gemaakt in een vertrouwde Microsoft omgeving voor de verschillende afdelingen en medewerkers binnen je organisatie.

Ook het migreren van documenten in ERP-systemen naar SharePoint (Online) is mogelijk, aangezien de oplossing een integratie ondersteunt tussen het document managementsysteem en het ERP-systeem. Dit gebeurt allemaal op basis van standaard connectoren met bijvoorbeeld SAP, Infor LN, Baan, Oracle, Mapics, M3, et cetera.

Direct meer weten?

Wil je weten hoe we jouw organisatie nog efficiënter kunnen laten (samen) werken? Laat het ons weten! We brengen graag de mogelijkheden van de integratie van ERP met jouw Office 365 / SharePoint omgeving in kaart.

Meer inspiratie
Microsoft Ignite vindt van 25 t/m 29 sept 2017 plaats. Lees in deze blog de highlights van dag 4: Microsoft Teams, video en artificial intelligence.Lees meer ›
Hoe kun je als organisatie voorkomen dat bedrijfsgevoelige informatie per e-mail wordt verstuurd? Data Loss Prevention in Office 365 helpt je je securityniveau te verhogen. Lees meer ›
ISDN gaat verdwijnen. Voor een gefaseerde overgang naar VoIP / Skype for Business gebruiken we vaak AudioCodes. In deze blog beantwoorden we vijf vragen over AudioCodes.Lees meer ›