De voordelen van private AI binnen jouw Microsoft cloud infrastructuur

In het snel veranderende landschap van kunstmatige intelligentie (AI) zoeken veel bedrijven naar manieren om op een veilige en compliant manier gebruik te maken van deze technologie. Private AI binnen een Microsoft Cloud-omgeving biedt hiervoor een goede oplossing. Deze blog duikt dieper in op de mogelijkheden. Ook delen we een aantal praktijkvoorbeelden met je.

Waarom private AI?

Bij private AI werken we met de data binnen je eigen Microsoft cloud omgeving. Hierdoor kunnen we jouw bedrijfsdata direct aanspreken en slim inzetten ter ondersteuning van jouw bedrijfsvoering. Door te werken met private AI is het eenvoudiger om de data te beveiligen en te voldoen aan wet- en regelgeving omtrent dataopslag en -verwerking. Bovendien houd je de controle over de algoritmes. Dit kan belangrijk zijn voor het beschermen van je intellectueel eigendom en privacygevoelige gegevens. Daarnaast kun je private AI volledig afstemmen op de wensen en (beveiligings)eisen van jouw organisatie.

Implementatie van private AI en de Microsoft cloud

Microsoft heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in kunstmatige intelligentie (AI). Een Microsoft Cloud-omgeving, en met name Azure, biedt een solide basis voor het realiseren van je private AI-initiatieven. Het voldoet aan strikte normen voor databeveiliging en compliance. Dit is essentieel voor iedere organisatie.

In de meeste gevallen gebruiken we de veelzijdige services en onderdelen van Microsoft Azure om je private AI-oplossing te realiseren. We starten met het veilig opslaan van je gegevens in Azure of het koppelen van je bestaande data in Microsoft 365. Vervolgens selecteren we de meest geschikte AI-modellen voor jouw specifieke AI-wensen. Deze modellen worden dan getraind, geoptimaliseerd en uiteindelijk geïmplementeerd. Gedurende dit hele proces leggen we een sterke nadruk op de beveiliging van je data door middel van uitgebreide versleuteling en het toepassen van een bewezen security baseline.

We werken nauw samen met jou en je team om de private AI-oplossing grondig te testen. Dit zorgt ervoor dat de oplossing niet alleen technisch solide is, maar ook naadloos aansluit op de workflows en behoeften van jouw organisatie. Na een succesvolle testfase gaat de oplossing live. We bieden je daarbij ook ondersteuning voor de adoptie en training van je medewerkers. Bovendien monitoren we de private AI-omgeving en toepassingen met geavanceerde (security) monitoring tools. Zo kunnen we proactief inspelen op eventuele issues en de prestaties van je AI-toepassingen continu optimaliseren.

Aan de slag met een private AI pilot

Ons advies is om altijd met een pilot te starten. Op deze manier maak je op een laagdrempelige manier kennis met de mogelijkheden en voordelen van private AI in jouw Microsoft cloud omgeving. Je kunt op kleine schaal experimenteren met de mogelijkheden. Een succesvolle pilot draagt bij aan het creëren van draagvlak binnen je organisatie. Het geeft je waardevolle inzichten van de toegevoegde waarde van AI voor jouw organisatie. Je leert wat wel werkt en wat juist niet werkt. Op basis van deze inzichten kun je besluiten om private AI op grotere schaal uit te rollen binnen je organisatie of allereerst nog een aantal aanpassingen te doen.

Private AI in de praktijk: focus op HR

Een hele mooie eerste stap om met private AI te beginnen is op HR-vlak. AI kan een waardevolle ondersteuning bieden voor medewerkers op HR-gebied, vooral als het gaat om het beantwoorden van veelgestelde vragen of het toegankelijk maken van informatie. Door een AI-gestuurde chatbot of virtuele assistent in te zetten, kun je veel van deze processen automatiseren en versnellen. Hier zijn enkele vragen die een dergelijke assistent kan beantwoorden:

 1. Ouderschapsverlof: Heb ik recht op ouderschapsverlof en zo ja, hoe vraag ik dit aan? 
 2. Pensioen: Hoe is mijn pensioen geregeld en wat is mijn verwachte pensioenleeftijd? 
 3. Salaris: Wanneer wordt mijn salaris uitbetaald en hoe is mijn loon opgebouwd? 
 4. Beoordelingen: Wanneer is mijn volgende functioneringsgesprek en hoe bereid ik me daarop voor? 
 5. Ziekte en verzuim: Wat moet ik doen als ik ziek ben? Hoe meld ik me ziek? 
 6. Doorstroom en promotie: Wat zijn de stappen voor interne promotie binnen de organisatie? 
 7. Bedrijfsbeleid: Wat is het beleid rondom thuiswerken of flexibele werktijden? 
 8. Reiskostenvergoeding: Kom ik in aanmerking voor een reiskostenvergoeding en hoe vraag ik dit aan? 
 9. Leaseauto: Wat zijn onze leasecategorieën? 
 10. Telefonie: Hoe ziet onze telefoonregeling eruit? 
 11. Laptops: Wat is ons laptopreglement?

Door deze vragen via AI te beantwoorden, kunnen HR-teams hun tijd efficiënter besteden aan complexere, mensgerichte taken. Dit verhoogt niet alleen de productiviteit, maar verbetert ook de medewerkerstevredenheid door snelle en nauwkeurige informatievoorziening.

Wil je meer weten over private AI en de Microsoft cloud?

Ben je benieuwd naar wat private AI voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een demo of meer informatie. Wij helpen je graag verder in de wereld van private AI en de Microsoft cloud.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.