Kunstmatige Intelligentie

De toekomst van het slimmer en efficienter werken is dichterbij dan ooit!

Wat is kunstmatige intelligentie (AI)?

Kunstmatige Intelligentie, beter bekend als Artificial Intelligence (AI), is een fascinerende ontwikkeling binnen de wereld van ICT. Het draait allemaal om het ontwikkelen van systemen die taken aankunnen die normaal gesproken alleen door mensen uitgevoerd kunnen worden. 

De voordelen van kunstmatige intelligentie (AI)

  • Efficiëntie en productiviteit
  • Snelle gegevensanalyse
  • Verbeterde besluitvorming
  • Kostenbesparing door automatisering
  • 24/7 beschikbaar

Wat is de impact van AI op mijn organisatie?

Het potentieel van kunstmatige intelligentie voor je organisatie is enorm. Met het toepassen van AI binnen je organisatie ga je efficiënter en effectiever werken. Taken die veel tijd kosten kunnen geautomatiseerd worden, waardoor werknemers zich meer kunnen concentreren op strategische aspecten. Bovendien kan AI helpen om betere beslissingen te nemen door het analyseren en interpreteren van grote hoeveelheden data.

Microsoft en kunstmatige intellingentie.

Microsoft heeft de afgelopen jaren veel geinvesteerd op het gebied van kunstmatige intelligentie. Een van de eerste producten met kunstmatige intelligentie was Cortana, de slimme assisstent binnen Windows die taken kan uitzetten en je agenda doet beheren.

Met een forse investering in het bedrijf OpenAI heeft Microsoft een groot aandeel in het succes van die organisatie. Een van de meest bekende oplossingen die op de markt is gekomen van OpenAI is de chatbot “ChatGPT”. (lees er meer over in onze blogs) 

Microsoft komt in 2023 met Copilot, een oplossing die binnen het Microsoft 365 platform gelanceerd wordt, waarmee kunstmatige intelligentie wordt geintegreerd in je Microsoft Office producten, zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Door middel van deze integratie komt AI dichterbij dan ooit te voren. 

Of bel ons op: 088 20 20 520.

Kantoorautomatisering door AI

Door de razendsnelle groei op gebied van kunstmatige intelligentie komen er dagelijks nieuwe applicaties en functionaliteiten die ons leven een stuk eenvoudiger maken. Je kan al snel starten met AI binnen je eigen kantoor, door het toepassen van kantoorautomatisering, we noemen een aantal voorbeelden:

Klantenservice
AI-chatbots kunnen een eerste lijn klantenservice bieden. Op deze manier kun je klanten en collega’s helpen met eenvoudige vragen en problemen en indien nodig doorverwijzen naar een menselijke medewerker. Dit vermindert de wachttijd en verhoogt de efficiëntie van de klantenservice.

Gegevens analyse
AI kan enorme hoeveelheden data verwerken om inzichten te genereren die kunnen helpen bij besluitvorming. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat verkoopgegevens worden geanalyseerd om patronen te ontdekken en voorspellingen te doen over toekomstige verkopen.

Documentbeheer
Kunstmatige Intelligentie kan helpen bij het classificeren, taggen en organiseren van documenten. Dit kan betekenen dat facturen, contracten en andere documenten automatisch worden gesorteerd en gecategoriseerd, waardoor medewerkers gemakkelijk de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben.

kunstmatige intelligentie AI
AI Artificial Intelligence

Wat kan AI betekenen voor jouw organisatie?

Bij Advantive zijn we veel bezig met kunstmatige intelligentie. Wil je weten hoe je AI kan toepassen voor jouw organisatie, neem dan contact op met een van onze AI specialisten.

Laat het ons weten! We bieden je graag inspiratie en delen onze ervaringen met je.

Contact opnemen

     Thijs van GIls   

Thijs van Gils

Technical lead Productivity

+31 88 20 20 520 +31 6 184 843 59 [email protected]
 
 

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.