Samenwerking VISTA college en Advantive

VISTA college is een nieuwe naam in Zuid-Limburg, maar zeker geen nieuwkomer. Een gevestigde mbo onderwijsinstelling die in 2019 is voortgekomen uit de fusie tussen Arcus College en ROC Leeuwenborgh. Klaar voor de toekomst om in de regio een breed en modern opleidingsaanbod te blijven aanbieden. Vanuit de kracht van samenwerking Limburgse krachten voor morgen ontwikkelen. Dat is de missie voor VISTA college.

Deze aanpak zie je ook direct terug in de keuze voor een nieuwe intranetoplossing. Leon Sprooten, Informatiemanager bij VISTA college, en Marc Dietzenbacher, Beleidsadviseur onderwijs en technologie, delen met ons de volledige projectaanpak, gemaakte keuzes en eerste ervaringen.

Modern SharePoint als basis

Leon Sprooten: “We hebben als VISTA college een fantastische Office 365 voor onderwijs omgeving. SharePoint Online is onderdeel van deze suite. Voor ons was het dan ook vanuit kostenoogpunt een must dat het nieuwe intranet op SharePoint Online/ Modern SharePoint werd gebouwd. Advantive heeft ons geholpen om in een relatief korte tijd een fris en compleet intranet te realiseren. We hebben echt iets moois neergezet.”

Marc Dietzenbacher: “Samen met een kleine projectgroep is het ons door de duidelijke projectscope gelukt om het nieuwe schooljaar met een nieuw intranet voor zowel medewerkers als studenten te starten.”

Goede voorbereiding

Marc Dietzenbacher: “De initiatiefase van het intranetproject heeft de meeste tijd gekost. We hebben allereerst een onderwijsinstelling met een SharePoint intranet bezocht voor advies en tips. Daarna hebben we samen met Advantive de architectuur voor het nieuwe intranet ontwikkeld. De architectuur is gebaseerd op Modern SharePoint en maakt gebruik van hub sites en standaard web parts. Hierdoor kunnen we zowel studenten, docenten als onderwijsondersteunend personeel van de gewenste informatie voorzien.”

Het bouwen was dankzij de diepgaande SharePoint expertise van Advantive bij wijze van spreken een fluitje van een cent. Advantive is in staat om de juiste vertaalslag van onze vraag naar een goede oplossing op basis van standaard SharePoint te realiseren. De basis voor het nieuwe intranet was dan ook in slechts twee weken gerealiseerd."

Contentmigratie

Marc Dietzenbacher: “Vervolgens zijn we gestart met de contentmigratie. De projectmanager van Advantive heeft ons team en de organisatie hierbij enorm geholpen. Vanaf de start van het project was hij de verbindende schakel tussen Advantive, het projectteam en de heavy users binnen onze organisatie.

Door de inzet van het team, het feit dat de urgentie door de VISTA organisatie werd begrepen en het werken met dagelijkse sprints is de content-migratie binnen een maand afgerond. “

Optimalisatie

Marc Dietzenbacher: “De basis is in korte tijd gerealiseerd; het is nu tijd om het intranet verder te optimaliseren. We gaan met de contentredacteuren de inrichting van het nieuwe intranet verder optimaliseren. Ook gaan we het intranet van het Arcus College naar het nieuwe intranet migreren, zodat we als 1 organisatie kunnen samenwerken, kennis delen en vinden. Ook gaan we ervoor zorgen dat medewerkers en docenten met behulp van het intranet nog beter kunnen (samen)werken.”

Toekomstplannen

Leon Sprooten sluit af: “De fusie tussen Arcus College en ROC Leeuwenborgh staat. De komende tijd gaan we ervoor zorgen dat ook de verschillende ICT-oplossingen (nog beter) ‘fuseren’. Hierbij kunnen we de kracht van onze samenwerking steeds beter benutten. Hierbij zal Advantive ons op Microsoft gebied blijven adviseren, inspireren en ondersteunen. Samen bereiden we onze studenten voor op de digitale wereld van morgen.”

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.