Maak kennis met Stefan Hems

Stefan Hems is Microsoft Solutions Consultant bij Advantive. Sinds 1 augustus 2021 versterkt hij het productivity team. In dit interview stelt hij zich aan je voor en vertelt hij waar hij iedere dag veel energie van krijgt.

1. Wil je jezelf even kort voorstellen?

“Ik ben Stefan Hems, getrouwd en ik woon samen met mijn vrouw, twee kinderen en hond in Eindhoven. Mijn grote passie is motorsport, een soort tweede huwelijk voor mij! Daarnaast ben ik altijd sportief bezig en fitness ik graag. Na mijn ICT-opleiding heb ik ervaring opgedaan in de sport-, media- en ICT-branche. Sinds 2021 ben ik bij Advantive werkzaam.”

2. Hoe ben je bij Advantive terechtgekomen?

“Lang geleden maakte ik een bedrijfsvideo voor Advantive. De sfeer sprak me zo aan dat ik mezelf had voorgenomen: als ik weer in de ICT ga, wil ik bij Advantive werken. En dat is gelukt!”

De cultuur bij Advantive is geweldig. Het voelt als een grote, informele familie of vriendenclub. We werken hard, maar staan altijd voor elkaar klaar om mee te denken of taken over te nemen. Bij Advantive wordt er echt naar elkaar geluisterd en staat het personeel op de eerste plaats."

3. Wat is jouw functie binnen Advantive en wat maakt deze functie leuk?

“Ik ben Microsoft Solutions Consultant. Het leuke aan mijn functie is de diversiteit; ik werk voor verschillende opdrachtgevers en ben zowel adviserend als uitvoerend bezig. Mijn taken variëren van het ontwikkelen van governance plannen en apps tot het realiseren van intranetten en het geven van trainingen. Ik houd ervan om problemen op te lossen, met klanten mee te denken en hen te helpen het maximale uit hun Microsoft licenties te halen.”

4. Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Mijn werkdagen zijn erg afwisselend en nooit hetzelfde. Ik werk vaak aan verschillende opdrachten, neem deel aan meetings en ben vaak met meerdere dingen tegelijk bezig. Dit kan variëren van het schrijven van adviesrapporten tot technische documentatie, projecten managen of apps en intranetten ontwikkelen en gebruikersfeedback verwerken.”

5. Op welke manier(en) draagt Advantive bij aan jouw ontwikkeling?

“Advantive heeft me op alle fronten ondersteund. Ze hielpen me mijn studie af te ronden en stimuleerden mij om mijn ontwikkelplan te realiseren, inclusief het behalen van certificaten. Ook op persoonlijk vlak is er veel aandacht voor mijn welzijn, zowel in goede als in minder goede tijden. Daarnaast worden we regelmatig met leuke dingen verrast, zelfs de kinderen. Dat is goud waard!”

6. Hoe stimuleert Advantive innovatie in jouw functie of in jouw team?

“Advantive besteedt veel aandacht aan innovatie. We delen dagelijks kennis en inspireren elkaar. Tijdens onze maandelijkse teammeetings bespreken we de nieuwste technologische ontwikkelingen en delen we kennis die we op evenementen, zoals ESPC, opdoen. We krijgen ook de vrijheid om ervaring op te doen met nieuwe technologieën, zoals AI en Copilot. Dat wordt enorm gestimuleerd en dat is fijn!”

7. Hoe is de sfeer in jouw team?

“De sfeer is mijn team is los en ontspannen. We hebben een top team. Het is een gevarieerd team qua leeftijd, ervaring, expertise en karakters. We vullen elkaar goed aan. Het voelt als een vriendengroep waarin iedereen zijn eigen plekje heeft. Er word hard gewerkt, maar ook veel gelachen. Humor speelt een belangrijke rol in ons team; we maken graag grapjes en kunnen goed met elkaar lachen.”

8. Waar krijg je veel energie van?

“Ik krijg energie van het adviseren bij ICT-beslissingen en het meedenken over de implementatie van Microsoft oplossingen binnen organisaties. Het vinden van innovatieve en kosteneffectieve oplossingen en Microsoft licenties slim inzetten geeft me een goed gevoel.”

9. Waar ben je trots op?

“Ik ben trots op mijn groei bij Advantive. Twee jaar geleden begon ik als junior en heb ik me ontwikkeld tot een volwaardige Microsoft Solutions Consultant. Dit heb ik bereikt door continu te leren, hulp te vragen en van mijn collega’s te leren.”

10. Wat zijn jouw toekomstplannen?

“Ik wil verder groeien als consultant en misschien in de toekomst doorgroeien naar een teamleidersrol. Mijn doel is om onze opdrachtgevers nog breder te adviseren en betrokken te zijn bij hun bedrijfsstrategie.”

11. Wat zou je zeggen tegen iemand die overweegt om bij Advantive te solliciteren?

“Heel simpel: laat het me weten. Zeker doen! Advantive is een geweldige plek om te werken. Gewoon het gesprek aangaan, een kopje koffie drinken en voor je het weet ben je onderdeel van ons leuke team.”

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.

Rick Deneer is in 2017 bij Advantive gestart. Hij versterkt het team als Microsoft 365 Presales Consultant.