Power BI

Microsoft Power BI is onderdeel van de krachtige business intelligence suite van Microsoft. Advantive ondersteunt je bij een succesvolle inzet van Power BI in je organisatie. We helpen je bij het creëren van realtime inzicht in je data.

Inzicht in je data

Power BI geeft je snel en op elk niveau (strategisch, tactisch en operationeel) inzicht in je data. Complexe data transformeren we eenvoudig naar waardevolle inzichten en visuele rapportages. Op ieder gewenst moment heb je inzicht in je kerncijfers en kun je gefundeerde beslissingen nemen.

Belangrijkste voordelen van Power BI

 • Efficiënt werken: voorkom fouten door handmatig werk.
  Door het geautomatiseerd samenbrengen van alle data op 1 centrale plek voorkom je fouten en extra werk. Repeterende werkzaamheden worden geëlimineerd. Hierdoor is Power BI tijd- en kostenbesparend!
 • Realtime: snel data koppelen, bewerken en analyseren.
  Gegevens zijn altijd realtime en up-to-date in één overzichtelijk dashboard en kleurrijke visualisaties: grafieken, tabellen, kaarten en workflows. Bovendien heeft Power BI een mobiele app.
 • Gebruiksgemak: jij bent in controle over de informatiestroom.
  Power BI is gebruiksvriendelijk en intuïtief in het gebruik. Relaties leggen of doorklikken in grafiek kan met één muisklik.
 • Gemakkelijk delen van informatie: stimuleer samenwerking met afdelingen.
  Stel zelf je rapporten samen in Power BI Desktop en deel ze met de juiste personen binnen je organisatie via Power BI Service en de mobiele app.
 • Naadloze integratie met andere Microsoft producten.
  Verrijk je data door gegevens in te voeren in een eigen app, gemaakt met PowerApps. Of laat met Flow een mailbericht versturen zodra een KPI een bepaalde waarde heeft bereikt.

Verzamel je data op 1 plek

Advantive helpt je om data uit verschillende databases samen te voegen en te analyseren. Je kunt data uit de Cloud combineren met on premises data. Met behulp van Power BI stellen we een persoonlijk dashboard voor je samen. Via dit dashboard heb je al je rapportages bij de hand. De rapportages kun je direct delen met collega’s of externen.

Ontdek de trends en ontwikkelingen binnen je organisatie

Op basis van de Power BI-analyses ontdek je trends en ontwikkelingen. Dit helpt je om tijdig te anticiperen op bijvoorbeeld veranderende vraag naar je producten of diensten. Het biedt jouw organisatie waardevolle informatie om slimme strategische keuzes te kunnen maken. Je hebt meer grip op je bedrijfsprocessen en je hebt altijd de juiste real-time informatie voor het management beschikbaar.

Onze aanpak

Ons doel is om jouw organisatie een vliegende start met Power BI te bezorgen. Daarom starten we altijd met een Proof of Concept. We selecteren 1 specifiek onderdeel waar we gelijk mee kunnen starten. Hierdoor krijgt de klant al snel een beeld hoe het uiteindelijke resultaat eruit gaat zien. Bevalt dit, dan gaan we verder. Zodra het project is afgerond, kun je geheel zelfstandig verder met Power BI. Dat is ons uiteindelijke doel!

Neem contact met ons op

Als organisatie een vliegende start maken met Power BI? Neem dan vrijblijvend contact met op ons voor een scandag met een van onze consultants. Tijdens deze dag inventariseren onze consultants de gewenste inzichten en rapportages en brengen ze alle bestaande databronnen in beeld. Op deze manier kan in Power BI een toekomstproof datamodel worden gemaakt die perfect aansluit op de wensen van je organisatie.

Power BI demo

Onderstaand vind je een voorbeeld van een Power BI rapport. Dit rapport is samengesteld met fictieve data.
Klik door het interactieve rapport om het gemak en de dynamiek van Power BI zelf te ervaren!

Maak een afspraak

Wat doen we nog meer op Microsoft gebied?
<
>
Enterprise Mobility + Security van Microsoft biedt je een complete oplossing voor databeveiliging en mobile device management. Advantive helpt je bij de implementatie, uitrol en beheer van deze oplossing.Lees meer >
Met Microsoft 365 creëer je een moderne werkplek. Advantive ondersteunt je bij de implementatie, adoptie en beheer van Microsoft 365.Lees meer >
Advantive begeleidt organisaties bij de inzet van Microsoft Dynamics 365. Wij helpen je bij het maken van de business case en zorgen voor een succesvolle projectaanpak, inzet en beheer van de CRM-oplossing. Lees meer >