Private AI: de katalysator van jouw Viva Connections intranet in 2024

Een modern intranet is tegenwoordig veel meer dan alleen een informatiehub; het is een dynamische en volledige digitale werkplek. Het is onmisbaar voor je dagelijkse werk en maakt je werkdag productiever, inspirerender en leuker! Deze blog biedt een vooruitblik naar 2024 en bespreekt de impact van nieuwe ontwikkelingen op jouw intranet.

Maak kennis met Viva Connections

Sinds de introductie in 2021 heeft Viva Connections zich ontwikkeld tot een robuust en toekomstbestendig communicatieplatform. Het helpt je om al je collega’s up-to-date en betrokken te houden en integreert naadloos met Microsoft Teams. De toevoeging van private AI maakt deze intranetoplossing nog intuïtiever en relevanter voor iedere collega.

Private AI en het intranet

Maar hoe werkt private AI voor een intranet nu in de praktijk? Hieronder delen we een aantal voorbeelden van hoe AI kan worden ingezet om jouw intranet te verrijken:

  • Geavanceerde zoekfunctie: Stel complexe vragen en krijg direct antwoorden uit alle documenten en kennisbanken binnen je intranet.
  • Een AI-gestuurde persoonlijke virtuele assistent op de startpagina van jouw intranet, die je kunt raadplegen voor HR-vragen of het opzoeken van documenten.
  • Een AI-chatbot specifiek voor IT-ondersteuning die onmiddellijk antwoord geeft op (technische) IT-vragen, waardoor de druk op je IT-helpdesk vermindert en selfservice binnen de organisatie wordt bevorderd.


Deze toepassingen van AI binnen Viva Connections maken niet alleen informatie toegankelijker, maar dragen ook bij aan het werkplezier binnen je organisatie door snelle en efficiënte ondersteuning.

Privacy en beveiliging van het intranet

Bij de implementatie van private AI-oplossingen wordt gebruikgemaakt van gegevens binnen de Microsoft 365 en Viva-omgeving. Privacy en beveiliging zijn cruciaal, vooral met de opkomst van AI. Dankzij Microsoft’s voortdurende investeringen in AI en beveiligingstechnologieën, voldoet een intranet op basis van Viva Connections aan de hoogste standaarden van databeveiliging en compliance. De geavanceerde beveiligingsmaatregelen van Microsoft 365 en Viva, waaronder rolgebaseerde toegangscontrole, gedetailleerde toegangsrechten binnen SharePoint, en robuuste beveiligings-, nalevings- en identiteitsverificatieprotocollen, garanderen een optimale beveiliging van jouw intranet.

Viva Connections in 2024: een verbindend platform

Viva Connections biedt jouw organisatie een verbindend platform. Het vormt de kern van jouw organisatie en biedt medewerkers toegang tot relevante bedrijfsinformatie, nieuws en inspiratie. Ook draagt het bij aan de verdere groei en ontwikkeling van jouw collega’s én jouw organisatie. Private AI zal dit op een intuïtieve manier verder stimuleren door het aanbieden van relevante en gepersonaliseerde informatie.

De toekomst van Viva Connections en private AI

De toekomst van het intranet met Viva Connections is veelbelovend. Met de integratie van private AI wordt het platform nog intuïtiever, persoonlijker en relevanter. Het helpt je collega’s om nog prettig (samen) te werken. Je hebt nu alle tools in handen om de betrokkenheid van je collega’s nog verder te vergroten. Terwijl we ons voorbereiden op 2024, is het duidelijk dat de manier waarop we werken en communiceren op het punt staat fundamenteel te veranderen, allemaal dankzij de mogelijkheden van AI.

Aan de slag!

Wil je de mogelijkheden van private AI binnen Viva Connections verkennen? Dan adviseren we je om met een pilot te starten. Focus op een specifiek probleem of proces waar je collega’s dagelijks tegenaan lopen en waarvan je denkt dat AI dit kan verbeteren. Met een goed uitgevoerde pilot kun je niet alleen de directe voordelen van AI voor je organisatie ervaren, maar ook waardevolle inzichten verzamelen voor een eventuele bredere implementatie.

Direct meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de integratie van private AI in Viva Connections? Laat het ons weten! We laten je graag kennismaken met de mogelijkheden. Ook denken we graag met je mee hoe je klein kunt beginnen met een private AI pilot.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.