Stichting Alterius besteedt ICT uit aan Advantive

Weert, 1 december 2020 – Stichting Alterius kiest ervoor om het beheer van het netwerk en de Microsoft omgeving aan Advantive uit te besteden. Tevens vernieuwt Advantive de huidige ICT-infrastructuur en het werkplekconcept van Alterius. Een migratie naar Microsoft 365 en Microsoft Azure is onderdeel van de vernieuwing. De onderwijsinstelling heeft voor een samenwerking met Advantive gekozen vanwege de onderwijsgerichte en proactieve aanpak.

Jeannot Bonnie, manager bij Stichting Alterius: “Voor Alterius is het van belang dat we onze leerlingen kwalitatief goed onderwijs en passende ondersteuning kunnen bieden. ICT speelt hierbij een belangrijke rol. Met het vernieuwen van onze ICT-omgeving en werkplekken kunnen we onze medewerkers nog beter faciliteren, zodat zij zich volledig op hun kerntaken kunnen richten. Advantive heeft zich in het selectieproces duidelijk weten te onderscheiden door haar klantgerichte en  voortvarende aanpak. Bovendien is Advantive thuis in het onderwijs en meervoudig Microsoft Gold partner. Het gevoel was vanaf het eerste moment goed. We kijken ernaar uit om de komende jaren met Advantive samen te werken.”

Alterius kiest ervoor om volledig vanuit de Microsoft cloud te gaan werken en het netwerk te vernieuwen. Gebruikers worden gefaciliteerd met een beheerde en gebruiksvriendelijke moderne werkplek op basis van Microsoft 365. Advantive verzorgt de volledige cloudmigratie en ondersteunt Alterius in de overstap van on premises naar Microsoft 365 en Microsoft Azure. Daarnaast wordt Microsoft Teams ingericht als samenwerkingsplatform. Er wordt een intranet op basis van SharePoint Online ontwikkeld als centraal vertrekpunt voor de moderne werkplek. Ten slotte wordt het volledige beheer, monitoring en beveiliging van de werkplekken, server- en netwerkomgeving aan Advantive uitbesteed.

Willemjan van Laarhoven, technisch directeur van Advantive: “Het Advantive team heeft met veel enthousiasme aan het voorstel voor Alterius gewerkt. Het is een compliment voor het team, dat Alterius voor ons heeft gekozen. We kijken ernaar uit om Alterius de gewenste ICT-ondersteuning te bieden en de transitie naar de cloud te realiseren.”

alterius samenwerking

Taco Bisscheroux (bestuurder van Stichting Alterius) en Willemjan van Laarhoven (technisch directeur van Advantive)

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.