Microsoft Operations Management Suite

Microsoft Operations Management Suite (OMS) is de cloudoplossing voor IT-beheer. Met OMS beheer en beveilig je je on-premises en cloudinfrastructuur. Advantive ondersteunt je bij de implementatie, uitrol en inzet van OMS in jouw organisatie.

Waarom Microsoft Operations Management Suite?

Met OMS kun je vanuit één dashboard eenvoudig verschillende omgevingen tegelijkertijd beheren, monitoren en beveiligen. Nieuwe functies worden automatisch geleverd, zodat je direct bespaart op kosten voor lopend onderhoud en upgrades. Dat maakt deze tool zo krachtig. Bovendien kun je het integreren met bestaande beheertools, zoals Microsoft System Center. OMS functioneert op jouw on-premises, hybride en/of Microsoft Azure omgeving.

Microsoft Operations Management Suite biedt je:

  • IT-beheer vanaf één plek
  • Inzicht en analysemogelijkheden
  • Back-up, beveiliging en herstel
  • Integratie met Microsoft System Center
  • Beschikbaar voor mobile devices (als app)

Inzicht en analyses

Met behulp van log-analyses kun je eenvoudig logboek- en performancegegevens van jouw verschillende servers verzamelen, bewaren en analyseren. Dashboards geven je realtime, operationeel inzicht. Bovendien bevat het systeem zoekfuncties om incidenten snel te signaleren, te onderzoeken en te corrigeren.

Automation

OMS stelt je in staat om via de Cloud terugkerende en tijdrovende beheertaken, die geautomatiseerd zijn in runbooks te analyseren. Dit kan op jouw on-premises, hybride en/of Azure omgeving(en). OMS laat centraal de statistieken en koppelingen zien van alle geautomatiseerde runbooks. Dit maakt het beheerproces van je IT-infrastructuur bijzonder efficiënt.

Back-up, beveiliging en herstel

Met Azure back-up bescherm je je gegevens en kun je deze jarenlang bewaren veilig in de Cloud. Back-up van je gegevens is gegarandeerd. Monitoring is hierbij cruciaal: OMS biedt inzicht in de status en gezondheid van de back-ups. Hierbij is het ook mogelijk direct door te klikken naar specifieke onderdelen in de back-up, zodat deze snel kunnen worden aangepast.

Beveiliging en compliance

De beveiliging van je bedrijfsdata, gebruikers en servers is cruciaal voor je bedrijfsvoering. OMS combineert meerdere oplossingen om zo data te analyseren:

  • Security en Auditing analyseert gebeurtenissen op verdacht/afwijkend gedrag op managed servers en diensten.
  • Anti-malware rapportages over de huidige managed omgeving.
  • Analyse op security updates en eventuele risico’s op de bestaande systemen.

Dit maakt het een stuk eenvoudiger om aan compliance en regelgeving te voldoen.

App beschikbaar voor mobile devices

Voor OMS is er ook een app beschikbaar. Via deze app heb je altijd en overal inzicht in je IT-omgeving(en). De app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows.

Advantice OMS app

Meer informatie

Wat doen we nog meer op Microsoft gebied?
Enterprise Mobility + Security van Microsoft biedt je een complete oplossing voor databeveiliging en mobile device management. Advantive helpt je bij de implementatie, uitrol en beheer van deze oplossing.Lees meer ›
Microsoft System Center biedt je een uitgebreide suite voor datacenterbeheer. Hierdoor kun je op een flexibele en kosteneffectieve manier applicatie-, virtualisatie- en werkplekbeheer uitvoeren.Lees meer ›
Met Microsoft 365 creëer je een moderne werkplek. Advantive ondersteunt je bij de implementatie, adoptie en beheer van Microsoft 365.Lees meer ›