Maak simpel en snel je eigen bedrijfsapp met Microsoft Power Apps

Duik in de wereld van Microsoft Power Apps en ontdek een krachtige tool waarmee je informatie naadloos door (en naar) je systemen kunt sturen. Met Power Apps creƫer je op een simpele manier je eigen apps, met diverse kant-en-klare templates om je op weg te helpen. Koppel je data en de basis van een nieuwe bedrijfsapp is gelegd.

Van Microsoft Forms naar Power Apps

In 2016 maakten we kennis met Microsoft Forms. Een handige tool om gegevens te verzamelen binnen je organisatie. Maar tijden veranderen, en jouw behoeften ook. Je wilt meer dan alleen data verzamelen; je wilt gegevens eenvoudig en efficiƫnt tussen systemen kunnen uitwisselen. Hier komt Microsoft Power Apps om de hoek kijken, een krachtige (en gratis!) oplossing inbegrepen bij je Microsoft 365 licenties.

Navigeer door de snel veranderende digitale wereld

De wereld om ons heen verandert in een razendsnel tempo. Organisaties maken de overstap naar de cloud en omarmen oplossingen met kunstmatige intelligentie, waardoor IT-transities in een stroomversnelling komen. De behoefte aan informatie en databorging is cruciaal om controle en grip op je data te behouden. Met Power Apps maak je het je team gemakkelijk om op een veilige manier informatie uit te wisselen.

Power App voor woningcorporaties

Stel je voor: je werkt bij een woningcorporatie en je bent vaak onderweg. Je wilt snel en eenvoudig informatie kunnen rapporteren zonder door complexe systemen te hoeven navigeren. Hier schittert Power Apps. Verzamel simpelweg de noodzakelijke informatie en maak het leven van je mobiele medewerkers een stukje makkelijker.

Ontwikkel eenvoudig je eigen Power App

Het ontwikkelen van een Power App is relatief eenvoudig. Kies uit talloze templates van Microsoft, laad je data in (via SharePoint Online, een los bestand, SQL database, of een andere koppeling), en Power Apps doet de rest. Voeg een logo en (huisstijl)kleuren toe, en je bent al halverwege je eigen Power App.

Naadloze integratie met Power Apps

EĆ©n van de grootste pluspunten van Power Apps is de mogelijkheid om naadloos te integreren met andere Microsoft-oplossingen en diverse externe applicaties. Hierdoor werken je Power Apps naadloos samen met tools zoals Microsoft Teams, Excel, SharePoint Online, en meer, waardoor je dagelijkse bedrijfsprocessen soepeler verlopen.

Beveiliging van je Power App is standaard geregeld

In onze digitale wereld is beveiliging cruciaal. Met Power Apps zijn jouw data veilig en beveiligd, met de compliance en beveiliging die je van Microsoft verwacht. Door gebruik te maken van Microsoft 365, kun je erop vertrouwen dat jouw gegevens veilig zijn en voldoen aan wet- en regelgeving.

Voortdurende ontwikkelingen met Power Apps

Microsoft blijft investeren in de verdere ontwikkeling van PowerĀ  door regelmatig nieuwe functies en mogelijkheden toe te voegen. Het platform blijft zich ontwikkelen en aanpassen aan de veranderende behoeften van organisaties.

Direct meer weten?

Enthousiast geworden over Power Apps na het lezen van deze blog? Begin vandaag nog met het maken van je eerste Power App. We hebben enkele voorbeelden van Power Apps ter inspiratie voor je op een rijtje gezet.

Praktijkvoorbeelden van Power Apps

AI Beoordelings en evaluatie Power App

beoordeling Power App

Functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken voeren kost veel tijd. Het invullen van formulieren en het opstellen van een brief naar aanleiding van een gesprek kan zo een uur per medewerker kosten. Met behulp van deze Power App worden een tweetal documenten gegenereerd op basis van Artificial Intelligence, het formulier en de brief zijn direct te downloaden. Je bespaart hiermee minimaal 45 minuten per medewerker.

Geautomatiseerd aanmaken van Microsoft Teams met Power Apps

Nieuwe Teams aanvagen

Aan de hand van een aantal vragen worden Microsoft Teams aangemaakt. Het grote voordeel hiervan is dat je voor je medewerkers direct Teams kan faciliteren, terwijl je beleid wordt gewaarborgd. Het aanmaken van Teams gaat op basis van de ingevulde waarden. De medewerker krijgt binnen enkele seconden toegang tot het nieuw aangemaakte Team, terwijl jij de controle en grip op Teams behoudt.

Coffee Company | Gemaakt met Power Apps

Je beschikt over meerdere vergaderruimtes, en de receptie (of een andere afdeling) zorgt altijd voor de perfecte ontvangst met koffie en thee. Hoe maak je dit proces nog efficiĆ«nter? Simpelweg de QR-code in de vergaderruimte scannen, je wensen invullen in Power Apps en je bestelling wordt automatisch doorgegeven aan de receptie. Een supergemakkelijke oplossing om het meeste uit je vergaderingen te halen en je gasten of collegaā€™s te verrassen.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.