Microsoft Teams Provisioning

Voordelen Microsoft Teams Provisioning

 • Vereenvoudig het beheer van Teams
 • Bescherm (gevoelige) data
 • Houd de regie over Teams en kanalen
 • Eenvoudig voldoen aan organisatierichtlijnen
 • Inzicht via uitgebreide rapportages

Waarom Microsoft Teams Provisioning?

Microsoft Teams is uitgegroeid tot een onmisbaar platform voor organisaties, waarin digitale samenwerking centraal staat. Maar deze afhankelijkheid brengt ook (veiligheids)risico’s met zich mee. Zonder doeltreffende provisioning ontstaat er een verwarrende wirwar van Teams en kanalen. Dit leidt tot het verlies van controle over je Teams-omgeving.

Advantive biedt de oplossing om de volledige regie over Microsoft Teams terug te krijgen. Onze geavanceerde provisioning oplossing biedt niet alleen uitgebreide self-service ondersteuning voor je medewerkers, maar resulteert ook in een beheersbare en veilige Microsoft Teams-omgeving. Wil jij weer grip op jouw Microsoft Teams-omgeving en de veiligheid ervan waarborgen? Ontdek nu de uitgebreide mogelijkheden van onze Microsoft Teams provisioning oplossing.

Of bel ons op: 088 20 20 520.

Of bel ons op: 088 20 20 520.

Hoe werkt Microsoft Teams provisioning?

De Microsoft Teams provisioning oplossing is toegankelijk voor medewerkers via bijvoorbeeld het intranet of een ticketsysteem. De oplossing kan naadloos worden geïntegreerd in platforms, zoals Viva Connections of TopDesk. Via een intuïtieve interface kunnen medewerkers eenvoudig een nieuw Team aanvragen. Vervolgens wordt dit automatisch aangemaakt in overeenstemming met de organisatierichtlijnen en vooraf ingestelde (beveiligings)configuraties. Hiermee worden belangrijke aspecten gegarandeerd, zoals:

 • Uniforme teamnamen met automatische naamconventie.
 • Minimaal twee eigenaren, zoals bepaald in governance-richtlijnen.
 • Duidelijke teamtypes (bijvoorbeeld project- of afdelingsteams).
 • Beveiligingsmaatregelen voor samenwerking met externe partijen.
 • Data retentiebeleid.
 • Archivering van inactieve Teams.
adoptie en change
Microsoft Teams Provisioning

Grip en controle op Microsoft Teams met Power BI dashboard

Microsoft Teams provisioning biedt uitgebreide rapportagemogelijkheden voor je IT-afdeling. Deze rapportages verschaffen inzicht in alle activiteiten binnen Microsoft Teams. Ook worden inactieve teams geïdentificeerd, geëvalueerd en indien nodig automatisch gearchiveerd, zodat je Teams-omgeving altijd georganiseerd en up-to-date blijft. Veiligheid staat centraal, met dagelijkse Power BI-rapportages die inzicht bieden in activiteiten, potentiële risico’s en nieuw gecreëerde teams. Zo kan jouw organisatie vertrouwen op geavanceerde beveiliging en voldoen aan wet- en regelgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en ISO-normen.

Afgestemd op jouw organisatie

Een succesvolle inrichting op maat voor jouw organisatie begint met governance en een solide basisconfiguratie van Microsoft Teams. Hierbij vertalen we de werkafspraken binnen jouw organisatie naar de inrichting van de Microsoft Teams provisioning oplossing. Wij zorgen ervoor dat jouw Microsoft Teams omgeving veilig en consistent wordt ingericht volgens de wensen en eisen van jouw organisatie. Vervolgens werken we samen met jouw collega’s aan de implementatie van deze gebruiksvriendelijke oplossing. Na oplevering van de oplossing kunnen je collega’s deze oplossing direct gebruiken. Deze intuïtieve oplossing heeft minimale uitleg nodig, maar we staan klaar om je organisatie te ondersteunen bij een succesvolle introductie met handige documentatie, zoals een FAQ en handleiding.

modern datacenter
Microsoft Teams

Wil je meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van Microsoft Teams Provisioning voor jouw organisatie? Onze collega’s geven je graag een demo en laten je kennismaken met deze onmisbare oplossing voor Microsoft Teams.

Contact opnemen

     Rick Deneer   

Rick Deneer

Teamlead Productivity

+31 88 20 20 520 +31 6 184 832 14 [email protected]

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.