Maak kennis met Wesley van den Heuvel

In dit interview maak je uitgebreid kennis met Wesley van den Heuvel, Techlead Microsoft Security bij Advantive. Met ruim zeventien jaar ICT-ervaring versterkt hij sinds 2020 ons team met zijn expertise, betrokkenheid en enthousiasme.

1. Wil je jezelf even kort voorstellen?

“Ik ben Wesley van den Heuvel, Techlead Microsoft Security bij Advantive. Samen met mijn vriendin Cleó woon ik in Valkenswaard. Ik ben geboren in Eindhoven en fervent PSV-supporter. Ik vind het belangrijk om gezond en fit te zijn. Daarom sport ik vrijwel iedere dag in mijn home gym. Na het sporten kijk ik vaak nog even een serie. Ik vind het leuk en belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste security en ICT-ontwikkelingen. Ik lees veel tech blogs en ben actief op LinkedIn.”

2. Wat is je rol binnen Advantive en wat zijn je dagelijkse werkzaamheden?

“Als Techlead Microsoft Security richt ik me voornamelijk op de Microsoft security stack en alles daaraan gerelateerd. Mijn werkzaamheden zijn zeer divers: het uitvoeren van security projecten, het opstellen van een security baseline voor implementaties en het verzorgen van security workshops. Daarnaast maak ik deel uit van ons SOC team en fungeer ik als sparringpartner voor alle security gerelateerde vraagstukken van collega’s.”

3. Hoe ben je bij Advantive terechtgekomen en waarom heb je voor Advantive gekozen?

“Bijna dertien jaar lang was ik bij eenzelfde werkgever systeembeheerder. Ik was klaar voor een volgende uitdaging, maar ik had nog niet duidelijk welke richting ik precies op wilde. In mijn rol als systeembeheerder heb ik een actieve rol gespeeld in een Microsoft Azure traject. Mijn fascinatie voor de cloud is toen begonnen en dat smaakte naar meer. Na een tussenstop bij een managed services provider kwam ik in contact met Advantive. Ik had nog geen ervaring op consultancyvlak, maar dat trok me wel. De directe klik, de focus op Microsoft technologie en het vertrouwen om de stap naar consultancy te zetten, spraken me enorm aan. Ondanks de onzekerheden van de coronatijd en mijn gebrek aan consultancy ervaring, heeft deze keuze zeer positief uitgepakt. Al snel werd ik ingezet op grote cloud transitie en moderne werkplek opdrachten. Ik heb me vervolgens gespecialiseerd in Microsoft Security en vervul sinds begin 2024 de rol van Techlead. De kansen en ruimte om te groeien bij Advantive waardeer ik enorm.”

4. Kun je een typisch project beschrijven waaraan het security team werkt?

“Wat ik een hele positieve ontwikkeling vind, is dat veel bedrijven het belang van goede security inzien. Het zero trust principe wordt door vrijwel iedere organisatie geadopteerd. Echter, veel bedrijven hebben te maken met overlappende security oplossingen of onbeveiligde ICT-onderdelen. Daarom zoeken ze naar een allesomvattende beveiligingsstrategie en -oplossing. Om in deze behoefte te voorzien, begeleiden we momenteel tal van organisaties bij de overstap naar Microsoft XDR. Deze oplossing zorgt voor een omvattende beveiliging vanuit één centraal punt, inclusief apparaten, servers, cloudoplossingen en e-mails. Met een security assessment maken we het actuele beveiligingsniveau van de ICT-omgeving inzichtelijk. Daarna adviseren we over mogelijke verbeteringen, waarbij de inzet van XDR een belangrijke rol speelt. Vervolgens zorgen we voor de implementatie.”

5. Hoe blijft het security team op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en technologieën?

“Dit is een belangrijk onderdeel van ons werk en dit doen we op verschillende manieren. We zijn lid van het Microsoft Security Connection Program, waardoor we toegang hebben tot de nieuwste security updates. We nemen deel aan roadmap sessies onder NDA en aan private previews. Daarnaast hebben we directe sparringsessies met Microsoft security experts. We volgen tech website, blogs en podcasts om op de hoogte te blijven van threat intelligence en actuele cyberdreiging. Dit gaat verder dan alleen Microsoft technologie. Elke twee weken houden we een lessons learned sessie met het team met als doel om onze security dienstverlening en processen verder te verbeteren. Ook volgen we periodiek security trainingen.”  

6. Welke rol speelt het security team in de organisatie?

“Wat ik heel belangrijk vind om te benoemen, is dat alles draait om team effort. Security speelt een belangrijke rol in vrijwel al onze opdrachten en in onze dienstverlening. We werken nauw samen met de verschillende teams (managed services, infra en productivity) binnen Advantive. Voor iedere opdracht of change bewaken we het secure by design en zero trust principe. We hebben zoveel specialistische Microsoft kennis in huis. Door dit te combineren, realiseren we de mooiste en veiligste projecten. Daar ben ik wel trots op.”

7. Hoe omschrijf je de cultuur binnen Advantive?

“De cultuur is open, informeel en gezellig. Iedereen kan bij elkaar terecht. We kennen elkaars expertisegebieden. Als je een hulpvraag hebt, is er altijd iemand die je wilt en kan helpen. We delen een gezamenlijke passie voor ons werk. Maar het is ook gewoon gezellig op kantoor. We lunchen altijd samen en maken vaak nog een wandeling. Daarnaast worden er veel leuke uitjes georganiseerd. De drie kernwaarden passie, plezier en professionaliteit worden echt waargemaakt.”

8. Wat vind je het leukste aan je werk bij Advantive?

“Ik word enthousiast van nieuwe ontwikkelingen bij Microsoft. Wanneer Microsoft weer een nieuw security product of update lanceert, waarmee we de ICT-omgeving van onze opdrachtgevers nog veiliger kunnen maken. Microsoft Copilot for Security is hier een mooi voorbeeld van. Dat geeft me veel energie. En wat me ook veel energie geeft, is het delen van mijn kennis. Ik vind het leuk om collega’s, opdrachtgevers en mijn netwerk via LinkedIn te helpen om hun kennis op security gebied te vergroten. Dat is ook een belangrijk onderdeel van mijn rol.”

9. Hoe gaat het security team om met uitdagingen en problemen?

“De passie spat eraf in ons team. Security is een teamsport en vraagt om een gezamenlijke inspanning. Onze gedrevenheid is cruciaal, zeker bij security uitdagingen of problemen, die vaak spannend zijn. Iedereen weet dan de rust te bewaren, daadkrachtig te acteren, snel te schakelen en te reageren. Deze aanpak zorgt ervoor dat we security uitdagingen en problemen adequaat oplossen.”

10. Op welke manier draagt werken bij Advantive bij aan jouw professionele ontwikkeling?

“Bij Advantive krijg je alle vrijheid om jezelf verder te ontwikkelen. We krijgen de tijd om deel te nemen aan het Microsoft Security Connection Program, nieuwe certificeringen te behalen, Microsoft trainingen te volgen, security sessies bij te wonen en Microsoft te bezoeken.”

11. Hoe gaat Advantive om met feedback en ideeën?

“Feedback en ideeën worden altijd serieus genomen, zowel van collega’s als van opdrachtgevers. We zijn altijd bezig om onze diensten en kwaliteit nog verder te verbeteren. Feedback en ideeën zijn hiervoor enorm waardevol. Na het afronden van een project vragen we ook om feedback. Dit helpt ons om verder te innoveren.”

12. Kun je een succesverhaal delen waar je bijzonder trots op bent binnen het security team?

“Er heeft onlangs een onaangekondige pentest bij één van onze opdrachtgevers plaatsgevonden. Dit werd razendsnel door het SOC team gedetecteerd. We hebben de juiste mensen, skills en middelen in huis om een aanval snel te signaleren en op te lossen. Dat is toch wel een echte succeservaring.”

13. Welk advies zou je geven aan iemand die overweegt om bij het security team van Advantive te solliciteren?

“Wat we belangrijk vinden is dat iemand nieuwsgierig en gedreven is. Dat zijn twee eigenschappen die enorm belangrijk zijn als je security werk doet. Technische vaardigheden kun je ontwikkelen en daar helpen we je natuurlijk bij. Ben je nieuwsgierig en gedreven? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking! Ook als je aan het begin van je carrière staat of net de cybersecurity wereld verkent, waag de sprong. Je krijgt bij ons alle ruimte om te groeien en jezelf te ontwikkelen.”

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.