Microsoft Copilot: Een revolutie in productiviteit!

Microsoft 365 Copilot is je slimme assistent binnen je dagelijkse Microsoft 365-apps, ontworpen om je productiviteit en creativiteit te versterken​. Het faciliteert taken zoals documentcreatie in Word, dataverkenning in Excel, het maken van presentaties in PowerPoint en e-mailbeheer in Outlook, waardoor je efficiënter en effectiever kunt werken​​.

Wat is Microsoft Copilot?

Nadat eind vorig jaar ChatGPT van OpenAI is gelanceerd, is AI in een enorme stroomversnelling gekomen. Microsoft heeft inmiddels een flink aandeel in OpenAI genomen en heeft OpenAI nu helemaal geïntegreerd in Azure. Één van de gevolgen daarvan is Microsoft 365 Copilot, jouw “copiloot voor werk”. Het combineert de kracht van OpenAI taalmodellen met jouw gegevens in binnen je Microsoft omgeving, zoals je agenda, e-mails, chats, documenten, vergaderingen en meer. Het is ontworpen om jouw woorden om te zetten in een krachtig productiviteitshulpmiddel, en neemt daarbij alle privacy- en veiligheidsinstellingen van jouw Microsoft omgeving, in acht.

Microsoft Copilot notulen
Microsoft Copilot kan een notulen analyseren en een concept voorstel voor je maken.

Hoe gaat Copilot jou helpen?

Microsoft 365 Copilot is ontworpen om jou te helpen de productiviteit te verhogen in je vertrouwde Office apps. Daarnaast ondersteunt Microsoft 365 Copilot je bij het vinden van informatie binnen je Microsoft 365 omgeving. Met Microsoft Copilot heb je direct de mogelijkheid om uitgebreide analyses samen te vatten of te genereren binnen enkele seconden.

In welke applicaties van Microsoft 365 is het geïntegreerd?

Microsoft 365 Copilot is geïntegreerd in de apps die je elke dag gebruikt, zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Microsoft Teams en meer. In Word helpt Copilot bij het schrijven, bewerken, samenvatten en creëren van documenten. Wanneer je Excel gebruikt helpt het je om je data te analyseren en te verkennen. Binnen PowerPoint helpt Copilot je om je ideeën om te zetten in mooie presentaties, terwijl het in Outlook helpt om minder tijd te besteden en zorg draagt voor juiste prioriteiten in je mailbox. We hebben een aantal concrete voorbeelden van hoe Copilot jou kan gaan helpen productiever te zijn.

Microsoft Copilot in Microsoft Word

 • Snellere opmaak: Copilot kan je helpen met het snel opmaken van documenten. Het kan bijvoorbeeld automatisch de juiste koppen en subkoppen voorstellen op basis van de inhoud van je document, waardoor je minder tijd hoeft te besteden aan handmatige opmaak.
 • Grammaticacontrole: Copilot maakt gebruik van geavanceerde taalmodellen om je te helpen bij het schrijven van foutloze teksten. Het kan suggesties doen voor grammaticale correcties, stijlverbeteringen en betere woordkeuzes, zodat je documenten professioneler en effectiever worden.
 • Documentindeling: Als je moeite hebt met het structureren van je documenten, kan Copilot je helpen bij het organiseren van inhoud. Het kan suggesties geven voor sectiekoppen, lijsten, tabellen en andere elementen om je document overzichtelijk te maken.
Microsoft Word - Copilot gif

Microsoft Copilot in Excel

 • Formule-suggesties: Copilot kan je tijd besparen bij het schrijven van complexe formules in Excel. Het kan intelligente suggesties doen op basis van de gegevens in je werkblad, waardoor je sneller en nauwkeuriger formules kunt maken.
 • Gegevensanalyse: Copilot kan je helpen bij het analyseren van grote hoeveelheden gegevens. Het kan bijvoorbeeld automatisch trends herkennen, grafieken voorstellen en samenvattende statistieken genereren, zodat je snel inzicht kunt krijgen in je gegevens.
 • Rapportgeneratie: Als je regelmatig rapporten maakt in Excel, kan Copilot je helpen bij het genereren van professionele rapporten. Het kan sjablonen voorstellen, lay-outopties bieden en zelfs automatisch inhoud samenvatten, zodat je sneller en consistenter rapporten kunt maken.
Microsoft Excel - Copilot gif

Microsoft Copilot in PowerPoint

 • Ontwerptips: Copilot kan je helpen bij het maken van aantrekkelijke presentaties. Het kan suggesties geven voor kleurenschema’s, lettertypen en grafische elementen die passen bij je inhoud en doelstellingen, waardoor je presentaties er professioneler uitzien.
 • Dia-indeling: Copilot kan je helpen bij het structureren van je dia’s. Het kan suggesties doen voor de beste indeling op basis van je inhoud, zoals het plaatsen van afbeeldingen, tekst en grafieken op de juiste plaatsen, zodat je dia’s goed georganiseerd en gemakkelijk te begrijpen zijn.
 • Presentatiescript: Als je moeite hebt om je presentatie voor te bereiden, kan Copilot je helpen bij het schrijven van een presentatiescript. Het kan suggesties doen voor spreekpunten, overgangen en visuele elementen op basis van je inhoud, zodat je je presentatie soepel kunt afleveren.
Microsoft PowerPoint - Copilot gif

Wat kun je met Microsoft Copilot binnen Outlook en Microsoft Teams?

 • Slimme agendaplanning: Copilot kan je helpen bij het plannen van vergaderingen en afspraken in Outlook. Het kan beschikbaarheidsinformatie van deelnemers analyseren en optimale tijden voorstellen, waardoor je minder tijd hoeft te besteden aan het heen en weer e-mailen om een geschikte tijd te vinden.
 • Snellere e-mailbeantwoording: Copilot kan je helpen bij het opstellen van e-mails in Outlook. Het kan automatisch suggesties doen voor antwoorden op basis van de ontvangen e-mails, waardoor je sneller en efficiënter kunt reageren.
 • Vergaderassistentie: In Microsoft Teams kan Copilot je tijdens vergaderingen ondersteunen. Het kan automatisch notities maken, actiepunten vastleggen en belangrijke discussiepunten markeren, zodat je beter georganiseerd kunt blijven en niets belangrijks mist.
Microsoft Outlook - Copilot gif

Direct meer weten?

Wil je starten met het maken van een roadmap voor Microsoft Copilot? Wil je de volgende stap maken met samenwerken binnen Microsoft 365? Bel ons gerust wanneer je kennis wilt maken met de mogelijkheden van Microsoft Copilot voor jouw organisatie.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.