Ontgrendel de kracht van Microsoft Power Apps

Microsoft Power Apps is een krachtig hulpmiddel waarmee je informatie in (en naar) je systemen kan versturen. Power Apps kun je op een eenvoudige manier maken en er staan talloze templates voor je klaar. Koppel je data aan de Power App en de start van je nieuwe bedrijfsapp is gemaakt.

Van Microsoft Forms naar Power Apps

Een hele tijd geleden maakte we kennis met Microsoft Forms, het formulier waarmee je gegevens kan verzamelen binnen je organisatie. Inmiddels is Microsoft Forms meer een plek geworden om vooral informatie te verzamelen, echter, eigenlijk heb je meer behoefte dan enkel het ophalen van gegevens. Je wil op een laagdrempelige, eenvoudige manier gegevens naar systemen sturen, of juist eruit halen. Microsoft Power Apps is de krachtige (gratis) oplossing die Microsoft meelevert bij haar Microsoft 365 licenties

We zien de wereld om ons heen heel erg snel veranderen. Organisaties hebben inmiddels de transitie naar de cloud gemaakt of zijn hier volop mee bezig. De komst van oplossingen met kunstmatige intelligentie zorgt ervoor dat IT transities in een vogelvlucht terecht zijn gekomen. De vraag naar informatie, maar ook borging zorgt ervoor dat je controle en grip wil houden op je data en informatie. Met de inzet van Power Apps maak je het voor medewerkers eenvoudig om informatie naar systemen te sturen of op te halen, op een veilige manier.

Power App voor woningcorporatie?

Stel je voor, je bent een medewerker van een woningcorporatie en werkt vooral buiten kantoor. Juist dan wil je niet in moeilijke systemen zoeken naar informatie die voor jou relevant is. Als je iets is opgevallen wat je moet rapporteren, moet dat wel op een makkelijke manier kunnen en zonder dat je hier IT-kennis voor nodig hebt. Hier komt de kracht van Power Apps goed van pas. Door simpelweg informatie te verzamelen die enkel noodzakelijk is maak je het leven van mensen die mobiel werken nog makkelijker.

Ontwikkel eenvoudig je eigen Power App

Het ontwikkelen van een Power App is relatief eenvoudig. Vanuit Microsoft kun je direct kiezen uit talloze templates die standaard beschikbaar zijn. Door je data in te laden (kan via SharePoint Online, los bestand, een SQL database of andere koppeling) komt Power Apps met suggesties over de look and feel van je app. Je bent dus al heel snel op weg met de bouw van je eigen Power App. Voeg hierbij nog een logo en wat mooie kleuren toe en de basis van je Power App is gemaakt.

Een van de grootste voordelen van Power Apps is de mogelijkheid om naadloos te integreren met andere Microsoft-producten en talloze externe applicaties. Dit betekent dat je je Power Apps kunt laten werken met tools zoals Microsoft Teams, Excel, SharePoint, en meer. De connectiviteit tussen deze tools verhoogt de efficiëntie en maakt de dagelijkse bedrijfsprocessen soepeler.

Beveiliging van je Power App is standaard geregeld

Beveiliging is van cruciaal belang in onze huidige digitale wereld. Power Apps zorgt ervoor dat jouw data veilig en beveiligd is, met de compliance en beveiliging die je van Microsoft zou verwachten. Door gebruik te maken van Microsoft 365 kun je erop vertrouwen dat jouw gegevens veilig zijn en voldoen aan wet- en regelgeving.

Microsoft investeert voortdurend in het verbeteren van Power Apps, door regelmatig nieuwe functies en mogelijkheden toe te voegen. Dit betekent dat het platform continue in ontwikkeling is en zich aanpast aan de veranderende behoeften van bedrijven.

Direct meer weten?

Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden over Power Apps? Begin dan vandaag met het maken van je eerste Power App. We hebben nog enkele voorbeelden van Power Apps voor je op een rij gezet ter inspiratie

Praktijkvoorbeelden van Power Apps

AI Beoordelings en evaluatie Power App

beoordeling Power App

Functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken voeren kost veel tijd. Het invullen van formulieren en het opstellen van een brief naar aanleiding van een gesprek kan zo een uur per medewerker kosten. Met behulp van deze Power App worden een tweetal documenten gegenereerd op basis van Artificial Intelligence, het formulier en de brief zijn direct te downloaden. Je bespaart hiermee minimaal 45 minuten per medewerker.

Geautomatiseerd aanmaken van Microsoft Teams met Power Apps

Nieuwe Teams aanvagen

Aan de hand van een aantal vragen worden Microsoft Teams aangemaakt. Het grote voordeel hiervan is dat je voor je medewerkers direct Teams kan faciliteren, terwijl je beleid wordt gewaarborgd. Het aanmaken van Teams gaat op basis van de ingevulde waarden. De medewerker krijgt binnen enkele seconden toegang tot het nieuw aangemaakte Team, terwijl jij de controle en grip op Teams behoudt.

Coffee Company | Gemaakt met Power Apps

Je beschikt over meerdere vergaderruimtes, en de receptie (of andere afdeling) verzorgd netjes de koffie, thee en andere drankjes tijdens je bezoek. Scan de QR code in de vergaderruimte, vul in wat je wil hebben in Power Apps, en je bestelling wordt automatisch doorgegeven aan de receptie, super eenvoudig in gebruik, om het maximale uit je vergadering te halen.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.