Maak kennis met Stefan Hems

Stefan Hems is Microsoft Solutions Consultant bij Advantive. Sinds 1 augustus 2021 versterkt hij het productivity team. In dit interview stelt hij zich aan je voor en vertelt hij waar hij iedere dag veel energie van krijgt.

1. Wil je jezelf even kort voorstellen?

“Ik ben Stefan Hems. Ik ben getrouwd en ik woon samen met mijn vrouw en twee kinderen in Eindhoven. Mijn tweede huwelijk heb ik met de auto- en motorsport. Daar heb ik echt enorme passie voor! Daarnaast ben ik altijd sportief bezig. Op dit moment fitness ik 3 tot 4 keer per week.”

2. Wat is je achtergrond?

“Ik heb een ICT-opleiding gevolgd. Daarna ben ik 12 ½ jaar ondernemer in de sport en mediawereld geweest. Tijdens deze periode ben ik altijd met ICT bezig geweest. Ik wist altijd dat ik weer terug in de ICT wilde. In 2021 heb ik mijn bedrijf verkocht en ben ik bij Advantive gestart. Mijn werkervaring als zelfstandig ondernemer komt in mijn werk als consultant goed van pas. Ik ben gewend om zakelijk te denken, door te pakken en opdrachtgevers goed te ondersteunen.”

Er wordt bij Advantive veel gelachen, maar ook ontzettend hard gewerkt. En daar word ik blij van! Het is een fijne club en er heerst een goede sfeer. Ik voel me er echt thuis.”

3. Waarom heb je voor Advantive gekozen?

“Ik heb heel lang geleden een bedrijfsvideo voor Advantive gemaakt. Ik vond het toen al een leuk bedrijf. Het is een laagdrempelige organisatie, er heerst een goede sfeer en er werken stuk voor stuk professionals. Ik dacht toen al, als ik ooit in de ICT ga werken, dan ga ik hier solliciteren. Ik heb Advantive vanaf dat moment op LinkedIn gevolgd. Ook de website hield ik regelmatig in de gaten. Toen ik mijn bedrijf had verkocht, ben ik er ook voor gegaan. Ik heb Advantive gemaild en werd uitgenodigd voor een gesprek en nu zit ik hier!”

4. Wat is je functie?

“Ik heb bij Advantive een dubbelrol. Ik houd me zowel met consultancy als adoptie bezig. Deze twee rollen vullen elkaar goed aan. Ik maak eenvoudig de vertaalslag naar de eindgebruiker. Tijdens het adoptieproces ben ik de schakel tussen techniek en de eindgebruiker. Ik vind het leuk om zowel mooie Microsoft 365 oplossingen te realiseren als trainingen en video’s te maken. Ik ga pragmatisch te werk en laat eindgebruikers de toegevoegde waarde van nieuwe oplossingen ervaren. Onze opdrachtgevers ervaren dit heel positief!”

5. Hoe is het om bij Advantive te werken?

“Ik werk niet. Ik heb voor mijn gevoel nog geen dag bij Advantive gewerkt. Het is een hechte vriendenclub waar je leuke dingen mee maakt, zo ervaar ik het. Ik ben vorig jaar gestart als junior consultant. Ik heb vanaf het begin aangegeven, dat ik graag wil doorgroeien. Vanaf mijn eerste dag bij Advantive heb ik veel tijd geïnvesteerd in het behalen van certificeringen en het opdoen van praktijkervaring. Ik ben enorm in kennis en ervaring gegroeid. Inmiddels ben ik geen junior consultant meer. Daar ben ik ontzettend trots op. Dit is de eerste stap. Mijn ambitie is om de komende jaren door te groeien naar Microsoft 365 architect.”

6. Waar krijg je energie van?

“Van leuke dingen doen! Er zijn zoveel leuke dingen waar ik energie van krijg. Positieve klanten, leuke trainingen geven, samenwerken met collega’s aan een project, een nieuwe app ontwikkelen of een simpele maar praktische SharePoint lijst maken. Als klanten vervolgens de toegevoegde waarde van de nieuwe ICT-oplossing ervaren, dan is voor mij de missie geslaagd. Daar krijg ik veel energie van!”

7. Wat is typisch Advantive?

“Veel lachen en hard werken! Er wordt bij Advantive veel gelachen, maar ook ontzettend hard gewerkt. En daar word ik blij van! Het is een fijne club en er heerst een goede sfeer. Als medewerker krijg je ontzettend veel ruimte om je functie goed in te vullen. Als je iets nodig hebt, dan kun je dat aangeven en wordt het voor je geregeld. Er is zowel zakelijk als privé oprechte aandacht voor je. Ik voel me er echt thuis.”

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.

Rick Deneer is in 2017 bij Advantive gestart. Hij versterkt het team als Microsoft 365 Presales Consultant.