Wat is Viva Connections?

Als Microsoft Solutions Partner zijn we helemaal thuis op het gebied van Microsoft Viva Connections. We volgen alle ontwikkelingen op de voet. We zijn erg enthousiast over de mogelijkheden en integratie met Microsoft Teams. Regelmatig krijgen we de vraag: Wat is Viva Connections nu precies en is dit ook iets voor onze organisatie? Onze collega Thijs van Gils legt je uit wat Viva Connections is en hoe het precies werkt.

Wat is Microsoft Viva Connections?

Microsoft Viva Connections is onderdeel van Microsoft Viva: het Employee Experience Platform van Microsoft. Het biedt organisaties een intelligent en persoonlijk intranet. Sinds we hybride (samen)werken is een robuust intranet onmisbaar in je organisatie. Viva Connections biedt je alle tools die je nog hebt als organisatie om medewerkers betrokken en verbonden te houden. Het is meer dan een standaard intranet; het biedt medewerkers een centrale plek om elkaar te inspireren, te vinden en een bijdrage te leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van een organisatie. Medewerkers blijven via Viva Connections op de hoogte van het laatste nieuws en hebben toegang tot relevante (bedrijfs)informatie. Dankzij de integratie van Microsoft 365 en Microsoft Teams beschikken medewerkers over een complete digitale werkplek. Ook kun je Viva Connections via jouw desktop of smartphone benaderen. Het maakt de werkdag leuker en productiever! Bijkomend voordeel: dit zorgt ervoor dat medewerkers het intranet dagelijks gebruiken én nauw betrokken blijven bij de organisatie(ontwikkelingen)!

Viva Connections
Viva Connections

Hoe werkt het?

Viva Connections vormt de start van jouw werkdag. Voeg het toe aan je Microsoft Teams en krijg direct toegang tot je intranet, of je nu op je desktop of smartphone werkt. Daarnaast kun je je eigen huisstijl toepassen, zowel in functionaliteit als in design, waardoor het er niet alleen goed uitziet, maar ook prettig werkt.

Bovendien kun je moeiteloos content van al je favoriete (Microsoft) apps, zoals Viva Engage of Microsoft Stream, integreren in Viva Connections. Dit maakt je intranet nog persoonlijker en relevanter.

Persoonlijk en intelligent intranet

In een wereld waar we altijd en overal werken, biedt Viva Connections een startpunt voor je digitale werkplek. Het helpt je met je dagelijkse taken door middel van een gepersonaliseerde landingspagina. Met doelgroep targeting ontvang je alleen nieuws dat relevant is voor jou en blijf je op de hoogte van het laatste (bedrijfs)nieuws, video’s, evenementen en verjaardagen.

Viva Connections - nieuws
Viva Connections - nieuws

Hybride (samen)werken

Hybride (samen)werken vraagt om handige tools en goede ondersteuning. Microsoft Viva Connections biedt jouw organisatie en medewerkers één centrale plek voor het delen van kennis, informatie en nieuws. De oplossing maakt het voor medewerkers laagdrempelig om ideeën en feedback met elkaar te delen. Het biedt directie en MT handige tools om in contact te blijven en plannen te delen met de gehele organisatie. Dit alles draagt bij aan verdere groei van je medewerkers én organisatie.

Via de intelligente zoekfunctie vind je eenvoudig de informatie of experts binnen jouw organisatie die je nodig hebt om jouw werk te kunnen doen. Met Viva Connections neem je definitief afscheid van de informatiesilo’s binnen jouw organisatie.

Wat zijn handige opties?

Uiteraard biedt de intranetoplossing een mooie landingspagina, bedrijfsnieuws, evenementen en een intelligente zoekfunctie. Iedere afdeling kan relevante informatie bedrijfsbreed delen via Viva Connections. Maar je kunt ook een communicatiesite maken om de interne communicatie rondom een productlancering of een bepaald project te ondersteunen. Ook is en blijft het de plek voor het borgen van bedrijfsreglementen. De landingspagina kunnen medewerkers omtoveren naar een persoonlijk intranet. Je voegt eenvoudig handige apps, relevante informatie feeds en dashboards toe.  Daarnaast kun je Viva Connections uitbreiden met handige opties, zoals een onboarding hub voor nieuwe medewerkers en de optie om online evenementen en live meetings te organiseren inclusief Q&A en opnamemogelijkheden. Ook is het mogelijk om een geavanceerde chatbot of virtuele assistent aan jouw intranet toe te voegen.

Wat vooral heel fijn is dat Viva Connections eenvoudig aan te passen aan de (gewenste) manier van samenwerken van alle medewerkers in jouw organisatie. Iedereen voelt zich thuis op het intranet.

Viva Connections - Communication site
Viva Connections - Communication site

Voor welke organisaties is Viva Connections geschikt?

Microsoft Viva Connections is geschikt voor organisaties die op zoek naar een compleet, persoonlijk en intelligent platform. Het biedt uitgebreide ondersteuning voor organisaties die actief bezig zijn om de betrokkenheid van hun medewerkers steeds verder te vergroten.

Voor organisaties die al gebruikmaken van Office 365 / Microsoft 365 is de overstap relatief klein en kostenefficiënt (het zit namelijk al in je abonnement). Dankzij de integratie met Microsoft 365 ga je vaak nog slimmer (samen)werken met de verschillende Microsoft 365 apps. Hierdoor wordt de werkdag van medewerkers productiever en leuker.

Waarom een nieuw intranet?

Dat is voor iedere organisatie anders! Wat wil je als organisatie met de inzet van Viva Connections bereiken? Hoe wil je je medewerkers nog beter faciliteren in hun dagelijkse werk? Iedere organisatie heeft unieke doelen. Wij helpen je deze te bereiken met Viva Connections. Laat je inspireren door onze workshops en ontdek hoe je slimmer kunt werken met Viva Connections in combinatie met Microsoft 365 en kunstmatige intelligentie (AI).

Direct meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over Viva Connections? Neem contact op! Stuur een e-mail naar [email protected] of bel 088-20 20 520.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.