Maak kennis met Willemjan van Laarhoven

Willemjan van Laarhoven vormt samen met Joep Fijen de directie van Advantive. Hij is 2007 bij Advantive gestart. In dit interview stelt hij zich voor, neemt hij je mee in de groei van Advantive en deelt hij zijn ambities.

1. Wil je jezelf even kort voorstellen?

“Ik ben Willemjan van Laarhoven. Ik ben getrouwd met Claudia. Samen wonen we met onze 3 kinderen in Heeze. Ik heb een super leuke vrouw en super leuke kinderen. Naast mijn grote hobby werken, heb ik ook nog andere dingen die ik doe in mijn vrije tijd. Ik ben graag met de kids bezig, ben gediplomeerd natuurgids en geef rondleidingen over de Groote Heide. Daarnaast fok ik al ruim 30 jaar Lakenvelder kippen en neem ik met mijn kippen deel aan shows. Ik sport regelmatig en ben graag buiten in de natuur en in onze tuin. Ook vind ik het gezellig om met familie en vrienden af te spreken. Daarnaast vind ik het leuk om een boek te lezen.”

2. Wanneer ben je bij Advantive gestart?

“Ik ben in 2007 bij Advantive gestart om naast de SharePoint tak het Microsoft Infra deel op te zetten; waarbij ik toen direct aandelen verworven heb. Ik was toen de vijfde medewerker van Advantive. We hebben in die tijd een snelle groei doorgemaakt. We zijn gestart in het oude gemeentehuis van Leende en daarna via een tussenstop verhuisd naar onze huidige locatie in Weert.”

3. Hoe heb je jezelf de afgelopen jaren ontwikkeld?

“Ik ben de afgelopen jaren op meerdere vlakken gegroeid. Sinds 2018 ben ik samen met Joep Fijen eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van Advantive. Ik ben verantwoordelijk voor zowel de techniek als voor HR. Ik vind het leuk om mijn input te geven bij grote projecten en een strategische rol voor opdrachtgevers en partners te vervullen. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om een bijdrage te leveren aan de verdere groei van collega’s. Ook Advantive is afgelopen jaren op allerlei vlakken gegroeid. We kunnen nu echt het verschil maken ten opzichte van andere ICT-dienstverleners.”

4. Hoe maakt Advantive het verschil?

“Met ons team! We hebben oprecht toppers bij ons werken! Niet alleen als specialist, maar zeker ook als persoon. Hierdoor maken we als Advantive op verschillende niveaus het verschil voor onze opdrachtgevers en partners. Onze collega’s kennen de verschillende Microsoft oplossingen van haver tot gort. Ze weten precies hoe de verschillende oplossingen werken en hoe je ze succesvol kunt inzetten. We maken inzichtelijk waar een organisatie behoefte aan heeft en welke eisen aan ICT worden gesteld. Daarna kijken we pas welke oplossingen hier het beste op aansluiten. We snappen de techniek en de business. Ook durven we tegengas te geven. Dat maakt dat we onze klanten verrassen met een pragmatische aanpak en innovatieve oplossingen.”

5. Wat maakt Advantive bijzonder als werkgever?

“Mensen geven het beste van zichzelf als ze gemotiveerd zijn, als ze betrokken zijn bij de organisatie en bevlogen over hun werk. We bieden medewerkers ruimte en vertrouwen voor ondernemerschap binnen onze organisatie. Je krijgt binnen Advantive veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast delen we een gezamenlijke passie voor Microsoft technologie. Ook wordt persoonlijke groei, innovatie en vernieuwing gestimuleerd. Er is ruimte om fouten te maken. Ons DNA is echt goed. We hebben ontzettend leuke collega’s, er is veel kennis in huis en er wordt hard gewerkt. We opereren als 1 team. Als het nodig is, is iedereen ’s avonds bereikbaar. We zijn er altijd voor elkaar. We bieden collega’s een prettige werkomgeving waar je je thuis voelt en wordt gewaardeerd.”

6. Wat zijn tot nu toe jouw mooiste momenten?

“Als ik positief verrast wordt door mensen, complimenten krijg van klanten of als een collega na hard studeren slaagt voor een examen. Een klant die zegt daar had ik nog niet aan gedacht of er voor een collega zijn als hij/zij het op dat moment nodig heeft. Soms hebben mensen ook een zetje nodig. Mijn mooiste momenten zijn de momenten waarop we als groep, team of individu het verschil maken. Het is fijn dat ik daar een bijdrage aan mag leveren. Daar doe ik het wel voor. Het is goed om daar af en toe bij stil te staan.”

Advantive is een fantastische plek om te zijn. Werken is mijn hobby en ik vind het heerlijk om bij onze collega’s en klanten te zijn. Er heerst een goede sfeer en iedereen staat klaar voor elkaar. Het is een hele leuke club om mee te werken. We maken nog steeds hele grote stappen. Dat geeft super veel energie.”

7. Waar ben je trots op?

“Ik ben trots op ons team, de sfeer en de manier hoe we met elkaar omgaan en samenwerken. Ook ben ik enorm trots op onze klanten en partners. Maar ook op het thuisfront. Zonder het thuisfront kunnen we niet doen, wat we doen. Ons werk is niet altijd van 9 tot 5. We krijgen allemaal de ruimte om ons werk te kunnen doen. Het thuisfront hoort ook echt bij de club.”

8. Wat is je ambitie?

“Verdere groei met Advantive realiseren. Niet alleen qua bedrijfsgrootte, klanten en breedte van onze dienstverlening. Wat ik vooral belangrijk vind, is dat collega’s kunnen blijven groeien en dat we dit ook vanuit Advantive faciliteren. Mijn ambitie is om mensen te blijven uitdagen en prikkelen.”

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.