Samenwerking Sevagram en Advantive

Sevagram is een organisatie die diensten levert op het gebied van zorg, wonen en welzijn aan ouderen in de regio’s Heerlen, Maastricht en Heuvelland. 2.750 medewerkers en 1.200 vrijwilligers verlenen iedere dag ‘zorg met bezieling’ aan de cliënten. Sevagram biedt persoonsgerichte zorg met behulp van de Planetree-zorgvisie. Met een slimme inzet van ICT en innovatieve technologie tilt Sevagram de zorg continu naar een hoger niveau. Dietrich de Lannoy, Projectleider Informatiemanagement & ICT, vertelt meer over de realisatie van een nieuw intranet en een digitale werkplek voor de Sevagram organisatie.

Planetree-zorgvisie

Sevagram heeft in 2018 het Planetreelabel behaald. Dit laat zien dat de volledige organisatie het bieden van cliënt- en mensgerichte zorg heeft omarmd. Dietrich de Lannoy: “De Planetree-zorgvisie ligt als een warme deken over onze organisatie. Ik zou in de toekomst de zorg voor mijn moeder met een gerust hart aan mijn collega’s overlaten.”

Rol ICT binnen Sevagram

“Sinds oktober 2019 versterk ik de Sevagram organisatie. Ik houd me bezig met ICT-projecten op het gebied van informatie- en verandermanagement. ICT is het kloppend hart van onze organisatie en ondersteunt het primaire zorgproces. Onze Planetree-zorgvisie raakt ook onze ICT-aanpak. Een slimme en innovatieve inzet van ICT gaat een steeds belangrijkere rol binnen de ouderenzorg spelen. Digitale vernieuwing helpt onze organisatie en medewerkers om kwalitatief goede en mensgerichte zorg te bieden en te kunnen blijven bieden.”

Samenwerking Advantive

“De afgelopen tien jaar heb ik bij verschillende werkgevers met Advantive samengewerkt. Advantive is Microsoft Gold Partner. Ik ben erg te spreken over het kennisniveau en de werkwijze van de organisatie. De medewerkers weten de juiste vertaalslag vanuit de business naar techniek te maken. Onze samenwerking is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Ook klikt het met de medewerkers. Dat werkt prettig. Advantive heeft voor ons een nieuw intranet ontwikkeld. Daarnaast ondersteunt de organisatie ons bij de realisatie van een nieuwe digitale werkplek voor de Sevagram medewerkers.”

Advantive fungeert als sparringpartner en zorgt voor een toekomstbestendige en veilige inrichting van de digitale werkplek."

ICT-strategie als uitgangspunt

“Sevagram heeft met medewerkers vanuit de gehele organisatie een ICT-strategie met ambities vormgegeven. De realisatie van een nieuw intranet en de digitale werkplek sluiten hier volledig op aan. Vanuit onze ambities willen we onze medewerkers goede ICT-ondersteuning bieden om zo prettig, simpel en veilig te kunnen (samen)werken. Altijd, overal, op ieder moment en op ieder device. We werken op dit moment samen met Advantive aan de realisatie van een nieuwe, digitale werkplek op basis van SharePoint Online. Deze digitale werkplek biedt medewerkers een centrale werkomgeving: Het Sevagram Portaal. Dit portaal geeft medewerkers toegang tot hun applicaties en relevante informatie. We zorgen voor een basisinrichting van dit portaal. Vervolgens kan de medewerker dit portaal verder personaliseren. Op deze manier bieden we iedere medewerker een persoonlijke en passende digitale werkplek.”

Thuis in de zorg

“Advantive fungeert als sparringpartner en zorgt voor een toekomstbestendige en veilige inrichting van de digitale werkplek. Daarnaast zorgt Advantive voor de migratie van onze documenten op de G-schijf naar SharePoint Online, zodat alle data ook vanuit de digitale werkplek kan worden benaderd. Advantive is thuis in de zorg en maakt de juiste keuzes. De samenwerking verloopt voorspoedig. Samen zorgen we ervoor dat we over enkele maanden live kunnen gaan.”

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.