Power BI rapport in een week

Een Power BI rapport in een week

Maak voor het eerst kennis met de kracht van Power BI op basis van je eigen data. Transformeer data naar inzicht binnen een week. Het Power BI team van Advantive maakt binnen een week een rapport voor je organisatie op basis van je eigen data. Hoe we dat doen lees je hier.

Ontdek de voordelen van Power BI.

  • Snel informatie inzichtelijk.
  • Real-time rapportage.
  • Veilig en overal toegang tot informatie.
  • Power BI rapporten zijn eenvoudig te delen met collega's.
  • Stuurinformatie en managementrapportage eenvoudig voorhanden.

Wat is een Power BI Rapport?

Power BI is een krachtige oplossing van Microsoft waarmee je met snel een visueel beeld krijgt van je bedrijfsdata. Je hebt rapporten die bijdragen aan meer inzicht, zoals HR informatie (ziekteverzuim), of finance (forecast, cashflow). Advantive helpt bij het realiseren van Power BI rapporten, maar ook bij het verzamelen en analyseren van data. We bespreken stap voor stap wat we gaan doen om jouw data te vertalen naar inzicht.

We starten de week met een workshop over datagedreven werken. In deze workshop bespreken we de kracht van je eigen data in combinatie met Power BI rapportage.

Jouw bedrijfsdata transformeren we in een waardevolle rapportage binnen een week, hoe we dat doen leggen we je graag uit.

Of bel ons op: 088 20 20 520.

De stappen van dag tot dag.

Maandag – Start met workshop en bepalen KPI.
Op maandag nemen we je mee in de wereld van datagedreven werken. In onze workshop leggen we uit waarom datagedreven werken het verschil kan maken. Daarnaast vertellen we je hoe je bedrijfsdata vertaald naar inzicht. Met onze Artificial Intelligence KPI generator gaan we aan de slag om KPI’s van de organisatie te bepalen, met als doel aan het einde van de week een Power BI rapport op te leveren die voldoet aan de verwachtingen.

Dinsdag – Databron selectie
Nadat we op maandag de KPI’s inzichtelijk hebben gemaakt, selecteren we de belangrijkste KPI om verder uit te werken deze week. We maken een overzicht van alle databronnen die nodig zijn om de KPI’s te realiseren. Het datamodel hebben we later nodig om een datawarehouse te maken met Microsoft Fabric, of Synapse. Deze week nemen we een standaard databron en exporteren we data voor ons Power BI rapport.

Woensdag – Databron analyse
Samen met jouw dataanalyst van je organisatie gaan we aan de slag om de data beter te leren kennen. We bekijken zorgvuldig de dataexport en zorgen dat we gestructureerde data krijgen om later het Power BI rapport op te bouwen.

Donderdag – Power BI rapport maken
Nu we meer weten over de data en structuur hebben aangebracht in het datamodel, starten we met visulatie.. Donderdag staat dan ook in het teken van datavisualisatie. Er wordt een Power BI rapport gemaakt in de juiste huisstijl van je organistatie. 

Vrijdag – Oplevering en training 
Vrijdag gaan we het Power BI rapport in gebruik nemen. Nadat we gezorgd hebben voor de juiste rechten en toegang leggen we uit hoe het Power BI rapport werkt. De week sluiten we af met een functionele training, zodat je daarna zelf met het rapport aan de slag kan. 

modern intranet

Meer weten of Power BI rapportages?

Wil jij ook een Power BI rapport in een week? Wil je meer weten over Power BI als oplossing voor het visualseren van je data? Wil je snel inzichtelijk krijgen wat Power BI voor jouw organisatie kan betekenen ? 

Laat het ons weten! We bieden je graag inspiratie en delen onze ervaringen met je.

Contact opnemen

     Rick Deneer   

Rick Deneer

Teamlead Productivity

+31 88 20 20 520 +31 6 184 832 14 [email protected]

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.