Office 365 migratie

Steeds meer organisaties maken de overstap van bijvoorbeeld on premises, Lotus Notes of Google Apps naar Office 365. De nieuwe manier van werken vraagt om een nieuw platform. Office 365 biedt medewerkers de basis voor een moderne werkplek. Advantive begeleidt organisaties tijdens het hele Office 365 migratietraject: van het opstellen van een business case en het maken van de architectuur tot aan de adoptie en het beheer van Office 365.

Waarom overstappen op Office 365?

In de praktijk hebben organisaties diverse redenen om over te stappen op Office 365:

 • De hoge kosten van het huidige pakket; Office 365 biedt direct een kostenbesparing
 • Medewerkers werken graag met Microsoft oplossingen
 • Integratiemogelijkheden van Office 365
 • Verdere digitalisering van de organisatie
 • De uitgebreide beveiligings- en compliancy mogelijkheden in Office 365

Stappenplan implementatie Office 365

Op basis van best practices hebben we een stappenplan voor de implementatie Office 365 ontwikkeld. Dit stappenplan staat garant voor succes. Het bestaat uit 10 belangrijke stappen:

 1. Opstellen business case
 2. Projectinitiatie inclusief gezamenlijke kick-off, projectmanagement en adoptiestrategie
 3. Architectuur en detailontwerp
 4. Inrichting Office 365
 5. Data migratie Office 365
 6. Adoptie en training
 7. Nazorg
 8. Overdracht naar managed services Advantive / IT-afdeling van jouw organisatie
 9. Proactief beheer Office 365
 10. Optimalisatie Office 365

Projectmanagement migratie Office 365

Advantive vindt het belangrijk dat IT-projecten succesvol verlopen. Daar zetten we ons continu voor in. Onze projectmanagers begeleiden je organisatie tijdens het complete migratietraject. De focus ligt hierbij op een prettige samenwerking, goede afstemming en heldere communicatie. Onze aanpak is flexibel en pragmatisch. Dit zorgt al ruim 12 jaar voor succesvolle migraties.

Adoptie Office 365

De inzet van Office 365 vraagt om nieuwe kennis bij de gebruikers. Direct vanaf de start van het traject besteden we aandacht aan de adoptie en communicatie. Samen maken we voor jouw organisatie een passende adoptiestrategie. Via inspiratiesessies, trainingen en/of workshops maken we je medewerkers enthousiast voor Office 365. We laten medewerkers gefaseerd wennen aan de nieuwe manier van werken. Dit verhoogt direct het draagvlak en werkplezier.

Beheer Office 365

Office 365 vraagt om adequaat beheer. Gebruikers maken er intensief gebruik van. Veiligheid, gemak en performance moeten dan ook altijd en overal goed zijn. Na de Office 365 migratie zorgen we voor een goede overdracht naar onze managed services collega’s. Zij zorgen voor optimale beschikbaarheid van Office 365. Er is continu aandacht voor security, governance, nieuwe updates, adoptie en optimalisatie van jouw Office 365 omgeving.

Meer weten?

Wil je weten hoe we jouw organisatie succesvol kunnen migreren naar Office 365? Laat het ons weten!

Maak een afspraak

Meer inspiratie
Blog over de nieuwe app Microsoft To-Do. Deze app wordt de vervanger van de taken-app Wunderlist. We hebben de preview versie voor je getest.Lees meer ›
In 2019 stopt de ondersteuning op ISDN. Maak je gebruik van deze diensten? In deze blog lees je meer over VoIP / Skype for Business als alternatief.Lees meer ›
Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om (volledig) in de cloud te werken. Lees in deze blog hoe je je applicaties cloud ready maakt.Lees meer ›