Microsoft 365 juni 2021 update

Microsoft breidt de mogelijkheden van Microsoft 365 continu uit. In deze update maak je o.a. kennis met de nieuwe opties van SharePoint Online, Microsoft Lists, Microsoft Search en Microsoft Teams.

SharePoint navigatiebalk

Aan de linkerkant van jouw SharePoint omgeving is een navigatiebalk toegevoegd. Deze navigatiebalk herken je vast van Microsoft Teams. Via deze navigatiebalk kun je eenvoudig je favoriete sites bezoeken, je nieuws lezen en je recent geopende bestanden raadplegen. Door via de instellingen de globale navigatie aan te zetten, wordt deze zichtbaar aan de linkerkant.

SharePoint Auto-News Digest

SharePoint Auto-News Digest is een geautomatiseerde nieuwsvoorziening per e-mail naar je medewerkers. In deze update worden de nieuwsberichten getoond, die de desbetreffende medewerker nog niet heeft gelezen op SharePoint en/of je SharePoint intranet. Medewerkers zijn dus altijd op de hoogte van het laatste nieuws en updates. Medewerkers krijgen alleen de berichten te zien, waartoe ze ook gemachtigd zijn om deze te zien. Als medewerkers deze updates niet willen ontvangen, kunnen ze zich hiervoor uitschrijven.

De Auto-News digest pas je eenvoudig aan je eigen huisstijl. Daarnaast kun je ervoor kiezen om het meest relevante nieuws eerst te tonen. Ook kunnen je bepaalde news items ‘een boost’ geven.

SharePoint Site templates

Microsoft heeft 8 nieuwe SharePoint site templates op basis van scenario’s ontwikkeld. Met deze templates kun je snel een nieuwe SharePoint site ontwerpen. Per template staat aangegeven welke mogelijkheden de template biedt. Je kunt kiezen uit de volgende standaard templates:

Communication site templates

 • Department: een template waarmee je een afdeling voor de juiste resources en nieuwsvoorziening ondersteunt.
 • Leadership connection: een template waarmee je eenvoudig een community voor leidinggevenden en managers realiseert.
 • Learning central: een template voor het creëren van een leeromgeving.
 • New employee onboarding: een template waarmee je nieuwe collega’s voor en tijdens de start wegwijs kunt maken in je organisatie.

 

Team site templates

 • Event planning: een template voor het organiseren en plannen van evenementen samen met je team.
 • Project management: een template voor het maken van een samenwerkingsomgeving voor jouw projectteam.
 • Training and courses: een template ter ondersteuning van medewerkers bij het volgen van trainingen en cursussen.
 • Training and development team: een template die je ondersteunt op het gebied van teamontwikkeling.

De SharePoint Site templates zijn een mooie manier om je SharePoint in te richten. De templates werken intuïtief en zijn eenvoudig naar eigen wens verder in te vullen.

Microsoft 365 juni 2021 update - SharePoint template
SharePoint site template

Outlook boards

Werk je graag met Outlook via het web? Dan is het nu mogelijk om je Outlook omgeving te personaliseren met zogenoemde ‘boards’. Op dit moment kun je je Outlook verrijken met je agenda, takenlijst, notities, weerbericht, doel, koppelingen, bestanden, locatie, personen, klok en verzameling. Het helpt je om je productiviteit verder te verbeteren.

Microsoft Search: doorzoeken van opnames van Teams vergaderingen en afbeeldingen

Vanaf juni is het mogelijk om met behulp van Microsoft Teams opnames van Teams vergaderingen in OneDrive en SharePoint te doorzoeken op basis van de transcripties. Je kunt de vergadering dus doorzoeken op besproken onderwerpen. Daarnaast is het mogelijk om met Microsoft Search afbeeldingen te vinden.

SharePoint en Microsoft Teams

Het is mogelijk om direct vanuit Microsoft Teams een modern SharePoint pagina of nieuwsbericht vast te pinnen en te bewerken. Ook kun je eenvoudig web parts en afbeeldingen aanpassen, opslaan en publiceren direct vanuit Microsoft Teams.

Nieuwe opties Microsoft Lists

Microsoft Lists biedt gebruikers een aantal nieuwe opties:

 • Persoonlijke lijsten: Deze zijn alleen voor jou zichtbaar, totdat je ze publiekelijk maakt.
 • De actiebar (die je gewend bent van SharePoint) krijgt een nieuwe knop genaamd ‘Integreren’. Via deze balk kun je net als in SharePoint Power Apps of Power Automate integreren met je geselecteerde lijst.
 • Onder de ‘Integreren’ knop is het ook mogelijk om met 1 druk op de knop lijsten te visualiseren met Power BI. Deze functie komt beschikbaar voor gebruikers met een E5 licentie of Power BI Pro licentie. Gebruikers met een gratis Power BI licentie kunnen wel de Power BI rapporten bekijken.
 • Het wordt mogelijk om de eerste kolom van jouw lijst sticky te maken, net zoals je gewend bent van Excel. Hierdoor blijft deze in beeld ook als je naar rechts scrollt door je lijstkolommen.
 • De gallery view van SharePoint komt ook naar Microsoft Lists. Hiermee kun je een kaartweergave van je records in de lijst maken. Een nieuwe mogelijkheid hierop is dat je makelijk via de interface kunt bepalen welke kolommen/velden worden getoond op de kaarten.
 • Aangepaste formulieren: Als gebruiker kun je met JSON zelf het formulier indelen. Zo kun je een koptekst (header) en voettekst (footer) meegeven, verschillende secties maken en daaraan kolommen koppelen.
Microsoft 365 juni 2021 update -Microsoft Lists
Microsoft Lists

Wat is er nog meer nieuw in Microsoft 365?

 • Microsoft To Do List Prediction: als je een taak toevoegt, dan geeft Microsoft To Do zelf aan naar welke lijst deze taak moet gaan.
 • Office 365 – Intelligent Suggestions: deze optie helpt je de voor jou meest belangrijke bestanden snel te vinden.
 • OneDrive: het beëindigen van de toegang tot gedeelde bestanden voor externe gebruikers.
 • Outlook: optie om een vergadering 0-15 minuten na de opgegeven tijd te laten starten of te beëindigen.
 • Power Apps: afbeeldingen vanuit Microsoft Lists in Power Apps tonen.
 • Yammer: berichten plaatsen uit naam van iemand anders.
 • Microsoft Teams op mobiel: large gallery voor vergaderingen wordt toegevoegd.
 • Microsoft Whiteboard is compleet vernieuwd!

Direct meer weten?

Wil je meer weten over de nieuwe mogelijkheden van Microsoft 365? Laat het ons weten. We We wijzen je graag op kansen en mogelijkheden voor jouw organisatie en medewerkers.

Wat doen we nog meer?

Modern datacenter

Modern datacenter

Een modern datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Oplossingen

onze oplossingen

Maak kennis met de innovatiekracht en toegevoegde waarde van de Microsoft cloud voor jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.