Maak kennis met Thijs van Gils

Thijs versterkt sinds januari 2019 het productivity team als Microsoft 365 consultant. Sinds 2021 vervult hij tevens de rol van technical lead. In dit interview stelt Thijs zich aan je voor en neemt hij je mee in zijn dagelijkse werk.

1. Wil je jezelf even kort voorstellen?

“Ik ben Thijs van Gils. Samen met mijn vrouw, twee kinderen, twee schildpadden en twee konijnen woon ik in Mierlo. Ik vind het leuk om met mijn gezin leuke dingen te doen of lekker met z’n tweeën uiteten te gaan of samen op de bank te zitten. Daarnaast ben ik een groot fan van PSV en ga ik bijna naar iedere wedstrijd kijken!”

2. Waarom heb je voor Advantive gekozen?

“Ik werkte hiervoor intern als SharePoint specialist bij een internationale organisatie. Na 7 jaar had ik het wel een beetje gezien. Ik wilde graag bij verschillende bedrijven in verschillende branches een kijkje in de keuken nemen. En dat doe ik nu! Het eerste gesprek bij Advantive was al meteen heel vertrouwd. Ook zag ik voldoende mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen en te groeien. Ik werk nu al ruim drie jaar met veel plezier bij Advantive.”

Ik ben trots op mijn persoonlijke groei binnen Advantive. Ook ben ik trots op het team. We werken fijn samen. Ook werken we steeds intensiever met de andere teams binnen Advantive samen. Het team toont een grote betrokkenheid en heeft echt hart voor de zaak. Daar ben ik enorm trots op!”

3. Hoe ziet je werkdag eruit?

“Ik ben rond half negen op kantoor of bij de klant. Ik start mijn laptop op, ik haal een kopje koffie, klets even bij met collega’s en ga dan aan de bak. Mijn werkdag is zeer divers. De ene keer geef ik een workshop, de andere keer maak in een applicatie met PowerApps of realiseer ik een nieuw intranet. Er wordt veel gelachen en veel gedeeld met elkaar. Je collega’s worden werkvrienden en leer je goed kennen. Dat maakt het ook leuk om naar kantoor te komen. Ik ben met verschillende opdrachten tegelijk bezig. Dat wilde ik ook heel graag na mijn vorige job. Fijn is dat je bij Advantive grotendeels zelf je werk en dagen mag indelen. Wat ik ook super leuk vind is dat je opdrachten toegekend krijgt die bij je passen. Als groot PSV fan mocht ik laatst voor PSV aan de slag. Hoe gaaf is dat! Ook is je werkdag heel divers. Ik zit niet de hele dag achter mijn laptop; maar ik ben ook vaak in gesprek met klanten om te adviseren over productiviteitsvraagstukken.”

4. Hoe ervaar je de cultuur?

“Geweldig! Informeel, geen ellebogen cultuur. Iedereen is bereid om elkaar te helpen. Ook is iedereen oprecht geïnteresseerd in elkaar zowel zakelijk als privé. Er is veel humor op de werkvloer. Maar er wordt ook serieus gewerkt als het moet. Er wordt hard gewerkt. Iedereen weet wat elkaars sterke en zwakke punten zijn. We vullen elkaar goed aan. Ook worden er leerpaden aangeboden om jezelf verder te ontwikkelen. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het belang voor Advantive, maar er wordt vooral gekeken naar jou als persoon.”

5. Krijg je voldoende mogelijkheden om te groeien?

“Ja! Er wordt veel geïnvesteerd in het op peil houden van je kennis. Je krijgt alle ruimte op opleidingen te volgen en Microsoft certificeringen te behalen. Ook wordt er goed gekeken naar welke opdrachten bij je passen. Je krijgt de kans om opdrachten te doen, die bij jouw kennis- en ontwikkelgebieden passen. Vanuit het team word je goed ondersteund om iedere opdracht goed te kunnen vervullen.”

6. Hoe ben je van consultant naar tech lead doorgegroeid?

“Dit is een organische groei. Vanaf mijn start bij Advantive heb ik mij altijd behulpzaam opgesteld naar junioren. Door mijn werkervaring en kennis van Microsoft 365 heb ik de afgelopen jaren flink kunnen groeien. In het najaar 2021 ben ik gevraagd om tech lead van het productivity team te worden. Ik ben heel erg blij met het vertrouwen en de erkenning die ik bij Advantive krijg. Dit is iets, dat ik heel erg in mijn vorige werk miste.”

7. Wat houd je rol als tech lead in?

“Als tech lead begeleid ik junioren en ben ik een vraagbaak voor mijn collega’s. Ook controleer ik en schrijf ik mee aan offertes. Daarnaast bied ik presales ondersteuning. Tenslotte mag ik advies geven en mee beslissen op technisch vlak.”

8. Wat is typerend voor Advantive?

“Het is een familiair bedrijf. Iedereen is erg betrokken. Er wordt goed voor de medewerkers gezorgd. Advantive heeft 5 basisregels. Deze regels vormen de basis van de manier van denken en doen van de organisatie. Deze regels komen echt tot uiting en dragen bij aan de fijne cultuur.” 

9. Wat zijn jouw ambities?

“Ik ben trots op mijn rol als tech lead. Ik heb deze rol net en wil me in deze rol verder ontwikkelen. Er zijn nog mooie stappen te maken. Ook wil ik bijdragen aan de verdere groei van het team. We zijn erg ambitieus en hebben nog genoeg te doen!”

10. Waar ben je trots op?

“Ik ben trots op mijn persoonlijke groei binnen Advantive. Ook ben ik trots op het team. We werken fijn samen. Ook werken we steeds intensiever met de andere teams binnen Advantive samen. Het team toont een grote betrokkenheid en heeft echt hart voor de zaak. Daar ben ik enorm trots op!”

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.

Rick Deneer is in 2017 bij Advantive gestart. Hij versterkt het team als Microsoft 365 Presales Consultant.