Maak kennis met John Stelten

1. Wil je jezelf even kort voorstellen?

“Mijn naam is John Stelten en ik woon samen met mijn vriendin in het mooie Limburg. Ik werk sinds oktober 2016 bij Advantive als Office 365 Consultant. Al ruim tien jaar ben ik SharePoint specialist. Mijn specialisme is information management. Ik vind het belangrijk om betrokken te zijn bij Advantive. Sinds 2017 jaar ben ik dan ook voorzitter van de personeelsvertegenwoordiging (PVT).”

2. Hoe ben je in contact gekomen met Advantive?

“Eén van de directeuren heeft mij benaderd om een keer een kopje koffie te komen drinken. Advantive is een bekende naam in het Limburgse. Ik was al enthousiast over de club en ben dan ook op de uitnodiging ingegaan. Dat is een goede keuze geweest. Ik heb een mooie baan en veel minder reistijd!”

3. Wat is typerend voor Advantive?

“Advantive heeft een sterke focus op de Microsoft Cloud. In de regio Zuid-Nederland is dit de club waar je moet zijn voor Microsoft Cloud oplossingen. Je krijgt veel ruimte voor eigen initiatief en er zijn geen sterke kaders. Als dat je niet ligt, dan past Advantive niet bij je. Past het je wel, dan is het een prachtige club om voor te werken!”

4. Kun je iets meer vertellen over de personeelsvertegenwoordiging?

“Advantive heeft sinds 2017 een personeelsvertegenwoordiging. Samen met drie collega’s hebben we iedere maand overleg over zaken die van belang zijn voor de medewerkers. Ieder kwartaal hebben we overleg met de directie en HRM. Het is fijn dat er echt naar de PVT wordt geluisterd. De directie staat open voor onze feedback en gaat er ook daadwerkelijk mee aan de slag. Als je goed bent voor de organisatie, is de organisatie goed voor jou. Dat merk je.”

5. Wat is het mooiste van je vak?

“Office 365 is heel dynamisch; je zorgt voor integratie met de verschillende Office 365 producten maar ook met Microsoft Azure. Daarmee ben je zowel vernieuwend als innovatief bezig, je moet wel goed ‘out-of-the-box’ kunnen denken. Verder liggen m’n interesses bij information management. Het is geweldig om te zien en het succes ervan te ervaren wanneer je verschillende type mensen binnen een organisatie, zoals gebruikers en IT-beheerders, bij elkaar kunt brengen door het inzetten van je eigen expertise in het kader van information management in de breedste zin van het woord. Denk hierbij onder andere aan governance en adoptie voor data veiligheid, beschikbaarheid en toepasbaarheid.”

6. Waar ben je trots op?

“Ik ben trots op wat ik tot nu toe heb bereikt bij Advantive. Op dit moment werk ik aan een grote Fileshare naar SharePoint opdracht voor een klant. Dit project loopt voorspoedig en er komt van alles bij kijken. Ik ben bezig met de techniek, maar ook met adoptie, governance en security. Ik krijg veel energie van deze mooie opdracht!”

SharePoint, Microsoft 365, Valo en managed services consultant.Lees meer ›
Office 365 Consultant, SharePoint specialist en voorzitter PVT.Lees meer ›