Maak kennis met Copilot

In deze blog introduceren we Copilot, een handig hulpmiddel voor je dagelijkse werk. Deze chatbot laat je op een laagdrempelige manier en zonder additionele kosten kennismaken met kunstmatige intelligentie (AI) in je dagelijkse werk. We leggen in deze blog uit hoe het werkt en bespreken de mogelijkheden.

Wat is Copilot?

We zijn erg enthousiast over Copilot (voorheen bekend als Bing Chat en Bing Chat Enterprise). Als jouw persoonlijke assistent helpt Copilot je gedurende jouw volledige werkdag, van brainstormen en het analyseren van gegevens tot het zoeken naar informatie op het internet, het maken van grafische ontwerpen en het perfectioneren van je teksten. Lees hier meer over wat het is.

Copilot is een AI-gedreven chatdienst, speciaal ontwikkeld voor de zakelijke markt. Het maakt gebruik van de nieuwste OpenAI-modellen, waaronder GPT-4 en DALL-E 3, waardoor je zowel tekst als beeld met Copilot kunt vormgeven. Copilot kent drie verschillende conversatiestijlen: creatief, gebalanceerd en precies.

Maak kennis met Copilot
Copilot via copilot.microsoft.com

Hoe waarborgt Copilot de veiligheid van mijn (bedrijfs)gegevens?

Copilot biedt niet alleen snelheid en creativiteit in je werk, maar garandeert ook de veiligheid van gebruikers- en bedrijfsgegevens. Deze gegevens blijven binnen jouw organisatie, worden niet opgeslagen of gebruikt voor training van modellen.

Veiligheid staat centraal bij Copilot. Deze tool is exclusief beschikbaar voor Entra ID-gebruikers (voorheen Azure Active Directory). Je logt in via jouw werkaccount en je kunt direct vertrouwen op de bescherming van jouw (bedrijfs)gegevens.

Microsoft Edge voor Bedrijven speelt een cruciale rol in deze beveiliging. Deze browser is speciaal geoptimaliseerd voor AI-gebruik en hanteert strenge beveiligingsmaatregelen, zoals Microsoft Purview data loss prevention (DLP). Dit zorgt ervoor dat gevoelige inhoud, zoals documenten en webpagina’s met specifieke sensitiviteitslabels, niet toegankelijk zijn voor Copilot. Zo blijft de integriteit van je bedrijfsgegevens gewaarborgd, terwijl je toch de volledige kracht van AI kunt benutten.

Wanneer kunnen we Copilot gebruiken?

Copilot (chat) met commerciële gegevensbescherming is nu in preview beschikbaar. Vanaf 1 december algemeen beschikbaar voor organisaties met Microsoft 365 E3, E5, A3, A5, Business Standard en Business Premium abonnementen. In 2024 komt deze versie ook beschikbaar voor F3 abonnementen en andere Entra ID-gebruikers. De chatbot is toegankelijk via copilot.microsoft.com en bing.com.

Uitgebreide mogelijkheden van Copilot

 • Content schrijven: Copilot is een krachtige tool voor het creëren van diverse soorten content. Of het nu gaat om het opstellen van zakelijke e-mails, gedetailleerde rapporten, overtuigende presentaties of creatieve blogposts, deze tool biedt je op al deze vlakken uitgebreide ondersteuning. Het geeft je niet alleen suggesties en ideeën, maar helpt ook bij het structureren en redigeren van je teksten.
 • Gegevens analyseren en vergelijken: Copilot helpt je bij het identificeren van trends, het uitvoeren van vergelijkende analyses, en het visualiseren van gegevens in begrijpelijke formaten zoals grafieken en tabellen vanuit complexe datasets. Dit maakt het eenvoudiger om weloverwogen beslissingen te nemen op basis van accurate data.
 • Documenten samenvatten: Bespaar kostbare tijd met de samenvattingsfunctie van Copilot. Deze tool kan lange rapporten, uitgebreide artikelen of zelfs hele boeken in een paar seconden voor je samenvatten, waardoor je snel de kernpunten en belangrijkste informatie kunt begrijpen zonder uren te besteden aan lezen.
 • Nieuwe vaardigheden leren: Copilot helpt je ook om je kennis en vaardigheden uit te breiden. Of je nu nieuwe software wilt leren, je vaardigheden in een bepaald vakgebied wilt verbeteren, of gewoon nieuwsgierig bent naar een onderwerp, deze tool kan relevante bronnen, tutorials en gidsen aanbevelen.
 • Code schrijven: Copilot helpt je op het gebied van programmeren, het schrijven van code, het debuggen van programma’s, en het bieden van suggesties voor optimalisatie. Dit maakt het een handige tool voor ontwikkelaars en programmeurs.
 • Plugins: Op dit moment zijn er plugins in preview beschikbaar. Binnenkort kunnen ontwikkelaars hun plug-ins voor Copilot publiceren en worden de mogelijkheden van Copilot nog veelzijdiger.

5 voordelen van Copilot

 1. Tijdsbesparing: Door snel en efficiënt antwoorden en oplossingen te bieden, helpt Copilot aanzienlijk veel tijd tijdens je werkdag te besparen.
 2. Creativiteit: Copilot automatiseert en versnelt routinetaken, waardoor je meer tijd hebt voor creativiteit en innovatie.
 3. Veiligheid: Copilot waarborgt de veiligheid van gebruikers- en bedrijfsgegevens, met toegang beperkt tot Entra ID-gebruikers en extra bescherming via Microsoft Edge voor Bedrijven en data loss prevention.
 4. Innovatie: Door gebruik te maken van de nieuwste OpenAI-modellen, waaronder GPT-4 en DALL-E 3, biedt Copilot geavanceerde en innovatieve AI-mogelijkheden.
 5. Persoonlijke Assistent: Copilot fungeert als een persoonlijke assistent, die je helpt bij een breed scala aan taken, van het genereren van tekst en beeld tot het analyseren van gegevens.

Tip!

Werk je dagelijks met SharePoint Online? Dan hebben we een handige tip voor je! Open jouw SharePoint omgeving in Microsoft Edge, log in op jouw Copilot account en open Copilot via de widget rechtsboven in SharePoint. Je kunt dan handig gebruikmaken van de Copilot opties in SharePoint. Bijvoorbeeld: teksten samenvatten, uitgebreide informatie over personen opzoeken, uitleg van moeilijke termen vragen, et cetera.

Direct meer weten?

Wil je op een laagdrempelige en veilige manier kennismaken met Copilot en/of andere AI-oplossingen voor jouw organisatie? Laat het ons weten. Onze collega’s maken je graag wegwijs in de wereld van AI en chatbots.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.