5 jaar Microsoft Teams:

Van samenwerkingsplatform naar startpunt van je werkdag

Deze maand vieren we het vijfjarig jubileum van Microsoft Teams. Sinds de coronacrisis zijn we nog actiever met Microsoft Teams gaan werken. Inmiddels kunnen we Microsoft Teams niet meer missen. Het maakt onze werkdag prettiger, productiever en leuker. Het is dé tool om samen te werken, te vergaderen en te communiceren. We nemen je mee in vijf jaar Microsoft Teams en delen vijf handige tips en blogs voor slimmer (samen)werken en vergaderen met Microsoft Teams.

Wist je dat…?

  • Microsoft Teams tijdens een interne hackathon bij Microsoft is ontwikkeld?
  • Microsoft Teams sinds 14 maart 2017 algemeen beschikbaar is?
  • Microsoft het samenwerkingsplatform zonder additionele kosten aan Office 365 heeft toegevoegd?
  • Microsoft Teams inmiddels door ruim 270 miljoen mensen maandelijks wordt gebruikt?
  • Ook je intranet in Microsoft Teams kunt tonen?
  • We een groot aantal opdrachtgevers de afgelopen twee jaar in korte tijd naar Microsoft Teams hebben gemigreerd?
  • We onze opdrachtgevers uitgebreid ondersteunen om nog slimmer en veiliger met Microsoft Teams (samen) te werken?

Tip 1: Hybride (samen)werken met Microsoft Teams

Onze manier van (samen)werken is sinds de introductie van Microsoft Teams enorm veranderd. We werken steeds meer afwisselend thuis en op kantoor. Met Microsoft Teams werken we samen met collega’s waar en wanneer we willen. Maar wat is nu een slimme manier van hybride (samen)werken met Microsoft Teams? En hoe zorg je ervoor dat je collega’s slim gebruikmaken van alle mogelijkheden? In onze blog ‘Haal het maximale uit Microsoft Teams met een online adoptieplan’ delen we aandachtspunten met je.

Tip 2: Heldere (werk)afspraken voor gebruik Microsoft Teams

We zijn inmiddels gewend om met Microsoft Teams (samen) te werken. Hetzelfde geldt voor OneDrive en SharePoint. Maar wat gebruik je waarvoor en wanneer? Waar sla je nu je welke documenten op? Wanneer moeten documenten extra worden beveiligd? Wie mag wat zien binnen je organisatie? Heldere (werk)afspraken voor Microsoft Teams, maar ook voor OneDrive en SharePoint, helpen je collega’s en organisatie om efficiënt en veilig (samen) te werken. Hiervoor is het wel belangrijk om slimme keuzes te maken. Onze collega’s helpen je graag bij het vormgeven van (werk)afspraken en richtlijnen voor het gebruik van Microsoft Teams, OneDrive en SharePoint.

Tip 3: Online en hybride vergaderen met Microsoft Teams

Vijf jaar geleden maakten we gebruik van Microsoft Teams voor online vergaderen. Tegenwoordig vergaderen we zowel online als hybride samen met Microsoft Teams. Maar hoe pak je dit nu slim aan? En hoe zorg je ervoor dat collega’s betrokken zijn? We hebben een handig stappenplan voor online én hybride vergaderen voor je gemaakt.

Tip 4: Slim (samen)werken met Microsoft Teams

Microsoft blijft de mogelijkheden van Microsoft Teams continu uitbreiden. Wist je bijvoorbeeld dat je direct vanuit de chat een taak aan kan maken? En dat je eenvoudig via kant-en-klare templates een nieuw Team kunt aanmaken? Onze collega’s volgen de ontwikkelingen op de voet en hebben handige tips & tricks voor je verzameld.

Tip 5: Een intelligent en persoonlijk intranet in Microsoft Teams

Nu we steeds intensiever met Microsoft Teams werken, is het voor collega’s om Microsoft Teams als een complete digitale werkplek in te richten. Dankzij de integratie met Microsoft Viva wordt dit steeds makkelijker. Je kunt nu bijvoorbeeld jouw intranet aan Microsoft Teams toevoegen. Collega’s zijn altijd op de hoogte van het laatste (bedrijfs)nieuws en hebben direct toegang tot belangrijke documenten.  Bijkomend voordeel is dat je dan ook van de zoekfunctie van Microsoft Teams gebruik kunt maken om documenten op het intranet te vinden.

Direct meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Microsoft Teams voor jouw organisatie? Of heb je hulp nodig om nog slimmer en veiliger (samen) te werken met Microsoft Teams? Laat het ons weten! We bieden je graag inspiratie en ondersteuning.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.