Microsoft Azure Active Directory wordt Microsoft Entra ID

Microsoft kondigt de naamswijziging aan van Azure Active Directory naar Microsoft Entra ID, in lijn met de bredere Entra-productreeks. Ondanks deze wijziging blijven alle licentieplannen, inlogpagina’s en API-koppelingen ongewijzigd. De volledige naamswijziging wordt eind 2023 voltooid.

Microsoft breidt Entra familie uit met nieuwe producten

In mei 2022 bracht Microsoft zijn Entra-productreeks op de markt. Oorspronkelijk bestond de reeks uit drie producten: Microsoft Azure Active Directory (Azure AD), Microsoft Entra Permissions Management en Microsoft Entra Verified ID. Sindsdien is de familie verder uitgebreid met Microsoft Entra ID Governance en Microsoft Entra Vified ID.

De Entra-reeks van Microsoft heeft als doel om elke identiteit te beschermen en de toegang tot elke bron – zowel on-premises als in de cloud – te beveiligen. Vandaag kondigt Microsoft een nieuwe stap aan in de evolutie van deze productreeks: de naamswijziging van Azure AD naar Microsoft Entra ID.

Het doel van deze wijziging is de productbenaming te vereenvoudigen en meer in lijn te brengen met de bredere Entra-familie. Het is belangrijk om te weten dat ondanks deze naamswijziging, alle licentieplannen, inlogpagina’s en API-koppelingen ongewijzigd blijven. Bestaande implementaties blijven werken zoals voorheen, zonder enige onderbreking.

Vanaf vandaag zullen beheerders meldingen beginnen te zien in het beheerdersportaal waar ze mogelijk interactie hebben met Azure AD. De volledige naamswijziging van Azure AD naar Microsoft Entra ID wordt tegen het einde van 2023 afgerond.

Samen met de hoofdproductnaamswijziging komen ook veranderingen in de namen van de afzonderlijke licenties:

naamswijziging Azure AD

Microsoft blijft zich inzetten voor de beveiliging van identiteiten en toegang tot bronnen, zowel lokaal als in de cloud. Microsoft Entra Internet Access en Microsoft Entra Private Access is ook aangekondigd door Microsoft. 

Blijf onze website en blogs volgen voor meer updates over de evolutie van Microsoft Entra en wat deze betekent voor gebruikers en beheerders.

Direct meer weten?

Microsoft transformeert Azure Active Directory naar Microsoft Entra ID, onderdeel van de uitgebreide Entra-reeks. Deze naamsverandering, afgerond in 2023, laat huidige functies en licenties intact. Benieuwd hoe deze verandering invloed kan hebben op jouw organisatie of wil je meer weten over Microsoft Azure? Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.