Microsoft Teams juni 2022 update

Microsoft breidt de mogelijkheden van Microsoft Teams continu uit. In deze update maak je kennis met nieuwe mogelijkheden voor vergaderen, presenteren en het automatiseren van werkprocessen in Microsoft Teams.

Systeemaudio van vergaderingen delen

Maak je gebruik van de Microsoft Teams webversie? Dan kun je nu ook audio delen als je je bureaublad of venster deelt tijdens een Teams vergadering. Dit is bijvoorbeeld handig als je een video met voice-over of muziek deelt. Deelnemers in een vergadering kunnen tegelijkertijd de video bekijken en hebben geen last van echo’s of synchronisatieproblemen.

systeemaudio van vergaderingen delen

Nieuwe mogelijkheden presentator modus

De mogelijkheden van presenteren met Microsoft Teams zijn verder verbeterd. Het is nu mogelijk om te kiezen of je links of rechts in beeld naast je presentatie of video verschijnt. Ook is het mogelijk om het formaat van de video feed aan te passen. De inhoudsgrootte past zich dan aan het gekozen formaat aan.

Teams presentator modus

Power Automate templates

Wil je een team maken? Microsoft Teams biedt al geruime Team sjablonen met vooraf gedefinieerde kanalen en vooral geïnstalleerde apps. Nieuw is de toevoeging van een Power Automate tabblad. Op dit tabblad vind je diverse Power Automate stroomsjablonen, die volledig aansluiten bij het gekozen Team sjabloon.

Power Automate template

Voorgestelde antwoorden in chats

Wil je een chat snel beantwoorden? Dan kun je gebruikmaken van voorgestelde antwoorden. Met een druk op de knop is je antwoord verstuurd. Op basis van kunstmatige intelligentie biedt Teams je drie korte authentieke antwoorden op basis van de inhoud van je vorige chat.

Customer Lockbox

Customer Lockbox zorgt ervoor dat Microsoft alleen via expliciete goedkeuring toegang krijgt tot je content voor services. Customer Lockbox biedt jou hiervoor een goedkeuringsproces. Deze functie is nu al beschikbaar voor Exchange Online, SharePoint Online en OneDrive for Business en wordt nu ook aan Teams toegevoegd.

Stiltetijd instellen

Wil je je werk/privébalans (nog) beter bewaken? Viva Insights biedt later dit jaar de mogelijkheid om meldingen buiten werktijd te dempen. Je kunt zogenoemde ‘stiltetijd’ instellen. Dit wordt vervolgens ook zichtbaar gemaakt in je persoonlijke inzichten. Deze functie kan zowel vanuit Teams als vanuit Outlook (Mobile) worden geactiveerd.

Nieuwe lobby mogelijkheden

De huidige lobby optie ‘mensen die ik uitnodig’ wordt uitgebreid met de optie ‘Wie kan lobby omzeilen?’.  Als je deze optie hebt ingeschakeld, dan kunnen alleen deelnemers die door de organisator zijn uitgenodigd voor een Teams vergadering rechtstreeks deelnemen aan de vergadering. De anders deelnemers worden via de lobby ontvangen.

Ontspiegelen

Sta je tijdens een presentatie voor een whiteboard of heb je een eigen bedrijfsachtergrond met een logo, dan zie je dat het omgedraaid is als je naar jouw eigen camerabeeld kijkt. Dit komt omdat het camerabeeld gespiegeld is. Geen zorgen, de andere deelnemers zien het correct en jij binnenkort ook met de ontspiegeloptie!

Mirror my video Teams

Wat is er nog meer nieuw?

  • Video filters voor Microsoft Teams.
  • Automatisch aanpassen van SharePoint folder naam als Teams kanaal van naam wijzigt.
  • Organisatoren kunnen Together modus voor alle deelnemers aan een vergadering activeren
  • Organisatoren kunnen nu de rol ‘mede-organisator’ toewijzen inclusief bijna alle bijbehorende mogelijkheden
  • Teams beheerders kunnen meerdere talen instellen voor uitnodigingen voor Teams vergaderingen.
  • Music Mode, voor rijkere geluidservaringen tijdens een vergadering.
  • Nieuwe achtergronden voor Teams vergaderingen.

Direct meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Microsoft Teams voor jouw organisatie? Of heb je hulp nodig om nog slimmer en veiliger (samen) te werken met Microsoft Teams? Laat het ons weten! We bieden je graag inspiratie en ondersteuning.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.