Windows Virtual Desktop roadmap Q1 2021

Windows Virtual Desktop biedt gebruikers een unieke virtuele Windows 10 werkplek op ieder device. Het is een flexibele en veilige desktopomgeving in de Microsoft cloud. Het faciliteert werken op afstand met o.a. bedrijfsapplicaties, Outlook en Microsoft Teams. De afgelopen maanden kiezen steeds meer organisaties om hun virtuele omgeving in de Microsoft cloud onder te brengen. Microsoft investeert continu in de ontwikkeling van Windows Virtual Desktop. We delen de Windows Virtual Desktop roadmap voor de komende maanden met je. Hieronder vind je een update van de Windows Virtual Desktop roadmap Q1 2021.

Microsoft Defender for Endpoint integratie

Vanaf januari 2021 is het mogelijk om Windows Virtual Desktop VM’s nog beter te beveiligen met Microsoft Defender for Endpoint integratie. Hiermee bied je je gebruikers een veilige virtuele remote werkplekomgeving. Deze functie is algemeen beschikbaar. Deze functie is ook beschikbaar voor multi-sessies.

Azure security baseline voor Windows Virtual Desktop

In januari 2021 heeft Microsoft een Azure security baseline voor Windows Virtual Desktop gedeeld. Deze baseline helpt je om Windows Virtual Desktop veilig in te richten, te beheren en te monitoren.

Offload Video met Multi-Media redirection

Binnenkort komt een nieuwe feature in Windows Virtual Desktop beschikbaar, waarbij media door je lokale device wordt gestreamd in plaats van door de WVD session host. Hierdoor wordt de CPU en eventuele GPU van de session host ontlast en blijft de performance voor de gebruiker optimaal. Deze techniek zal bijvoorbeeld een YouTube video in Microsoft Edge niet op de session host decoderen, maar deze taak aan de lokale laptop of desktop aanbieden. Dit geeft een betere gebruikerservaring en minder belasting op je session host.

Slim gebruik van VM’s

Vanaf februari 2021 kunnen beheerders VM’s op rustige momenten uitzetten. Tegelijkertijd kunnen ze er met deze nieuwe functie voor zorgen dat VM’s automatisch opstarten als een gebruiker er verbinding mee probeert te maken. Deze nieuwe functie helpt om op een (kosten)efficiënte manier met VM’s om te gaan.

Windows Virtual Desktop service metadata in gewenste EU locatie opslaan

De VM’s van Windows Virtual Desktop kun je op dit moment al draaien in de EU. Vanaf maart 2021 kun je er ook voor kiezen om de service metadata in de EU op te slaan.

Migratietool voor niet-ARM naar ARM objecten

Werk je nog met Windows Virtual Desktop classic en wil je de omgeving beheren in de Azure portal? Dan is er een migratie van de niet-ARM naar de ARM objecten noodzakelijk. Vanaf april 2021 biedt Microsoft hiervoor een tool, waarmee je op een eenvoudige manier deze migratie kunt uitvoeren.

Meer weten over Windows Virtual Desktop roadmap Q1 2021?

Wil je meer weten over de nieuwe mogelijkheden van Windows Virtual Desktop? Laat het me weten! Ik vertel je graag meer over de nieuwe opties.

Wat doen we nog meer?

Modern datacenter

Modern datacenter

Een modern datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Oplossingen

onze oplossingen

Maak kennis met de innovatiekracht en toegevoegde waarde van de Microsoft cloud voor jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.