Microsoft Teams augustus 2021 update

Afgelopen maand (14 en 15 juli 2021) vond Microsoft Inspire plaats. Tijdens dit Microsoft evenement zijn er weer mooie nieuwe updates voor Microsoft Teams aangekondigd. We geven je in deze blog een update van de nieuwe mogelijkheden.

Microsoft Teams en Dynamics 365

Tijdens Microsoft Inspire 2021 heeft Microsoft aangekondigd om gebruikers vanuit Microsoft Teams direct toegang tot Dynamics 365 te geven. Hiervoor is geen Dynamics 365 licentie nodig. Gebruikers kunnen vanuit Microsoft Teams Dynamics 365 klantgegevens inzien en bewerken. Beheerders kunnen machtigingen en toegangsregels configureren om toegang tot de klantgegevens te beperken.

Microsoft Teams en Dynamics 365

Fluid components

Met behulp van fluid components kunnen gebruikers via de chat een tabel, (actie)lijst of een Excel grafiek met een team delen en/of realtime samen aan werken. Werk je vaak in internationale teams? Fluid vertaalt automatisch de chatberichten.

In de toekomst kunnen deze componenten ook via anders Office apps, zoals Outlook en Word, worden gedeeld. Het is niet meer nodig om hele documenten met elkaar te delen. Je kunt bijvoorbeeld bij het maken van een offerte een collega voor een specifiek deel om input vragen. Ook kun je met Fluid vertrouwelijke informatie afschermen. Fluid components helpt gebruikers efficiënter, creatiever en prettiger samen te werken. De eerste voorbeelden zien er veelbelovend uit!

Approval templates

Microsoft Teams is uitgebreid met een aantal templates voor het stroomlijnen van goedkeuringsprocessen. Beheerders en eigenaren van Teams kunnen op basis van deze templates bedrijfsspecifieke templates maken voor bijvoorbeeld onkostendeclaraties, het goedkeuren van documenten, het aanvragen van overuren en/of het vragen van toekomst om thuis of op kantoor te werken.

Approval templates

Chat bubbles

Tijdens Teams vergaderingen verschijnen chats voortaan prominent in beeld. Hierdoor mis je geen chats. Ook worden chats op deze manier onderdeel van het overleg. Deze nieuwe optie wordt automatisch aangezet. Wil je deze optie uitzetten? Ga dan in Microsoft Teams naar ‘More actions’en selecteer ‘Don’t show chat bubbles’.

Chat bubbles

Presentatiemodus

Het wordt steeds eenvoudiger om interactieve presentaties via Microsoft Teams te geven. Als organisator van een vergadering kun je nu op een verrassende manier presenteren door gebruik te maken van 1 van deze opties.

  • Reporter mode: Via deze modus presenteert de deelnemer als het ware als een nieuwslezer.
  • Side-by-side view: Via de modus zien deelnemers twee beelden over een achtergrondafbeelding naast elkaar.

Uiteraard kun je ook nog steeds gebruikmaken van:

  • Standout mode: jouw webcam wordt voor de presentatie geplaatst.
  • Dynamic view: Microsoft selecteert de best passende modus voor de Teams meeting.

PowerPoint Live

PowerPoint Live is verder uitgebreid met een virtuele laserpointer en met tekenen/schrijven met digitale inkt. Dit helpt je om de presentatie interactiever te maken. Ook helpt het je om bepaalde onderwerpen aan te kunnen stippen tijdens je presentatie. Alleen de presentator kan van deze nieuwe tools gebruikmaken. De aantekeningen worden niet in de oorspronkelijke presentatie verwerkt.

Powerpoint Live

Call health

De performance van Microsoft Teams hangt af van jouw internetverbinding. Wanneer de kwaliteit van je videogesprek of Teams vergadering niet helemaal goed is, kun je deze met call health analyseren. Call health geeft informatie over je netwerk, audio en video performance. Deze informatie kun je vervolgens met je IT afdeling of managed services partner delen.

Bescherming tegen phishing

De security van Microsoft Teams is uitgebreid met Safe Links van Microsoft Defender for Office 365. Safe Links kennen we al van Microsoft 365 apps, zoals Outlook en Word. Safe Links helpt je organisatie om zich beter tegen phishingaanvallen te beschermen. Op het moment dat een Microsoft Teams gebruiker op een URL klikt, wordt deze door Safe Links gescand. Wanneer uit de scan blijkt dat de URL kwaadaardig is, dan krijgt de gebruiker geen toegang.  

Wat is er nog meer nieuw in Microsoft Teams?

  • Slide translation: deelnemers kunnen nu de slide in 90 talen laten vertalen.
  • Out of Office: je kunt nu direct in Microsoft Teams je afwezigheidsassistent aanzetten. Deze synchroniseert automatisch met Outlook.
  • Lower all hands: organisatoren van een vergadering of presentatie kunnen nu met 1 druk op de knop alle opgestoken handen laten zakken als de vragen zijn beantwoord.
  • Together mode: er zijn nieuwe achtergronden beschikbaar.
  • Microsoft Forms – correct answer choice: organisatoren kunnen in een poll het goede antwoord markeren / groene kleur geven.

Meer weten over de nieuwe mogelijkheden?

Wil je meer weten over de nieuwe mogelijkheden van Microsoft Teams? Laat het me weten. Ik beantwoord graag je vragen. Voor meer informatie over wat Advantive voor jou kunnen betekenen met Microsoft Teams, klik hier.

Wat doen we nog meer?

Modern datacenter

Modern datacenter

Een modern datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Oplossingen

onze oplossingen

Maak kennis met de innovatiekracht en toegevoegde waarde van de Microsoft cloud voor jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.