Samenwerking Woonbedrijf en Advantive

Woonbedrijf is in 2005 uit een fusie van Woonstichting Hertog Hendrik van Lotharingen (Hhvl) en Woningstichting SWS ontstaan. De Eindhovense woningcorporatie vindt het belangrijk dat iedereen goed en betaalbaar moet kunnen wonen, in een woning met kwaliteit, in een leefbare buurt. Dit vraagt om een efficiënte en flexibele aanpak. ‎Rob de Rijk, Architect Informatiemangement & IT Security Officer (CISO) bij Woonbedrijf, vertelt over de rol van IT in dit geheel.

Naar één locatie

Rob de Rijk werkt sinds 2012 bij Woonbedrijf. Samen met bijna 20 collega’s is hij verantwoordelijk voor de complete ICT van Woonbedrijf. “In 2012 ben ik gestart bij Woonbedrijf. Mijn grote uitdaging was om mijn afdeling verder te professionaliseren en te zorgen dat IT voorspelbaarder zou worden om uiteindelijk een betere beschikbaarheid te kunnen garanderen.”

Rob de Rijk over Woonbedrijf: “Woonbedrijf is een echt Brabants bedrijf. We hebben een leuke rol in de samenleving. Onze dienstverlening wordt goed gewaardeerd door onze klanten. En dat is prettig, want daar zetten al mijn collega’s zich dagelijks voor in.”

Rob de Rijk vervolgt: “De medewerkers van Woonbedrijf werkten eerst op vier locaties in Eindhoven. Begin januari 2016 zijn we verhuisd naar 1 locatie in de binnenstad. De medewerkers ervaren nu dagelijks het plezier om samen op 1 locatie te kunnen (samen)werken.”

Samenwerking Advantive

“We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Advantive. De aanpak van Advantive is pragmatisch en dat past goed bij onze bedrijfscultuur. De medewerkers werken hard, zijn recht door zee en flexibel. Medewerkers van Advantive versterken daarnaast structureel het systeembeheer van Woonbedrijf. Zij draaien hier mee in het team en bieden het team uitstekende ondersteuning.”

Advantive is voor ons een kennispartner en helpt ons om beleid te vormen en strategische keuzes te maken. We krijgen gevraagd en ongevraagd advies. Er wordt continu met ons meegedacht. Het partnership heeft dan ook echt meerwaarde voor Woonbedrijf.”

Toekomstplannen

De verhuizing is achter de rug, maar Rob de Rijk en zijn team staan duidelijk niet stil. Vol ambitie wordt gewerkt aan IT-optimalisatie en nieuwe projecten. De gebruiker staat centraal in de IT-aanpak van Woonbedrijf. “Dromen halen we op bij de business. De business heeft bij Woonbedrijf dus veel invloed op de IT-agenda. Samen bepalen we de prioriteiten en zorgen we dat IT continu toegevoegde waarde heeft voor Woonbedrijf.”

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.