Maak kennis met Rick Deneer

Rick Deneer is Teamlead Productivity bij Advantive. Hij is in 2017 bij Advantive gestart. In dit interview stelt hij zich voor, neemt hij je mee in de groei van zijn functie en deelt hij zijn ambities.

1. Wil je jezelf even kort voorstellen?

“Ik ben Rick Deneer, teamlead Productivity. Ik werk samen met een geweldige groep collega’s. Samen richten wij ons op het bedenken en implementeren van innovatieve oplossingen. Ik woon in Weert, ben getrouwd en heb twee kinderen. Ondernemen is mijn grootste hobby en mijn werk is een belangrijk deel van mijn leven. Het geeft me veel energie!”

2. Kun je iets vertellen over je rol binnen Advantive en hoe je teamlead bent geworden?

 “Ik ben in 2017 bij Advantive begonnen als accountmanager. Vanaf het begin had ik een enorme passie voor productivity: de functionele kant van Microsoft 365 en business intelligence. Ik ben me steeds meer gaan verdiepen en betrokken geraakt bij het productivity team. We delen hetzelfde DNA en dezelfde passie. In 2021 kreeg ik de kans om teamlead Productivity te worden. Dit was een nieuwe en mooie uitdaging, waarbij ik de kans kreeg nog meer met productivity te doen, zowel met het team als in het ontwikkelen van nieuwe proposities. Het was een groot compliment en fijn dat ik het vertrouwen kreeg om meer te ondernemen binnen de organisatie.”

3. Hoe zou je de cultuur van Advantive beschrijven?

“De cultuur bij Advantive is heel zacht en open. Iedereen kan goed met elkaar overweg, is toegankelijk en communicatief vaardig. Bij Advantive werken we als één team, waarbij iedereen bereid is voor elkaar door het vuur te gaan. De sfeer in ons team is fantastisch. We zien elkaar ook buiten het werk om leuke dingen te doen, zoals LAN-party’s of etentjes.”

4. Kun je iets meer vertellen over je team?

“Ons team is dynamisch. De jongste collega is net afgestudeerd en de oudste heeft Abraham al gezien. Er zit enorm veel kennis en ervaring in het team. Ongeacht de leeftijd helpt iedereen elkaar met de kennis die hij of zij heeft. Dat geldt ook team overschrijdend. Binnen Advantive waarderen we elkaar en zijn we gelijkwaardig. Het is ook erg gezellig! Ik ben enorm trots op de stappen die we maken als organisatie. We maken echt het verschil voor onze opdrachtgevers, maar ook voor Advantive zelf.”

5. Hoe zorg je ervoor dat de verschillende specialisten in je team goed samenwerken?

“Door iedereen de ruimte te geven om samenwerking mogelijk te maken. We bundelen specialisten, zoals het BI-team dat een eigen plek binnen Advantive heeft. Het is een natuurlijk proces hoe iedereen met elkaar omgaat en elkaar weet te vinden. We maken samen met onze collega’s opleidingsplannen en stippelen een ontwikkelroute uit. Nieuwe collega’s krijgen een buddy om mee samen te werken. Onze collega Thijs van Gils is de techlead voor productivity en is zowel mijn rechterhand als die van het team voor technische ondersteuning. Daarnaast delen we veel kennis. Elke maand hebben we teamoverleg en vinden er kennissessies plaats. We blijven goed op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en vinden het leuk deze toe te passen in ons werk.”

6. Hoe zou je jouw managementstijl beschrijven en hoe draagt deze bij aan het succes van je team?

“Ik heb er bewust voor gekozen om deel uit te maken van de groep. Ik ben toegankelijk voor iedereen en weet net genoeg van techniek om iedereen te stimuleren het maximale eruit te halen. Mijn focus ligt echt op het team. Ik laat mijn collega’s doen wat ze leuk vinden en probeer dit zo goed mogelijk te faciliteren met passende opdrachten. Daarnaast fungeer ik als coach en help ik het team zowel hun soft skills als technische vaardigheden steeds verder te verbeteren. De ruimte en vrijheid die iedereen krijgt, dragen bij aan de fijne werksfeer.”

7. Over welke Microsoft-ontwikkelingen of nieuwe aankondigingen ben je enthousiast?

“Copilot en alles wat met AI te maken heeft! Sinds de introductie van ChatGPT is onze manier van werken enorm veranderd. 2024 staat in het teken van AI. Het gaat ons en onze opdrachtgevers nog verder helpen om de productiviteit te verbeteren. Ik ben er als Microsoft Solutions Partner trots op dat Microsoft deze nieuwe technologie succesvol heeft geïntegreerd in de verschillende Microsoft 365-onderdelen. De mogelijkheden zijn ongekend; het is echt heel gaaf!”

8. Waar ben je trots op?

“Ik ben trots op het team, hoe we presteren als organisatie, maar vooral op de manier waarop we samenwerken met onze opdrachtgevers en met elkaar. Iedereen staat altijd voor elkaar klaar. Dit is niet overal vanzelfsprekend, maar bij Advantive wel. We hebben leuke opdrachtgevers en opdrachten. Trots op waar we staan als organisatie! Ons DNA maakt echt het verschil. Hoe we werken, hoe we zijn. Collega’s willen hier graag werken, omdat de sfeer echt goed is. Ik heb veel om echt trots op te zijn!”

9. Wat zijn jouw ambities?

“Met Advantive de Copilot-partner van het zuiden van Nederland worden. Vooroplopen met AI, technische implementaties bij onze opdrachtgevers verzorgen en het AI-kennishuis voor onze opdrachtgevers zijn. We zijn al druk bezig om deze ambitie te verwezenlijken.”

10. Welk advies zou je geven aan iemand die bij Advantive wil komen werken?

 “Draag bij aan de organisatie op je eigen manier. Wees kritisch, stel je open en eerlijk op, en doe vooral wat je leuk vindt. Dan kom je het beste tot je recht.”

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.

Rick Deneer is in 2017 bij Advantive gestart. Hij versterkt het team als Microsoft 365 Presales Consultant.