WSP Parkstad besteedt beheer ICT-omgeving uit aan Advantive

Heerlen, 1 augustus 2022  – De Europese aanbesteding ‘Beheer ICT-omgeving’ van WSP Parkstad is onlangs gegund aan Advantive. Met deze gunning kiest WSP Parkstad ervoor om het beheer en support van de Microsoft 365 omgeving inclusief de ICT-infrastructuur aan Advantive uit te besteden. Daarnaast draagt Advantive zorg voor de transitie van de werkplekken van Citrix naar Azure Virtual Desktop en Microsoft 365.

WSP Parkstad werkt met ruim 2.700 medewerkers aan een inclusieve arbeidsmarkt. Dit doen zij door werkgevers oplossingen te bieden voor hun personeelsvraagstukken. Tegelijkertijd helpen zij mensen vanuit de Sociale werkvoorziening of Participatiewet aan een duurzame werkplek. WSP Parkstad heeft jarenlange ervaring met de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij zorgen voor een juiste match tussen bedrijven en kandidaten en faciliteren in de begeleiding. Hierbij speelt de inzet van ICT een grote rol. Het doel van deze aanbesteding is om samen met de nieuwe ICT-dienstverlener een digitale, toekomstgerichte en veilige ICT-omgeving van hoogwaardige kwaliteit en met maximale flexibiliteit voor zowel de organisatie als medewerkers en externe partners te realiseren.

Advantive begeleidt WSP Parkstad in de transitie-, migratie- en in de beheerfase. Hierbij kan WSP Parkstad vertrouwen op een vast klantteam. Advantive biedt de medewerkers van WSP Parkstad de gewenste ondersteuning om zich volledig te kunnen focussen op hun kerntaken. Advantive is dé Microsoft managed services partner van Zuid-Nederland. Met een team van 40 gedreven en gecertificeerde collega’s weet de ICT-dienstverlener organisaties met Microsoft technologie op voorsprong te zetten. Advantive biedt opdrachtgevers een totaaloplossing en heeft veel diensten gebundeld in 1 organisatie. Voorbeelden hiervan zijn: adoptie & change, productivity, infra, managed services, security, data en BI.

“Het Advantive team heeft met veel enthousiasme aan deze aanbesteding gewerkt. Onze cultuur sluit nauw aan bij de cultuur van WSP Parkstad. We zijn ervan overtuigd dat we WSP Parkstad kunnen helpen om de volgende stap te maken op ICT-gebied. We kijken er enorm naar uit om met WSP Parkstad samen te werken en de komende jaren een structurele en waardevolle bijdrage te leveren aan de belangrijke positie die WSP Parkstad heeft in onze samenleving”, zegt Willemjan van Laarhoven, directeur van Advantive.

Luc Meijs is concerncontroller bij WSP Parkstad. Ook hij kijkt uit naar de samenwerking met Advantive. “Advantive heeft met haar inschrijving op alle fronten onze verwachtingen overtroffen. Advantive weet zich duidelijk te onderscheiden door haar aanpak, maatschappelijke betrokkenheid, security focus en brede ICT-dienstverlening. Advantive biedt ons op zowel operationeel als tactisch en strategisch niveau de gevraagde ICT-ondersteuning. Uit de inschrijving blijkt dat Advantive niet alleen de gevraagde kennis en ervaring in huis heeft, maar ook onze medewerkers centraal weet te stellen in haar dienstverlening. We kijken er dan ook naar uit om samen met Advantive onze ambities en doelstellingen waar te maken.”

Contract Advantive WSP Parkstad
V.l.n.r. Frank Vroomen (manager ICT WSP Parkstad), Kim van Iersel (Marketing & Bid Manager Advantive), Luc Meijs (concerncontroller WSP Parkstad), Fred Dijk (algemeen directeur WSP Parkstad) en Willemjan van Laarhoven (directeur Advantive).

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.