FAQ Microsoft Teams: antwoord op de meest gestelde vragen

De afgelopen weken hebben veel gebruikers Microsoft Teams (beter) leren kennen. We hebben vanuit heel Nederland diverse gebruikersvragen per mail of telefoon over Microsoft Teams mogen ontvangen. Deze hebben we uiteraard beantwoord en iedereen zo goed mogelijk op weg geholpen. We hebben de meest gestelde vragen voor je in een FAQ Microsoft Teams verzameld.

Hoe zorg ik ervoor dat ik als organisator niet door deelnemers word gedempt of uit een vergadering word verwijderd?

A: Als je een vergadering via Outlook in de agenda’s zet, dan kun je bij ‘Opties voor vergadering’ aangeven dat jij de presentator bent. Je geeft dan bij Vergaderopties aan, dat alleen jij mag presenteren. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat deelnemers in de vergadering elkaar kunnen dempen.

 

 

Kan ik meer dan 4 personen zien tijdens een Teams meeting?

A: Nee, tijdens een Teams meeting zie je de laatste 4 sprekende deelnemers. Gaat iemand anders spreken, dan zal die op het scherm verschijnen. De deelnemer die het langs niets heeft gezegd zal van het scherm verdwijnen. Eind april wordt deze ‘active speaking’ functionaliteit uitgebreid naar negen personen!

Microsoft Teams negen deelnemers

Is het mogelijk om na het afsluiten van een vergadering in een overzicht te bekijken wie aan de vergadering heeft deelgenomen?

A: Op dit moment kun je dit alleen ‘live’ zien via de deelnemerslijst. Deze functionaliteit wordt april 2020 wel aan Microsoft Teams toegevoegd. Het wordt dan mogelijk om vanuit een rapport, inclusief deelname- als vertrekmoment, te downloaden.

Is (video) bellen met Teams AVG proof?

A: Door te bellen met Teams deel je geen gevoelige informatie. De inhoud van het gesprek kan wel gevoelige informatie bevatten. Op zich geen probleem maar let wel op wanneer je de vergadering opneemt en met wie je de opname deelt.

Kan ik tijdens een vergadering of les via Teams een sub-groep of breakout room maken om met een of enkele deelnemers afzonderlijk te communiceren?

A: Dat kan alleen door een chat gesprek te starten met één of meer deelnemers. Een audio en video gesprek is dan niet mogelijk.

Ik heb Office business premium kan ik nu bellen met Teams?

A: Om met Teams te bellen naar gewone telefoonnummers zul je belminuten moeten kopen. Om met de gehele organisatie te bellen naar en gebeld worden vanuit vaste en mobiele nummers kun je ook “Direct Routing” aanschaffen. Die koppelt de gehele organisatie aan het publieke telefoonnet.

Kan iedereen in mijn organisatie de bestanden zien of zoeken in mijn Team waar maar 3 mensen lid van zijn?

A: Wanneer je een Team aanmaakt kun je niet alleen leden toevoegen maar ook aangeven wie de inhoud van het Team mag zien. Je kunt ervoor kiezen om het team Privé of Openbaar te maken. Niet iedereen hoeft lid te zijn om de bestanden te kunnen zien in een Team.

Is het mogelijk om met 2 devices tegelijkertijd aan dezelfde vergadering deel te nemen?

A: Ja, dat is mogelijk. Dit maakt het ook eenvoudig om van laptop naar telefoon over te schakelen als je naar een volgende afspraak moet gaan. Je kunt je vergadering dan onderweg voortzetten.

Ik ben door een bedrijf uitgenodigd om aan een Microsoft Teams vergadering deel te nemen. Zijn hier kosten aan verbonden en hebben zij dan ook toegang tot mijn bestanden?

A: Wanneer de andere partij Office 365 met Microsoft Teams heeft, dan kunnen zij je uitnodigen voor een vergadering zonder dat daar voor jou kosten aan verbonden zijn. Als je via je mobiele telefoon deelneemt aan een Teams vergadering, dan zijn er wel belkosten aan verbonden. Bij een video vergadering hebben ze geen toegang tot je bestanden.

Is mijn profielfoto in Microsoft Teams ook zichtbaar voor mensen buiten mijn organisatie?

A: Nee, profielfoto’s zijn extern niet zichtbaar.

Direct meer weten?

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden en/of wil je meer weten over Microsoft Teams? Laat het ons weten!

Meer informatie

Ben je op zoek naar aanvullende informatie over de mogelijkheden, tips en uitleg voor Microsoft Teams? Neem dan een kijkje op de volgende pagina’s:

Meer inspiratie
Windows Virtual Desktop biedt je een virtuele Windows 10 werkplek als een dienst. In deze blog delen we de toepassingen en de voor- en nadelen.Lees meer ›
In deze blog delen we een stappenplan en tips voor het maken van een Windows Virtual Desktop image met Microsoft Deployment Toolkit (MDT).Lees meer ›
Tegenwoordig werken we altijd en overal. Maar hoe zorg je er nu voor dat je beveiliging op orde is? Er zijn diverse toepassingen om de Office 365 beveiliging aanzienlijk te vergroten. We delen vijf tips met je.Lees meer ›