Microsoft Teams update: Mei 2023

Graag vertellen we je meer over de laatste ontwikkelingen op gebied van Microsoft Teams. Microsoft heeft de afgelopen maanden veel nieuwe functionaliteiten uitgebracht, waar we je graag meer over informeren. We hebben de meest interessante updates voor je op een rijtje gezet in deze blog.

Automatisch verlagen van een hand na het spreken.

Met de nieuwe update is het “vergeten” om je hand te verlagen na het spreken verleden tijd. Deze functie waarschuwt je dat je hand wordt verlaagd nadat je hebt gesproken, waardoor vergaderorganisatoren de kans krijgen om zich te concentreren op onbeantwoorde vragen en de vergadering verder voort te zetten.

Hand
Automatisch verlagen van de hand wanneer er gesproken is.

Greenscreen filter in Microsoft Teams

Microsoft Teams introduceert een green screen-functie die zorgt voor een verbeterd virtueel achtergrondeffect. Het greenscreen verbetert de scherpte en definitie van het virtuele achtergrondeffect rond je gezicht, hoofd, oren en haar. Het stelt je ook in staat om een object in je hand beter zichtbaar te maken voor andere deelnemers aan de vergadering.

Greenscreen Microsoft Teams

Breakout Rooms Verbeteringen

Microsoft Teams blijft investeren in Breakout Rooms. Nu kun je een timer instellen voor Breakout Rooms en automatische herinneringen naar deelnemers sturen. Ook kun je een Breakout Room vooraf toewijzen bij het plannen van vergaderingen. Breakout Rooms zijn perfect voor brainstormsessies in kleine groepen tijdens grotere vergaderingen.

Presenter Modus

De Presenter Modus in Microsoft Teams geeft presentatoren meer controle over hoe hun video en inhoud naast elkaar worden weergegeven. Kies uit verschillende modi, zoals Stand-out, Reporter en Side-by-side, om de aandacht op je presentatie te houden en tegelijkertijd contact te houden met je publiek.

Dynamische Weergave
Met de nieuwe Dynamische Weergave voor vergaderingen past Teams de lay-out van de vergadering automatisch aan op basis van de inhoud en deelnemers. Zo kun je de weergave van je deelnemers en de gedeelde content volledig zelf beheren.

presentermodus

Microsoft Teams vergadering in dezelfde ruimte met collega’s? Geluidsproblemen zijn verleden tijd.

Echo’s veroorzaakt door meerdere gebruikers in dezelfde ruimte die deelnemen aan een Teams-vergadering behoren tot het verleden. Met deze update kan Teams detecteren of er al een ander Teams-apparaat in de buurt is dat al is verbonden met audio in dezelfde vergadering, en de gebruikers hiervan op de hoogte stellen. Teams dempt vervolgens automatisch de microfoon en luidsprekers van deze gebruikers, maar zij kunnen de schakelaar op elk gewenst moment weer inschakelen.

Ultrasound Howling Detection
Nooit meer echo wanneer je met collega's in een ruimte een teamsvergadering hebt.

Heb jij de vernieuwde versie van Teams al gezien?

Je kan eenvoudig kennismaking met de nieuwe Microsoft Teams omgeving door op de knop linksboven in je Teams applicatie te drukken. In deze zogenaamde PRE versie van Microsoft Teams zitten een aantal dingen die je echt moet weten, namelijk;

Snelheid is enorm verbeterd
Vanaf het eerste moment dat je Microsoft Teams opstart merk je dat hij sneller is geworden. Waar merk je nog meer de snelheid van Microsoft Teams PRE?

  • Wisselen van kanalen
  • Veranderen van organisatie (tenant naar tenant)
  • Wisselen van applicaties, deze versie van Teams maakt 50% minder gebruik van je geheugen.
  • Minder gebruik van je schijfruimte, waardoor je applicatie ook sneller is.

Notificaties ontvangen zonder van organisatie te wisselen.

Als je Microsoft Teams al een tijdje gebruikt ben je waarschijnlijk al eens uitgenodigd door andere bedrijven. Je zit dan in Teams als gastgebruiker en moet wisselen van organisatie als je updates wil zien.

Met deze nieuwste versie van Teams krijg je meldingen van alle organisaties binnen je eigen Teams-omgeving, zelfs als je een gastgebruiker bent. Je hoeft niet meer van organisatie te wisselen om updates te zien. Bovendien gaat het wisselen van organisatie sneller dan ooit, dus je mist geen enkele update en bent altijd op de hoogte van wat er gaande is binnen de organisaties.

Bestanden kun je eenvoudiger vinden met de nieuwe “files app”

Of je nu een Word-document bewerkt of samenwerkt in PowerPoint met een team, met de nieuwe File app binnen Teams stelt het navigatiepaneel je in staat om snel je bestanden te ontdekken, openen en delen vanuit je chats, kanalen of vergaderingen.

Binnen deze applicatie krijg je de mogelijkheid om sneller je bestanden te doorzoeken via de volgende functies;

Home: Ga terug naar je onlangs geopende bestanden.
Mijn bestanden: Open je persoonlijke bestanden die zijn opgeslagen in OneDrive.
Gedeeld: Vind bestanden die met jou zijn gedeeld en bestanden die je met anderen hebt gedeeld binnen je Microsoft 365 omgeving.
Downloads: Zoek bestanden die zijn gedownload vanuit Microsoft Teams op je computer.
Sneltoetsen: Maak een snelkoppeling naar een Teams kanaal, SharePoint Online bestandslocatie om zodoende snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot bestanden die je veel gebruikt.

Deze nieuwe bestandservaring zorgt voor een eenvoudige manier van bestanden opslaan op de juiste plek binnen Microsoft Teams. Op deze manier kun je medewerkers sneller toegang geven tot documenten die van belang zijn, zonder dat hiervoor veel training voor noodzakelijk is.

Filesapp
De nieuwe "File applicatie" binnen Teams heb je altijd direct toegang tot je documenten.

Ondertiteling van je vergaderingen in Microsoft Teams.

Je kan binnen Microsoft Teams vanaf nu al je meetings laten ondertitelen. De Nederlandse taal is ook beschikbaar en direct te gebruiken wanneer je werkt in de nieuwe versie van Microsoft Teams. Microsoft Teams kan ook detecteren in welke taal je spreekt, zodat hij daar zijn ondertiteling op aanpast. Het vertalen van gesprekken zit (nog) niet in deze versie van Teams, maar we verwachten dat dit een Teams Premium functionaliteit gaat worden later dit jaar.

Uitgebreide weergave voor profielkaart.

Microsoft introduceert een uitgebreide weergave van de profielkaart in Teams, waardoor je de mogelijkheid hebt om meer details te bekijken van diegene waarmee je een chat wil starten. Naast beschikbaarheid en verjaardag informatie heb je ook gelijk inzicht in zijn of haar carrière met de slimme integratie van LinkedIn.  

Het Teams Admin Center is vernieuwd.

Met het nieuwe admin center wil Microsoft de beheerderservaring verbeteren door het verminderen van overbodige elementen. Deze krachtige functie stelt beheerders in staat hun favoriete menu-opties vast te pinnen aan het navigatiepaneel, waardoor overbodige informatie wordt geëlimineerd en het zoeken naar de benodigde gegevens wordt gestroomlijnd. Met slechts één klik kunnen beheerders moeiteloos menu-items toevoegen of verwijderen. Op deze manier kan de navigatie volledig op maat worden gemaakt voor specifieke behoeften van elke beheerder, wat resulteert in een snellere en efficiëntere toegang tot essentiële informatie.

Teams Admin Center

Direct meer weten?

Wil je starten opstellen van een roadmap voor Microsoft Teams? Wil je de volgende stap met samenwerken binnen Microsoft 365? Bel ons gerust wanneer je kennis wilt maken met de mogelijkheden van Microsoft Teams voor jouw organisatie.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.