Microsoft Teams augustus 2022 update

Microsoft breidt de mogelijkheden van Microsoft Teams continu uit. In deze update maak je kennis met nieuwe mogelijkheden voor vergaderen, presenteren en het maken van polls met Microsoft Teams.

Microsoft Forms verbeteringen

Microsoft heeft een aantal mooie verbeteringen voor Microsoft Forms in Microsoft Teams doorgevoerd. Er is een nieuwe app toegevoegd op basis van Forms, namelijk de app ‘Polls’. Met deze optie kun je je vergaderingen interactiever maken. Je kunt zelf een nieuwe poll maken en/of gebruikmaken van de suggesties. Ook is het mogelijk om een quiz, woordwolk of een rating poll toe te voegen. De nieuwe Polls app vind je in de Teams app store.

Microsoft Forms
Microsoft Forms - Polls

Microsoft Teams Connect

We werken steeds vaker samen via Microsoft Teams met mensen buiten onze organisatie.  Microsoft heeft hiervoor de mogelijkheden van Microsoft Teams uitgebreid met Microsoft Teams Connect.

Met Microsoft Teams Connect maak je gedeelde kanalen (shared channels) waar je met mensen binnen en buiten je organisatie kunt samenwerken binnen je eigen Microsoft Teams omgeving. Via het kanaal kun je informatie delen, samenwerken en chatten. Het is niet meer nodig om externen voor jouw tenant uitnodigen en/of te werken op een tenant van een externe relatie. Gedeelde kanalen bevatten ook een uitgebreide set aan informatiebeveiligingstools, zoals eDiscovery, informatiebarrières, retentie en Data Loss Prevention. De verwachting is dat deze nieuwe optie halverwege augustus aan Microsoft Teams toegevoegd.

Microsoft Teams Connect
Microsoft Teams Connect

Viva Engage

Microsoft Teams wordt uitgebreid met een nieuwe sociale app: Viva Engage. Deze nieuwe app heeft nagenoeg dezelfde look & feel als Facebook. Met Viva Engage kun je zowel communities als professionele netwerken opbouwen, ideeën, kennis en ervaringen delen. Viva Engage bied je de mogelijkheid om zowel storylines als stories te delen. De app is gebouwd op basis van Yammer en is per direct beschikbaar.

Viva Engage
Viva Engage

Excel Live

Met Excel Live kun je tijdens een vergadering met één klik realtime samenwerken aan een Excel document. Excel Live ondersteunt ook bladweergaven, waarmee iedereen het blad kan bewerken, data kan sorteren of filteren zonder anderen te storen. Excel Live wordt deze maand aan Microsoft Teams toegevoegd.

Excel Live
Excel Live

Live ondertiteling en transcriptie voor Teams vergaderingen

Het is nu mogelijk om ondertiteling en/of transcriptie voor Teams vergaderingen te starten. De tekst wordt in realtime weergegeven inclusief de naam van de spreker en een tijdstempel. Op dit moment zijn er 34 verschillende taalopties, inclusief Nederlands. Je selecteert deze optie via de besturingselementen voor vergadering door de optie meer acties *** te selecteren en vervolgens de optie Start transcriptie te kiezen. Alle deelnemers krijgen vervolgens de zien dat deze optie is geactiveerd voor de vergadering.

Live en transcriptie
Instellen transcriptie

Samen aantekeningen maken tijdens een vergadering

Wil je je vergaderingen veranderen in een interactieve sessie? Dan is de functie ‘Aantekening starten’ een handige optie. Deze functie maakt gebruik van Microsoft Whiteboard. De organisator van de vergadering kan de optie ‘Aantekening starten’. De rode omtrek rond het gedeelde scherm wordt blauw. Deelnemers aan de vergadering kunnen vervolgens samen aan een ontwerp of presentatie werken en gebruikmaken van de toolset van Microsoft Whiteboard. Wil je aantekeningen maken? Dan gebruik je hiervoor de plaknotities. Wil je precies weten wie wat doet tijdens de sessie? Dan kun je hiervoor de optie ‘Cursor voor samenwerking’ aanzetten.

Aantekening starten
Aantekening starten

Webinars

De mogelijkheden voor het organiseren van webinars met Microsoft Teams zijn uitgebreid met de volgende opties:

  • Informatie presentator: het is nu mogelijk om aanvullende informatie over de presentator te tonen, zoals een profielfoto, bedrijfsnaam, functie en LinkedIn profiel.
  • Thema: het is het mogelijk om jouw webinar volledig in je eigen stijl te tonen met behulp van banners, bedrijfslogo en kleurgebruik. Deze stijl komt zowel terug op de registratiepagina als in de webinar communicatie.
  • Capaciteitslimiet: het is nu mogelijk om een limiet voor het aantal deelnemers aan een webinar in te stellen.
  • Specifieke vragen: het is nu mogelijk om informatie van deelnemers te verzamelen met vragen inclusief de optie om toestemming te vragen voor specifieke termen en condities.

Approval Graph API beschikbaar

Vanaf deze maand wordt het mogelijk om de goedkeuringsapp rechtstreeks te verbinden met belangrijke bedrijfsapplicaties in Microsoft Team via de Approval Graph API. Met deze API kun je goedkeuringsprocessen automatiseren en is het niet nodig om hiervoor naar de app te gaan.

Microsoft Approvals geeft je de mogelijkheid om snel en direct goedkeuring te krijgen op documenten, ideeën of voorstellen binnen je organisatie. Het proces werkt volledig binnen Teams. Je kan via PowerAutomate eenvoudig het proces aanpassen, waardoor je meer configuratiemogelijkheden krijgt. Wanneer je juridische goedkeuringen nodig hebt kun je eenvoudig DocuSign of AdobeSign toevoegen aan deze applicatie. (vereist wel een licentie van Adobe of Docusign).

Het koppelen van SharePoint Online aan deze applicatie is mogelijk met PowerAutomate. Op deze manier kun je dus eenvoudig gebruikmaken van ‘Approvals’ binnen je intranet en Teams.

Chatballonnen voor vergaderingen op iOS en Android

Je kunt nu op je iOS of Android device gebruikmaken van chatballonnen tijdens vergaderingen. Wanneer deze optie is ingeschakeld, verschijnen er chatballonnen op je mobiele scherm. De laatste twee chatberichten worden getoond. Het is niet meer nodig om het chatvenster in een vergadering te openen om chatberichten te lezen. Vind je het niet prettig vergaderen? Dan kun je deze optie ook (tijdelijk) uitzetten.

Chatballonnen
Chatballonnen

Wat is er (binnenkort) nog meer nieuw?

  • Bericht sturen naar teameigenaren via een kanaal: Het is nu mogelijk om direct een bericht naar teameigenaren van een kanaal te sturen door @teameigenaren te noemen in je bericht. Het is niet meer nodig om teameigenaren individueel aan je bericht toe te voegen.
  • LinkedIn integratie: Microsoft Teams chat is uitgebreid met een LinkedIn tab. Via deze tab kun je rechtstreek het LinkedIn-profiel van een persoon bezoeken.
  • Chat met jezelf: Mail je regelmatig reminders naar jezelf? Dat is niet meer nodig. Microsoft Teams is uitgebreid met een ‘chat met jezelf’ optie. Met deze optie kun je jezelf bestanden, notities en media sturen.
  • Videoclip: vanaf september (public preview deze maand) is het mogelijk om korte videoclips op te nemen en via de chat te verzenden in Microsoft Teams.
  • Uitgebreide reacties: er worden vanaf september extra emoticons aan Microsoft Teams toegevoegd, waarmee je op chats kunt reageren.

Direct meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Microsoft Teams voor jouw organisatie? Of heb je hulp nodig om nog slimmer en veiliger (samen) te werken met Microsoft Teams? Laat het ons weten! We bieden je graag inspiratie en ondersteuning.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.