Maak kennis met Rick Maes

Rick Maes is accountmanager bij Advantive. Sinds 21 februari 2022 versterkt hij het sales & marketing team. In dit interview stelt hij zich aan je voor en deelt hij zijn ambities met je.

1. Wil je jezelf even kort voorstellen?

“Ik ben Rick Maes, 33 jaar en pas getrouwd met Pem. Samen met onze hond Lexi wonen we in Ell. In mijn vrije tijd sport ik veel. Ik houd van crossfit, hardlopen en fiets regelmatig op mijn racefiets. Daarnaast ga ik graag uiteten en drink ik in het weekend graag een drankje met vrienden.”

2. Waarom heb je voor Advantive gekozen?

“Ik heb om twee redenen voor Advantive gekozen. Enerzijds was ik toe aan de volgende stap in mijn carrière. Ik heb de afgelopen jaren veel ervaring op gedaan in het verkopen van licenties en abonnementsvormen. De komende jaren wil ik mezelf verder ontwikkelen in het verkopen van projecten en consultancy. Wat Advantive doet op Microsoft gebied is ongekend. Daar leer ik de komende jaren nog zoveel van. Anderzijds past de cultuur van Advantive goed bij me. Bij Advantive wordt er naar jou als persoon gekeken en geluisterd. Werkgeluk is binnen Advantive erg belangrijk. Er wordt echt gekeken wat jij als persoon nodig hebt om fijn te kunnen werken en verder te kunnen groeien. Je krijgt alle vrijheid om jezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast is er veel kennis in huis en deze kennis wordt ook gedeeld. Dit alles past goed bij mij!”

Klanten komen bij ons terug, omdat we het zo goed doen. Dat is het mooiste compliment dat je kunt krijgen. Daar ben ik heel trots op!”

3. Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Mijn werkdag bestaat uit veel klantcontact! Ik ben graag bij klanten op bezoek. Op die manier leer ik de klant en zijn/haar organisatie goed kennen en kan ik de best passende ondersteuning of oplossing bieden. Daarnaast houd ik me bezig met het maken van offertes, het opvolgen van klantvragen en met (project)afstemming met collega’s en ICT-partners. Ook maak ik iedere dag tijd vrij om nieuwe kennis op te doen. Waar ik iedere dag erg van geniet is de gezelligheid met collega’s: een praatje bij de koffie, samen lunchen, een wandeling tussen de middag en natuurlijk de vrijdagmiddagborrel.”

4. Hoe ervaar je de cultuur?

“Advantive is een open, informele organisatie. Wat ik heel mooi vind is dat de directie tussen de medewerkers zit op kantoor. Er is geen verschil tussen directie en het team, we zijn collega’s. Dat zie je niet in veel organisaties. We werken als 1 team samen. Alle collega’s zijn enorm betrokken en werken hard en met plezier voor onze klanten. Wat ik ook heel prettig vind is dat je bij Advantive fouten mag maken. Als er iets mis gaat, pakken we dit als team op. We lossen het op en leren ervan. Het is een prettige en veilige werkomgeving waar collega’s echt centraal staan.”

5. Hoe maakt Advantive het verschil?

“Wat ik vaak van klanten hoor, is dat onze collega’s echt het verschil maken. Klanten worden blij van onze manier van werken, de kwaliteit die we leveren, de ondersteuning die we bieden en de projecten die we opleveren. Klanten komen bij ons terug, omdat we het zo goed doen. Dat is het mooiste compliment dat je kunt krijgen. Daar ben ik heel trots op!”

6. Wat is typerend voor Advantive?

“Wat ik heel krachtig vind is dat er bij Advantive wordt gekeken naar waar collega’s gelukkig van worden. Ook wordt er goed gekeken naar welke opdrachten bij ons passen. Daar zijn we selectief in. Er mag ook nee verkocht worden. Dit zorgt ervoor dat we zowel goed zijn voor onze collega’s als voor onze klanten. Door alleen te doen waar we goed in zijn, leveren we altijd kwaliteit en overtreffen we vaak de verwachtingen van de klant. We maken echt impact.”

7. Wat zijn jouw ambities?

“Ik werk nu een half jaar bij Advantive en voel me vanaf dag 1 helemaal thuis. Ik heb in korte tijd al veel geleerd. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Ik vind het leuk om continu te leren, zodat ik klanten kan inspireren en een waardevolle sparringpartner ben. De komende jaren wil ik mezelf verder ontwikkelen en klanten ondersteunen op het snijvlak van business en IT. Daarnaast is het mijn ambitie de komende jaren nog vele mooie relaties aan Advantive te binden en écht van betekenis te zijn.”

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.