Maak kennis met Joep Fijen

1. Wil je jezelf even kort voorstellen?

“Ik ben Joep, 45 jaar, ik heb de leukste vriendin en samen hebben we twee geweldige mannetjes. Ik ben een actieve sporter. Ik houd van motorsport en ik sla af en toe een balletje met mijn vriendin Claudia. Ik ben een bezig persoon en altijd druk met werk, bouwen, verbouwen, de kinderen, familie en vrienden. Ik ben een echte levensgenieter. Hoe ouder, hoe meer.”

2. Wanneer ben je bij Advantive komen werken?

“Ik ben bijna 12 ½ jaar geleden gevraagd om bij Advantive te komen werken. Januari 2008 ben ik gestart als accountmanager met de optie om aandelen te kunnen verwerven bij gebleken geschiktheid. Een half jaar later werd ik commercieel directeur.”

3.Wat betekent Advantive voor jou?

“Advantive is mijn favoriete plek! Mijn werk is mijn hobby. Ik vind het heerlijk om bij mijn collega’s, klanten en partners te zijn. Ze bieden me inspiratie en ik krijg er voldoening van. Het zijn leuke, gepassioneerde mensen met ontzettend veel diversiteit in kennis en ervaring. We hebben bij Advantive een mooie balans tussen geven en krijgen. Het is gewoon een heel fijn team. Dat werkt ontzettend fijn.”

4. Hoe heb je je favoriete plek voor elkaar gekregen?

“Door heel dicht bij mezelf te blijven, te vertrouwen op mijn gevoel en de juiste mensen te vinden die aansluiten bij onze normen en waarden. Ik luister naar de feedback en inbreng van collega’s en sta open voor verandering en verbetering. Mijn collega’s zijn de specialisten op hun vakgebied. Samen weten we continu te blijven innoveren en onze klanten te verrassen met mooie oplossingen.”

5. Welke rol vervul je in de organisatie?

“Ik vind het leuk om mensen in hun kracht te zetten. Bij Advantive krijgt iedereen de ruimte en de vrijheid om zich continu verder te ontwikkelen. Als je als organisatie kwaliteit levert, dan kun je daar als persoon vol voor staan en dan kun je pas echt mooie dingen voor opdrachtgevers realiseren. Ik vind het fijn om met klanten en partners samen te werken en op persoonlijkheid zaken te doen. Ik hanteer hierbij vaak een andere aanpak dan de standaard. Paarse krokodillen zijn niet aan mij besteed. Ik ben goed in het vertalen van de vraag en doelstellingen te creëren. Op basis daarvan zetten we de grote lijnen uit en komen we met nieuwe, innovatieve inzichten. Samen met mijn collega’s help ik bedrijven om hun bedrijfsvoering en -processen slimmer en efficiënter te maken.”

6. Hoe heeft Advantive zich de laatste jaren ontwikkeld?

“In het begin was Advantive erg sterk in het on premises gebied van Microsoft. Dat zijn we nu in de cloud. Dat is de grootste ontwikkeling. We kijken of de investering de gewenste toegevoegde waarde heeft. Iedere geïnvesteerde Euro moet in mijn optiek minimaal voor een Euro renderen. We hebben zowel cloud, hybrid als on premises kennis in huis. In 2006 zaten we voor 1% in de cloud en nu is het voor 99% cloud of hybrid.

7. Je werkt sinds 2008 bij Advantive. Wat zijn tot nu toe jouw mooiste momenten?

“Ik vind een aantal dingen erg mooi. Ik vind het erg mooi dat we met Jan Groenen (voormalig algemeen directeur) 5 jaar geleden een nieuwe koers in hebben kunnen zetten. Ik ben heel blij met mijn collega’s, waar ik heel veel energie van krijg. Passie, plezier en professionaliteit voeren bij Advantive de boventoon. Ook vind ik het oprecht fijn dat we iets extra’s kunnen doen op het gebied van MVO; voor goede doelen, zoals WensAmbulance Brabant en het milieu. Daarnaast werken we met fijne klanten en partners aan leuke opdrachten. Ik ben trots dat we bij Advantive de groei van onze collega’s kunnen faciliteren. En ook erg belangrijk, het is gezellig om bij Advantive te werken.”

8. Waar staat de organisatie nu?

“Met twee voeten op de grond en met het hoofd in de cloud. We hebben een goed fundament met 10 Microsoft Gold competenties, veel kwaliteit en een innovatieve, disruptieve mindset. We zijn als organisatie stabiel en financieel gezond. We hebben bewezen dat we met het team echt heel veel aan kunnen. We zijn nieuwsgierig en leergierig en we willen continu nog beter presteren op een plezierige manier.”

9. Waar ben je trots op?

“Mijn dierbaren, zoals Claudia en mijn mannetjes en natuurlijk het Advantive team. Ik ben echt trots op het plezier in het werk met het team. We hebben hard gewerkt om Advantive weer op een hoog niveau en gezond te krijgen. Daar hebben we als team de schouders onder gezet. Enorm trots dat ons dit samen is gelukt. We hebben als directie een aantal jaren terug met voldoende zelfreflectie bepaald wat beter moet en dan moet je ook afscheid kunnen nemen. We hebben hierbij altijd voor het collectief gedacht. En met succes. Ik ben dan ook enorm trots op waar we nu als organisatie staan. Ik zou Advantive nu ook aan mijn beste vrienden aanbevelen.”

10. Wat is je ambitie?

“Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf. Dat faciliteren we hier ook. We vinden het belangrijk dat je het beste uit jezelf naar boven haalt en dat je bij Advantive jezelf kunt zijn. Daarbij mag je ook kritisch zijn en fouten maken. Ik vind het leuk dat ik hier een actieve rol inneem en mijn collega’s kan helpen om verder te groeien op zowel persoonlijk als zakelijk vlak.”

Office 365 consultant en SharePoint specialist.Lees meer ›
Consultant Microsoft Solutions. Lees meer ›