Microsoft Teams september 2023 update

Microsoft breidt de mogelijkheden van Microsoft Teams continu uit. In deze update maak je kennis met de nieuwste versie van Microsoft Teams. Ook delen we de nieuwste opties met je.

Maak kennis met Microsoft Teams new

Vanaf 5 oktober 2023 kun je de nieuwe Microsoft Teams-app voor zowel Windows als Mac gebruiken. Sommigen van ons werken al sinds eind maart met een preview-versie van deze nieuwe app. Microsoft heeft deze versie van Teams volledig opnieuw opgebouwd, wat heeft geresulteerd in de snelste versie van Microsoft Teams tot nu toe. Deze nieuwe app brengt ook diverse nieuwe functies en verbeteringen met zich mee.

Het overstappen naar de nieuwe versie is eenvoudig. Je kunt simpelweg de knop ‘De nieuwe Teams uitproberen’ bovenaan in je huidige Teams-omgeving gebruiken. Voor een gedetailleerde uitleg kun je terecht op de website van Microsoft. Als je liever nog even wacht, word je de komende maanden automatisch door Microsoft bijgewerkt naar de nieuwe versie.

Wil je wel over naar de nieuwe Teams versie, maar werk je nog liever met de klassieke look & feel? Ook dit is mogelijk! Ga naar je instellingen, klik op ‘Vormgeving en toegankelijkheid’ en selecteer ‘Klassiek’ als thema.

Waarom Microsoft Teams new?

We zijn niet alleen enthousiast over de snelheid van de nieuwe app, maar ook over de aanzienlijk verbeterde look & feel. Het is nu overzichtelijker en je hebt als gebruiker de vrijheid om de app aan te passen aan je eigen wensen via de instellingen. Daarnaast is de zoekfunctie verbeterd, waardoor het eenvoudiger is om oude berichten terug te vinden.

Belangrijk is ook dat Microsoft deze nieuwe versie heeft ontwikkeld in voorbereiding op de komst van Microsoft Copilot. Deze AI-oplossing van Microsoft wordt een cruciaal onderdeel van Microsoft Teams. Met Microsoft Copilot wordt het mogelijk om Teams-vergaderingen en chatberichten te laten samenvatten. Ook zal Copilot je helpen om informatie in Teams toegankelijker te maken.

Met de komst van Microsoft Copilot is het ook essentieel om controle te houden over jouw Microsoft Teams-omgeving. Microsoft Teams Provisioning helpt je om jouw Teams-omgeving veilig, actueel en toekomstbestendig te houden.

Wat is er nieuw in Microsoft Teams new?

Microsoft introduceert speciale updates voor Microsoft Teams New. In de afgelopen maanden zijn er handige opties toegevoegd:

 • Beheer contactpersonen op één plek: Ga in het linkermenu naar…, en selecteer Personen om je contactpersonen gemakkelijk te beheren.
 • Maak je eigen Avatar voor vergaderingen: Personaliseer je vergaderervaring door je eigen avatar te maken. Ga in het linkermenu naar …, en selecteer Avatars.
 • Uitgebreide meldingsinstellingen: Beheer en pas meldingen naar wens aan. Ga bovenaan de app naar …, selecteer Instellingen en ga naar Meldingen en Activiteiten.
 • Pas weergave berichten in kanalen aan: Ga naar een kanaal, klik bovenaan in het kanaal op …, en kies de gewenste weergave.
 • Zoeken in chats en kanalen: Gebruik Ctrl + F om snel informatie te vinden in een specifieke chat of kanaal.
 • Presentaties geven: Microsoft Teams New biedt uitgebreide mogelijkheden voor het geven van presentaties.

Wat is er nog meer nieuw in Microsoft Teams?

Microsoft breidt ook de eerste Microsoft Teams-app uit met nieuwe mogelijkheden, en deze opties zijn ook beschikbaar in de Microsoft Teams New-app. De afgelopen maanden hebben we al kennis kunnen maken met enkele geweldige mogelijkheden:

 • Tot 1.000 standaard of gedeelde kanalen aanmaken in een Team: Je hebt altijd voldoende werkruimte in bestaande Teams.
 • Opnames van webinars delen in Teams: Publiceer eenvoudig opnames van webinars. Deelnemers aan het webinar ontvangen automatisch een e-mail met een link naar de opname.
 • Video’s of audioclips opnemen in Teams: De mogelijkheden voor het verzenden van clips via de chat zijn uitgebreid met achtergrondvervaging en het opnemen van scherm of alleen audio.
 • Uitbreiding gasttoegang: De mogelijkheden voor gasttoegang tussen verschillende tenants worden aanzienlijk uitgebreid voor chats, vergaderingen, kanalen en teams.
 • Workflows: Het is nu mogelijk om ‘Workflows’ (gebaseerd op Microsoft Power Automate) te gebruiken voor het maken, bewerken en beheren van je workflows in Microsoft Teams. Ook zijn er nieuwe Workflow-sjablonen beschikbaar in de Microsoft Teams App Store.

Workflows teams
Microsoft Teams - Workflows

Microsoft Teams roadmap 2023

Wat kunnen we nog meer verwachten dit jaar? De roadmap voor Microsoft Teams ziet er veelbelovend uit. We kunnen niet wachten op de volgende uitbreidingen:

 • Microsoft Copilot voor Microsoft Teams
 • Sensitivity labels voor gedeelde kanalen in Microsoft Teams
 • Nieuwe Loop componenten voor Teams kanalen

Direct meer weten?

Wil je direct meer weten over de mogelijkheden van Microsoft Teams voor jouw organisatie? Laat het ons weten. We bieden je graag meer inspiratie.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.