Maak kennis met Chris Munten

Chris Munten versterkt sinds 1 april 2020 het Advantive team als business consultant. In dit interview stelt Chris zich uitgebreid aan je voor en deelt hij zijn passie met je.

1. Wil je jezelf even kort voorstellen?

“Ik ben Chris Munten, geboren en getogen in Venlo. Ik werk ruim 2,5 jaar als business consultant bij Advantive. In het dagelijkse leven ben ik veel betrokken bij het lokale en provinciale verenigingsleven. Daarnaast draag ik ook een steentje bij aan het politieke landschap in Venlo. Ruim 15 jaar begeeft mijn werk zich op het snijvlak van zorg en ICT. De zorgsector is echt gebaat bij een efficiënte en veilige ICT-omgeving, niet alleen technisch, maar zeker ook de menselijke kant telt voor mij heel erg mee. Hoe zorgen we er simpelweg voor dat alle goede bedoelingen en investeringen van ICT ook landen bij de medewerkers? Een deel van mijn werk is dan ook om klanten te inspireren op het gebied van adoptie en verandermangement.”

2. Waarom heb je voor Advantive gekozen?

“Dat is een makkelijke vraag. Advantive ken ik al heel wat jaren. Ik kwam er al regelmatig over de vloer vanuit mijn functie bij mijn vorige werkgever. Het is bijzonder prettig samenwerken met het Advantive team. Advantive blinkt uit in hun brede en diepgaande Microsoft kennis en ervaring. Dat blijkt ook uit het aantal Microsoft competenties. Het zegt ook wel iets als je met een team van 40 mensen het voor elkaar krijgt om de meest complete Microsoft partner van Zuid-Nederland te zijn!”

3. Wat is je achtergrond?

“Zoals al aangegeven werk ik ruim 15 jaar in de ICT. Ik heb brede ICT-ervaring: van hardware en software tot aan Microsoft technologie en licenties. Ik heb de afgelopen 15 jaar een mooie groei doorgemaakt. Ik heb zowel ervaring met het ondersteunen van het midden- als kleinbedrijf als van grote (internationale) bedrijven. Uiteindelijk kom je in een bepaalde (levens)fase en word je de sparringpartner van de klant. Dan ontdek je kracht van goed luisteren naar je klant. Tegenwoordig houd ik me samen met de klant bezig met vraagstukken, zoals: “Waar lig je ’s nachts wakker van?”, “Welke uitdagingen heb je?”, “Hoe zorgen we ervoor dat we elke medewerker meekrijgen in de verandering?” en “Wat zijn je plannen op de korte en lange termijn?”. Ik kijk daarbij echt naar de business en de medewerkers. Daarna maak ik pas de vertaalslag naar ICT.”

4. Waarmee verras je onze klanten en relaties?

“Ik verras klanten en relaties met mijn frisse blik, inhoudelijke kennis en de verrassende aanpak om veranderingen op het ICT vlak te laten landen binnen een organisatie. Ik maak ze wegwijs in het woud van (ICT-)mogelijkheden van Microsoft technologie en help ze de juiste beleids- en ICT-keuzes te maken. Ik wil ze laten merken en voelen dat ICT niet meer alleen een feestje van de ICT-afdeling, maar dat het veel verder gaat en ook de medewerkers, directie en externe partners raakt. ICT moet je complete organisatie ondersteunen. Een werkbaar adoptieplan is één van de zaken waar mijn klanten enthousiast over zijn.”

5. Wat is jouw passie?

“Mijn passie is het succesvol introduceren van Microsoft oplossingen bij klanten. Ik ben er trots op als alle lagen van een organisatie gelukkig worden van een nieuwe oplossing, zoals de introductie van Microsoft Teams, de moderne werkplek of het automatiseren van bedrijfsprocessen. Dit kan voor de financiële afdeling een besparing van kosten zijn, voor de ICT-afdeling geen of minder beheer en voor de medewerkers een prettigere manier van (samen)werken. De livegang van een project is leuk, maar nog geen reden voor een feestje. Een livegang is een bedrijfskritisch moment, waarop we vooral checken of alles technisch goed werkt. Maar we hangen pas de slingers op als de nieuwe manier van werken is omarmd en het resultaat echt zichtbaar is in de organisatie. Adoptie en change management zijn daarom erg belangrijk, bij ieder project.” 

Tevreden medewerkers in alle lagen van het bedrijf, daar draait het om!"

6. Wat is moeten we absoluut over je weten?

“Mijn levensmotto is: “Give a smile everyday!”. Ik heb altijd een lach op mijn gezicht. Ik ben ervan overtuigd dat een positieve instelling, zelfs in deze moeilijke tijd, je zoveel meer brengt. Dat probeer ik ook aan mensen mee te geven.”

7. Wat zijn je ambities?

“Advantive heeft een hele mooie klantenset. Ik vind het prettig om continu met de klant te kijken naar nieuwe ICT-kansen en mogelijkheden. Mijn ambitie is om IT steeds beter aan te laten sluiten op de business. Met onze manier van werken gaan we hier echt een stapje verder. Daar wil ik ook nieuwe klanten in de toekomst mee gaan verrassen!

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.