Maak kennis met Joep Fijen

Joep Fijen vormt samen met Willemjan van Laarhoven de directie van Advantive. Hij is 2007 bij Advantive gestart. In dit interview stelt hij zich voor, neemt hij je mee in de groei van Advantive en deelt hij zijn ambities.

1. Wil je jezelf even kort voorstellen?

“Ik ben Joep, met Claudia en twee geweldige kinderen vormen we een knus gezin. Ik ben een actieve sporter. Om mijn adrenalinepeil op niveau te houden beoefen ik gemotoriseerde sporten. Maar ik kan ook enorm genieten van een potje padellen. Ik ben graag bezig persoon en altijd druk met werk, bouwen, verbouwen, de kinderen, familie en vrienden. Ik geniet van het leven, steeds meer.”

2. Wanneer ben je bij Advantive komen werken?

“Ik ben in 2007 gevraagd om bij Advantive te komen werken. Januari 2008 ben ik gestart als accountmanager met de optie om aandelen te kunnen verwerven bij gebleken geschiktheid. Een half jaar later werd ik commercieel directeur.”

3. Wat betekent Advantive voor jou?

“Advantive is mijn favoriete plek! Mijn werk is mijn hobby. Ik vind het heerlijk om bij mijn collega’s, klanten en partners te zijn. Ze bieden me inspiratie en ik krijg er voldoening van. Het zijn leuke, gepassioneerde mensen met ontzettend veel diversiteit in kennis en ervaring.”

We hebben bij Advantive een mooie balans tussen geven en krijgen. Het is gewoon een heel fijn team. Dat werkt ontzettend fijn."

4. Hoe heb je je favoriete plek voor elkaar gekregen?

“Door heel dicht bij mezelf te blijven, te vertrouwen op mijn gevoel en de juiste mensen te vinden die aansluiten bij onze normen en waarden. Ik luister naar de feedback en inbreng van collega’s en sta open voor verandering en verbetering. Mijn collega’s zijn de specialisten op hun vakgebied. Samen weten we continu te blijven innoveren en onze klanten te verrassen met mooie oplossingen.”

5. Welke rol vervul je in de organisatie?

“Ik vind het leuk om mensen in hun kracht te zetten. Bij Advantive krijgt iedereen de ruimte en de vrijheid om zich continu verder te ontwikkelen. Als je als organisatie kwaliteit levert, dan kun je daar als persoon vol voor staan en dan kun je pas echt mooie dingen voor opdrachtgevers realiseren. Ik vind het fijn om met klanten en partners samen te werken en op persoonlijkheid zaken te doen. Ik hanteer hierbij vaak een andere aanpak dan de standaard. Paarse krokodillen zijn niet aan mij besteed. Ik ben goed in het vertalen van de vraag en doelstellingen te creëren. Op basis daarvan zetten we de grote lijnen uit en komen we met nieuwe, innovatieve inzichten. Samen met mijn collega’s help ik bedrijven om hun bedrijfsvoering en -processen slimmer en efficiënter te maken en dit voordeel te behouden door adequaat beheer.”

6. Hoe heeft Advantive zich de laatste jaren ontwikkeld?

“In het begin was Advantive erg sterk in het on premises gebied van Microsoft. Dat zijn we nu in de cloud. Dat is de grootste ontwikkeling. We kijken of de investering de gewenste toegevoegde waarde heeft. Iedere geïnvesteerde Euro moet in mijn optiek minimaal voor een Euro renderen. Security en AI krijgen een steeds prominentere rol. Met de basis in orde is het geweldig om de toegevoegde waarde hiervan te ervaren!”

7. Je werkt sinds 2007 bij Advantive. Wat zijn tot nu toe jouw mooiste momenten?

“Ik vind een aantal dingen erg mooi. Ik vind het erg mooi dat we met Jan Groenen (voormalig algemeen directeur) en Willemjan van Laarhoven vanaf 2019 een nieuwe koers in hebben kunnen zetten. Ik ben heel blij met mijn collega’s, waar ik heel veel energie van krijg. Passie, plezier en professionaliteit voeren bij Advantive de boventoon. Ook vind ik het oprecht fijn dat we iets extra’s kunnen doen op het gebied van MVO voor goede doelen, zoals KWF, Limburgs Landschap en Ronald McDonald Kinderfonds. Daarnaast werken we met fijne klanten en partners aan leuke opdrachten. Ik ben trots dat we bij Advantive de groei van onze collega’s kunnen faciliteren. En ook erg belangrijk, het is gezellig om bij Advantive te werken.”

8. Hoe beschrijf je de samenwerking met Willemjan van Laarhoven?

“Met Willemjan werk ik al sinds 2008 samen, sinds 2019 voeren we het dagelijks bestuur. Onze doelen liggen dicht bij elkaar en we hebben veel hart voor de zaak. We versterken elkaar en we hebben allebei een mooie mix aan verantwoordelijkheden. Daarbij hebben we een verschillende aanpak en zijn het eens om oneens te zijn.”

9. Waar staat de organisatie nu?

“Met twee voeten op de grond en met het hoofd in de cloud. We hebben een goed fundament met Microsoft kennis en ervaring, veel kwaliteit en een innovatieve, disruptieve mindset. We zijn als organisatie stabiel en financieel gezond. We hebben bewezen dat we met het team echt heel veel aan kunnen. We zijn nieuwsgierig en leergierig en we willen continu nog beter presteren op een plezierige manier.”

10. Waar ben je trots op?

“Mijn dierbaren, zoals Claudia en mijn mannetjes en natuurlijk het Advantive team. Ik ben echt trots op het plezier in het werk met het team. We hebben hard gewerkt om Advantive weer op een hoog niveau en gezond te krijgen. Daar hebben we als team de schouders onder gezet. Enorm trots dat ons dit samen is gelukt. We hebben als directie een aantal jaren terug met voldoende zelfreflectie bepaald wat beter moet en dan moet je ook afscheid kunnen nemen. We hebben hierbij altijd voor het collectief gedacht. En met succes. Ik ben dan ook enorm trots op waar we nu als organisatie staan. Ik zou Advantive nu ook aan mijn beste vrienden aanbevelen.”

11. Wat is je ambitie?

“Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf. Dat faciliteren we hier ook. We vinden het belangrijk dat je het beste uit jezelf naar boven haalt en dat je bij Advantive jezelf kunt zijn. Daarbij mag je ook kritisch zijn en fouten maken. Ik vind het leuk dat ik hier een actieve rol inneem en mijn collega’s kan helpen om verder te groeien op zowel persoonlijk als zakelijk vlak.”

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.