Microsoft Teams maart 2022 update

Microsoft breidt de mogelijkheden van Microsoft Teams continu uit. In deze update maak je kennis met nieuwe mogelijkheden voor vergaderen, het houden van polls en voor het versturen van chats.

Je eigen video vastpinnen of verbergen

Het is nu mogelijk om je eigen video tijdens een Teams vergadering vast te pinnen of voor iedereen in de spotlight te zetten. Daarnaast kun je je video voor jezelf verbergen, zodat je volledig op de vergadering kunt richten. 

Video in de spotlight Microsoft Teams

Word Cloud Poll

Het is nu mogelijk om met Microsoft Forms polls een Word Cloud te maken. Via deze type poll kun je open antwoorden van deelnemers voor, tijdens of na een vergadering verzamelen en de resultaten delen via een woordwolk.

Word Cloud Poll

Opnames van Teams vergaderingen – Automatische vervaldatum

Het is voor beheerders mogelijk om beleid in te stellen voor de bewaartermijn van Teams meetings. Opnames die zijn opgeslagen in OneDrive of SharePoint Online automatisch na 60 dagen worden verwijderd. Er is voor 60 dagen gekozen, omdat meer dan 99% van de opnames na 60 dagen niet meer worden bekeken. Beheerders kunnen de bewaartermijn zelf aanpassen. Uitgebreide uitleg vind je in de Microsoft blog: How to Manage Microsoft Teams Meeting Recording Auto-Expiration.

Lokale tijd toegevoegd aan gebruikersprofiel

Werk je wereldwijd samen met collega’s, relaties of leveranciers? Dan heb je vaak met verschillende tijdzones te maken. In Microsoft Teams kun je voortaan op het visitekaartje in Teams zien hoe laat het is bij de desbetreffende persoon. Je kunt hierbij eenvoudiger rekeninghouden met zijn/haar werkdag. Dit helpt je onder andere bij het plannen van vergaderingen, telefoongesprekken of het versturen van berichtjes.

Chat dichtheid

Je kunt er voortaan voor kiezen om op twee manieren de chats op je scherm weer te geven:

 • Comfy: ruime opzet van de chats, default ingesteld.
 • Compact: compacte opzet van de chats, ruimtebesparend.
Chat dichtheid

Workflows in Teams app store

De Teams app store is uitgebreid met de categorie Workflow. Hier vind je veel vooraf geconfigureerde sjablonen voor workflows, zoals:

 • Herinnering voor berichtenopvolging
 • Het maken van nieuwe taken vanuit een bericht
 • Het plannen van een vergadering

De workflows zijn gebouwd met Power Automate en kunnen dan ook met Power Automate worden aangepast naar je eigen wensen.

Workflows in Teams

Teams Connect

Tijdens Microsoft Ignite 2021 hebben we kennis kunnen maken met Teams Connect. Via Teams Connect voeg je externen direct aan kanalen toe. Je hoeft niet meer te switchen tussen channels of te werken met gastaccounts. Hierbij worden de security en compliance richtlijnen van jouw organisatie geborgd. Tevens heeft het kanaal een icoon, zodat je kunt zien dat er in het kanaal met mensen buiten je organisatie wordt samengewerkt.

Teams Connect

Tekst in spiegelbeeld goed tonen

Met de optie ‘Mijn video spiegelen / Mirror my video’ is het mogelijk om teksten goed te tonen als deze vanaf een schoolbord, whiteboard of vanaf papier goed te tonen. Teksten worden voortaan automatisch ontspiegeld (default instelling), zodat iedereen teksten goed kan lezen tijdens een vergadering of online les.

LinkedIn integratie

Vanuit de chat wordt het binnenkort mogelijk om het LinkedIn profiel van je contactpersoon te bezoeken. De verwachting is dat deze optie uiterlijk in april wordt toegevoegd aan de chatfunctie in Microsoft Teams.

Wat is er (binnenkort) nog meer nieuw in Microsoft Teams?

 • Het is nu mogelijk om samen met een collega een Microsoft Teams vergadering te organiseren en deze persoon vrijwel alle bijbehorende rechten te geven.
 • Fluent emoji’s: De emoji’s hebben een nieuwe look&feel en de galerij is uitgebreid.
 • Notificaties dempen: het is mogelijk om tijdens vergaderingen notificaties te dempen (mute).
 • (Belangrijke) berichten vastpinnen in de chat van een kanaal.
 • Chats op een later tijdstip laten versturen.
 • De naam van een kanaal in Teams aanpassen en direct ook de foldernaam in SharePoint aanpassen (deze twee zijn aan elkaar gekoppeld).

Meer weten over de nieuwe mogelijkheden?

Wil je meer weten over de nieuwe mogelijkheden van Microsoft Teams? Laat het me weten. Ik beantwoord graag je vragen. Voor meer informatie over wat Advantive voor jou kunnen betekenen met Microsoft Teams, klik hier.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.