Samenwerking PSV en Advantive

Voetbalclub PSV is actief op het hoogste niveau in de Nederlandse voetbalcompetitie. De club wil ieder jaar een serieuze gegadigde zijn voor het kampioenschap en wil het deelnemen aan de UEFA Champions League. Bovendien streeft PSV naar een topsportklimaat op en rond het veld. Jurgen Nijenhuis, coördinerend therapeut van de A-selectie van PSV, vertelt hoe zijn team samen met de ondersteuning van Advantive hier een waardevolle bijdrage aan levert.

Maak kennis met Jurgen Nijenhuis

“Ik ben coördinerend therapeut van de A-selectie van PSV. Samen met een team draag ik zorg voor fysiotherapie en georganiseerde zorg van de spelers van PSV 1. Ik ben drie jaar geleden bij PSV gestart in een jong en nieuw team. Daarvoor heb ik voor andere grote clubs in Nederland gewerkt. Ik werk bij PSV in een ontzettend fijn team. PSV past goed bij mij vanwege de gemoedelijke sfeer en het hoge ambitieniveau. Iedereen wil iedere dag het beste van zichzelf vragen.”

Wat maakt PSV bijzonder?

“Als eerste ga je voor de prijzen. Daarvoor doe je het. De ambities zijn groot en ook de doelen die daarbij horen. Scherp aan de wind. Dit betekent dat iedereen altijd alles geeft zowel op als rond het veld. Iedereen kijkt altijd naar de resultaten. Hiervoor moet je ook het proces aan de achterkant goed hebben staan. Daar is ook mijn team onderdeel van. We hebben een mooie mix van specialisten met eigen kerntaken in het begeleidende team. Hierdoor kunnen we de spelers de best passende ondersteuning en zorg bieden.”

Overstap naar Microsoft Teams

“Samenwerken, informatie goed vastleggen en kennis borgen is belangrijk in ons dagelijkse werk. Advantive ondersteunt de volledige PSV-organisatie bij de overstap naar Microsoft Teams. Hierbij begeleidt Advantive de datamigratie, wordt Teams ingericht en worden alle collega’s geholpen om prettig en slim met Microsoft Teams te werken. Op een gefaseerde manier gaat onze organisatie over naar Microsoft Teams. De overgang is soepel verlopen en wij zijn door Advantive goed begeleid.”

Van Excel naar datagedreven werken

“Drie jaar geleden zijn we met een nieuw team van therapeuten gestart. Er was weinig historische data beschikbaar. Als team wilden we dan ook naar een nieuwe situatie, waarin we onze kennis en data kunnen borgen, inzichtelijk maken, van kunnen leren en slim kunnen inzetten. Ook mogen we daarbij niet van personen afhankelijk zijn. Iedereen moet altijd alle informatie en inzichten kunnen terugvinden, zodat we onze spelers de beste ondersteuning op basis van historische informatie kunnen bieden. We moeten hiervoor goed kunnen documenteren. Dat is het allerbelangrijkste voor een club. Dit bracht ons op een tweesporenbeleid. Enerzijds hadden we acuut iets nodig. Hiervoor zijn we in eerste instantie met Excel gaan werken. Anderzijds waren we op zoek naar een digitale oplossing die onze datagedreven manier van werken volledig ondersteunt.”

Van idee naar app

“We kwamen ook in gesprek over onze huidige en gewenste werkwijze. We wilden graag een centraal platform voor het vastleggen van onze werkzaamheden, planning, behandelingen en dossiers. Ik gaf aan dat ik al blij was als het Excel-bestand op een centraal platform kon worden geplaatst. Ik heb mijn ideeën gedeeld en vervolgens ben ik door Advantive geïnspireerd over de mogelijkheden van digitaal werken met SharePoint in combinatie met PowerApps. Ik wist precies hoe we ons werk wilden organiseren. Op basis van onze wensen en ideeën heeft Advantive voor ons een app ontwikkeld. We hebben de app vormgegeven op basis van een iteratief proces. Er is een vertaalslag gemaakt van onze manier van werken naar een app. We zijn gestart met een versie 1. Daar waren we al heel blij mee. Deze versie hebben we stap voor stap verder uitgebreid op basis van onze ervaringen tijdens het werk. Er staat nu een mooie versie, die ons de gewenste ondersteuning biedt. De app is natuurlijk nooit af. Op basis van nieuwe ideeën en wensen zullen we de app in de toekomst verder optimaliseren en uitbreiden.”

We zijn erg blij met de app. Het werkt intuïtief en de app is bijzonder gebruiksvriendelijk. Het team was direct gewend aan de digitale manier van werken. We werken dankzij de app enorm gestructureerd. Er is rust in het team. De app is echt van enorme waarde voor ons!”

Samenwerking met Advantive

“De samenwerking met Advantive verloopt echt super makkelijk en is laagdrempelig. Ik heb nog nooit een situatie gehad dat ik me niet gehoord voel. Ik ben erg tevreden over onze samenwerking, de inspiratie die Advantive ons biedt en natuurlijk met de app en onze nieuwe manier van werken.”

PSV logo

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.