Samenwerking AOC Aliancys en Advantive

AOC Aliancys is ontstaan uit een fusie van AOC en Aliancys. Door het bundelen van de krachten van beide organisaties is er een toonaangevende, wereldwijde leverancier van polyester en vinylesterharsen, gelcoats en speciale materiaaltypes voor de composietenindustrie ontstaan. Ook op ICT-gebied moest er een ‘fusie’ plaatsvinden. Seat Sali, Manager ICT Operations bij AOC Aliancys, neemt ons mee in het proces en deelt zijn ervaringen.

1 samenwerkings-/communicatieplatform

Seat Sali werkt al ruim tien jaar voor Aliancys en is verantwoordelijk voor IT operations in Europa en China, workplace & connectivity, productiesites en research op het hoofdkantoor. Seat Sali: “AOC Aliancys is wereldleider op het gebied van geavanceerde plastics. Ons hoofdkantoor, waar ik ook werkzaam ben, bevindt zich in Zwitserland. Het is een prachtige internationale organisatie om voor te werken.”

Seat Sali vervolgt: “De organisatie is continu in beweging en dat houdt mijn werk uitdagend en afwisselend. Ik leer iedere dag nieuwe dingen. De fusieorganisatie brengt verandering en vernieuwing met zich mee. Zo vraagt de fusie om 1 samenwerkings- en communicatieplatform / Office 365 tenant. Advantive heeft ons tijdens dit project de gewenste ondersteuning geboden.”

Samenwerking Advantive

Aliancys is een joint venture van CVC Capital Partners en Royal DSM. De organisatie heeft zich afgesplitst van ChemicaInvest (een onderdeel van DSM). Seat Sali: “De ChemicaInvest / DSM organisatie werkte al geruime tijd naar volle tevredenheid met Advantive samen. Advantive heeft de carve-out van Aliancys uit de ChemicaInvest Office 365 tenant met succes gerealiseerd. Na de afsplitsing hebben we de samenwerking met Advantive voortgezet. Advantive ondersteunt ons op zowel consultancy als managed services gebied.”

Op basis van onze positieve ervaringen met Advantive was het voor ons een logische keuze om Advantive te vragen om ons tijdens de fusie verder te begeleiden. We zijn erg te spreken over het kennisniveau, de reactiesnelheid en de aanpak. "

Projectaanpak

Seat Sali: “Advantive heeft ons tijdens het complete project ondersteund. Het project bestond uit twee belangrijke deelprojecten. Voor Aliancys heeft er een geo tenant-to-tenant-migratie plaatsgevonden. Dit houdt in dat we de mail, contacten, notities, taken, Skype, SharePoint en CRM omgeving van de Aliancys Office 365 tenant hebben gemigreerd naar een nieuwe AOC Aliancys tenant. Voor AOC is de Exchange 2013 omgeving naar de nieuwe AOC Aliancys Office 365 omgeving gemigreerd.”

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.