Wat is Viva Connections?

Als Microsoft Gold Partner zijn we helemaal thuis op het gebied van Microsoft Viva Connections. Vanaf de lancering volgen we alle ontwikkelingen op de voet. We zijn erg enthousiast over de mogelijkheden. De app voor Microsoft Teams is super handig. Regelmatig krijgen we de vraag: Wat is Viva Connections nu precies en is dit ook iets voor onze organisatie? In deze blog legt onze collega Thijs van Gils je uit wat Viva Connections is en hoe het precies werkt.

Wat is Microsoft Viva Connections?

Microsoft Viva Connections is onderdeel van Microsoft Viva: het Employee Experience Platform van Microsoft. Het biedt organisaties een intelligent en persoonlijk intranet op basis van SharePoint Online. Nu we steeds meer hybride (samen)werken is een goed intranet onmisbaar in je organisatie. Viva Connections biedt je alle tools die je nog hebt als organisatie om medewerkers betrokken en verbonden te houden. Het is geen standaard intranet. Het biedt organisaties een centrale plek om elkaar te inspireren, te vinden en een bijdrage te leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van een organisatie. Medewerkers blijven via Viva Connections op de hoogte van het laatste nieuws en hebben toegang tot relevante (bedrijfs)informatie. Dankzij de integratie van Microsoft 365 en Microsoft Teams beschikken medewerkers over een complete digitale werkplek. Het maakt de werkdag leuker en productiever! Bijkomend voordeel: dit zorgt ervoor dat medewerkers het intranet dagelijks gebruiken én nauw betrokken blijven bij de organisatie(ontwikkelingen)!

Viva Connections
Viva Connections

Hoe werkt het?

Microsoft Viva Connections is een compleet platform op basis van SharePoint Online. SharePoint Online wordt aan de linkerzijde met een bar uitgebreid. Via deze bar heb je toegang tot de globale navigatie en tot jouw laatst bezochte SharePoint sites, nieuws en bestanden. Maar wat nog handiger werkt: je voegt het eenvoudig als app toe aan jouw Microsoft Teams omgeving. Zeker nu we inmiddels allemaal zo intensief met Microsoft Teams werken, is ons advies dan ook om deze app aan Microsoft Teams toe te voegen. Je hebt niet alleen vanuit Teams direct toegang tot je intranet, ook kun je van de zoekfunctie in Microsoft Teams gebruikmaken om documenten in Viva Connections te vinden. Super handig!

Viva Connections laat je eenvoudig aansluiten bij de huisstijl(kleuren) van jouw organisatie. Het ziet er mooi uit en het is gebruiksvriendelijk. Daarnaast is het eenvoudig om inhoud uit al je favoriete (Microsoft) apps, zoals Yammer of Microsoft Stream, aan Viva Connections toe te voegen. Hiermee wordt het intranet nóg persoonlijker en relevanter. Werkt je organisatie al met Microsoft 365? Het platform is een gratis onderdeel van je Microsoft 365 abonnement.

Persoonlijk en intelligent intranet

We werken tegenwoordig altijd en overal en vanaf verschillende devices (laptop, smartphone). Maar hoe houd je het overzicht? Viva Connections biedt medewerkers een vertrekpunt voor de digitale werkplek. Het ondersteunt medewerkers bij hun dagelijkse werkzaamheden. Via een gepersonaliseerde landingspagina houd je medewerkers op de hoogte van het laatste (bedrijfs)nieuws, video’s, evenementen en verjaardagen. Dankzij zogenoemde doelgroep targeting zorg je dat medewerkers alleen relevant nieuws ontvangen. Daarnaast kunnen medewerkers op berichten en nieuws reageren.

Viva Connections - nieuws
Viva Connections - nieuws

Hybride (samen)werken

Onze manier van (samen)werken is veranderd. Dit vraagt om handige tools en goede ondersteuning. Microsoft Viva Connections biedt je organisaties en medewerkers één centrale plek voor het delen van kennis, informatie en nieuws. De oplossing maakt het voor medewerkers laagdrempelig om ideeën en feedback met elkaar te delen. Het biedt directie en MT handige tools om in contact te blijven en plannen te delen met de gehele organisatie. Dit alles draagt bij aan verdere groei van je medewerkers én organisatie.

Via de intelligente zoekfunctie vind je eenvoudig de informatie of experts binnen jouw organisatie die je nodig hebt om jouw werk te kunnen doen. Met Viva Connections neem je definitief afscheid van de informatiesilo’s binnen jouw organisatie. 

Wat zijn handige opties?

Uiteraard biedt de intranetoplossing een mooie landingspagina, bedrijfsnieuws, evenementen en een intelligente zoekfunctie. Ieder afdeling kan relevante informatie bedrijfsbreed delen via Viva Connections. Maar je kunt ook een communicatiesite maken om de interne communicatie rondom een productlancering of een bepaald project te ondersteunen. Ook is en blijft het de plek voor het borgen van bedrijfsreglementen. De landingspagina kunnen medewerkers omtoveren naar een persoonlijk intranet. Je voegt eenvoudig handige apps, relevante informatie feeds en dashboards toe.  Daarnaast kun je Viva Connections uitbreiden met handige opties, zoals een onboarding hub voor nieuwe medewerkers en de optie om online evenementen en live meetings te organiseren inclusief Q&A en opnamemogelijkheden.

Wat vooral heel fijn is dat Viva Connections eenvoudig aan te passen aan de (gewenste) manier van samenwerken van alle medewerkers in jouw organisatie. 

Viva Connections - Communication site
Viva Connections - Communication site

Voor welke organisaties is Viva Connections geschikt?

Microsoft Viva Connections is geschikt voor organisaties die op zoek naar een compleet, persoonlijk en intelligent platform. Het biedt uitgebreide ondersteuning voor organisaties die actief bezig zijn om de betrokkenheid van hun medewerkers steeds verder te vergroten.

Voor organisaties die al werken met Office 365 / Microsoft 365 is de overstap relatief klein en kostenefficiënt (het zit namelijk al in je abonnement). Dankzij de integratie met Microsoft 365 ga je vaak nog slimmer (samen)werken met de verschillende Microsoft 365 apps. Hierdoor wordt de werkdag van medewerkers productiever en leuker.

Waarom een nieuw intranet?

Dat is voor iedere organisatie anders! Wat wil je als organisatie met de inzet van Viva Connections bereiken? Hoe wil je je medewerkers nog beter faciliteren in hun dagelijkse werk? Wij gaan je hierbij helpen! Onze collega’s laten je via een inspiratieworkshop kennismaken met de vele mogelijkheden. Daarna gaan ze actief met je aan de slag om te bepalen wat je doelstellingen zijn en laten ze zien hoe Viva Connections je helpt om deze doelstellingen te verwezenlijken. Ook wijzen ze je direct op tips om nog slimmer gebruik te maken van de integratie met Microsoft 365.

Direct meer weten?

Heb je vragen en/of wil je uitgebreider kennismaken met de mogelijkheden? Laat het me weten! Stuur me een berichtje per e-mail [email protected] of bel me via telefoonnummer 088-20 20 520.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.