Windows 8.1 en Server 2012 & (R2) EOL: Wat betekent dit voor jouw organisatie?

Het tijdperk van Windows 8.1 (en 7) en Server 2012 (& Server R2) is officieel voorbij, nu deze systemen hun End of Life (EOL) status hebben bereikt. Dit houdt in dat er geen updates en ondersteuning meer zijn vanuit Microsoft, wat aanzienlijke risico’s met zich meebrengt voor jouw als gebruiker en organisatie. Wij zijn er om je te helpen navigeren door deze overgang en je te ondersteunen bij het opwaarderen naar een veiliger, efficiënter systeem zoals de Moderne Werkplek met Microsoft Intune en Windows 11.

Windows 8.1 en Server 2012 R2 zijn End of Life

Windows 8.1 wordt vanaf 10 januari 2023 niet meer ondersteund door Microsoft. Server 2012 en server 2012 RT hebben komen vanaf 10 oktober 2023 aan het einde van de lifecycle. Dit betekend dat Microsoft geen beveiligingsupdates of technische ondersteuning meer biedt na deze datums. Deze verandering heeft grote gevolgen voor organisaties die deze besturingssystemen nog gebruiken. Zonder de noodzakelijke beveiligingsupdates neemt het risico op cyberaanvallen toe, wat kan leiden tot systeeminfecties en dataverlies.

Het is cruciaal om actie te ondernemen als je Windows 7, 8.1 of Server 2012 R2 nog gebruikt. Het nalaten hiervan kan ernstige risico’s met zich meebrengen. Gelukkig zijn er diverse opties voor een veilige overstap, en bij Advantive bespreken we deze opties graag met je.

Ons advies is om over te stappen naar de moderne werkplek met Microsoft Intune. Door te upgraden naar Windows 11, kun je het beheer van je apparaten vereenvoudigen en de beveiliging verbeteren. Windows 11 biedt geavanceerde beveiligingsfuncties en verbeterde prestaties, waardoor het een solide basis vormt voor je toekomstige IT-infrastructuur.

We begrijpen dat de overgang naar nieuwe technologieën uitdagingen met zich mee kan brengen. Daarom biedt Advantive ondersteuning bij het maken van de juiste keuzes en het uitfaseren van Windows 7, 8.1 en Server 2012 R2. Ons team van IT-experts staat klaar om je bij elke stap in dit proces te begeleiden.

Het uitfaseren van verouderde systemen is essentieel om een veilige en efficiënte IT-infrastructuur te behouden. Neem vandaag nog contact op met Advantive voor meer informatie over hoe we je kunnen helpen bij de overgang naar de moderne werkplek. Met onze expertise in Microsoft technologieën en ervaring in het begeleiden van IT-transities, kunnen wij je op de best mogelijke manier ondersteunen.

Belangrijke zoekwoorden: Microsoft End of Life, beveiligingsupdates, cyberaanvallen, Windows 7, Windows 8.1, Server 2012 R2, moderne werkplek, Microsoft Intune, Windows 11, IT-infrastructuur, uitfaseren verouderde systemen, IT-transities, Advantive.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.