23 februari 2021
Steeds meer organisaties kiezen voor de inzet van mobiele computers, zoals barcodescanners en enterprise mobile computers. Hoe beheer je deze devices en hoe beveilig je bedrijfs- en patiëntgegevens? In dit interview vertelt onze collega Antoon Bouw je meer over dit onderwerp.
Lees meer >
10 februari 2020
Microsoft investeert continu in de ontwikkeling van Windows Virtual Desktop. We delen de WVD roadmap met je.
Lees meer >
2 februari 2021
Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers prettig en veilig op afstand werken? Een moderne werkplek op basis van Microsoft 365 biedt hiervoor vaak een welkome oplossing. De traditionele werkplek wordt dan ook steeds vaker vervangen door een moderne werkplek. Ontdek in deze blog de voordelen!
Lees meer >
26 januari 2021
Veilig werken op afstand vraagt om goed beheer van mobiele devices, data, applicaties en werkplekken. We leggen je in deze blog uit wat MDM en MAM is en hoe het werkt.
Lees meer >
25 januari 2021
Door de coronacrisis is er voor organisaties veel veranderd. Deze veranderingen hebben mede gezorgd voor versnelde digitalisering. Hoe pas je verandermanagement in coronatijd toe? We delen onze tips.
Lees meer >
18 januari 2021
In korte tijd zijn we gewend geraakt aan thuiswerken. De organisaties die hun bedrijfsprocessen hebben geautomatiseerd, merken dat thuiswerken en procesautomatisering een krachtige combinatie is. In deze blog laten we zien hoe je hiermee eenvoudig van start gaat.
Lees meer >
11 januari 2020
Microsoft Teams biedt uitgebreide opties voor online werken en online onderwijs. We delen 11 handige tips (plus bonus tips!) voor Microsoft Teams met je!
Lees meer >
15 december 2020
Lees in deze Microsoft Teams december 2020 update meer over nieuwe vergaderopties, breakout rooms en nieuwe achtergronden plus handige tips!
Lees meer >
10 december 2020
In deze blog delen we tips en laten we je zien hoe je de security van je Microsoft cloudomgeving (nog) verder kunt verbeteren.
Lees meer >
8 december 2020
In deze blog delen we een stappenplan en tips voor het maken van een Windows Virtual Desktop image met Microsoft Deployment Toolkit (MDT).
Lees meer >
23 november 2020
Windows Virtual Desktop biedt je een virtuele Windows 10 werkplek als een dienst. In deze blog delen we de toepassingen en de voor- en nadelen.
Lees meer >
10 november 2020
Remote werken vraagt om goede digitale ondersteuning en een compleet documentmanagementsysteem. We delen de 10 voordelen van Microsoft 365 als DMS met je.
Lees meer >
15 oktober 2020
Microsoft 365 oktober 2020 update: we hebben Microsoft Ignite (21-25 sept 2020) gevolgd en delen de highlights voor de moderne werkplek met je.
Lees meer >
8 oktober 2020
Microsoft blijft de mogelijkheden van Microsoft Teams uitbreiden. We hebben een overzicht van de nieuwste mogelijkheden voor je gemaakt.
Lees meer >
17 september 2020
Het vervangen van fileshare door Microsoft 365/Office 365 is een logische stap. Maar hoe pak je dit nu aan? Dit stappenplan helpt je op weg.
Lees meer >
15 september 2020
Microsoft blijft de mogelijkheden van Microsoft Teams uitbreiden. We hebben een overzicht van de nieuwste mogelijkheden voor je gemaakt.
Lees meer >
3 september 2020
Risicomanagement is een integraal onderdeel van projectmanagement. Een goede risicoanalyse bij aanvang van het project draagt direct bij aan het succes van het project. Maar hoe pak je dit aan en hoe houd je de risico’s beheersbaar? In deze blog maak je kennis met de mogelijkheden van WorkPoint vo...
Lees meer >
11 augustus 2020
We hebben Microsoft Inspire (21-22 juli 2020) gevolgd en delen de highlights voor de moderne werkplek met je.
Lees meer >
7 augustus 2020
Werkt je organisatie nog met SharePoint 2010 workflows? Dan is het tijd om actie te ondernemen!
Lees meer >
8 juli 2020
Microsoft blijft de mogelijkheden van Microsoft Teams uitbreiden. We hebben een overzicht van de belangrijkste nieuwe mogelijkheden voor je gemaakt.
Lees meer >
30 juni 2020
In deze blog laten we je zien hoe je Microsoft 365 slim kunt inzetten voor projectmanagement en hoe je in enkele seconden een project kunt starten.
Lees meer >
25 juni 2020
Het selecteren van (nieuwe) software voor projectmanagement vraagt om een goede voorbereiding. We hebben 7 tips voor je op een rij gezet.
Lees meer >
17 juni 2020
Hoe zorg je nu dat je grip houdt op je Microsoft Teams omgeving en de mogelijkheden optimaal benut? In deze blog delen we tips met je.
Lees meer >
25 mei 2020
Getroffen worden door ransomware is een van de meest ingrijpende security aanvallen voor een bedrijf. In deze blog leggen we je uit wat ransomware is, hoe je je organisatie kunt beschermen en hoe je de risico's van een aanval kunt verminderen.
Lees meer >
19 mei 2020
CEO/CFO fraude is een steeds groter wordend probleem. Wat is CEO/CFO fraude nu precies en hoe kun je het voorkomen? Onze collega Willemjan van Laarhoven geeft je in deze blog een update en tips.
Lees meer >
18 mei 2020
Deze maand vond het Nintex ProcessFest 2020 online plaats. Verschillende Nintex sprekers gaven updates en demo’s. We delen de highlights met je.
Lees meer >
12 mei 2020
Steeds meer onderwijsinstellingen kiezen voor Microsoft Teams om onderwijs op afstand te realiseren. We laten je kennismaken met de nieuwe mogelijkheden.
Lees meer >
4 mei 2020
Hoe zorg je ervoor dat iedere medewerker het maximale haalt uit Microsoft Teams? In deze blog delen we tips & tricks voor online adoptie met je.
Lees meer >
28 april 2020
De corona-tijd biedt je organisatie naast (extreme) uitdagingen ook nieuwe inzichten. Eén ding is duidelijk, er gaat voor iedere organisatie van alles veranderen. Jouw ICT-strategie wordt belangrijker dan ooit tevoren. Hoe ga jij jouw organisatie met ICT een nieuwe boost geven?
Lees meer >
16 april 2020
De afgelopen weken hebben veel gebruikers Microsoft Teams (beter) leren kennen. De meest gestelde vragen vind je in deze FAQ Microsoft Teams.
Lees meer >
16 april 2020
Microsoft Teams bestaat deze maand 3 jaar! In deze blog delen we de nieuwe mogelijkheden met je.
Lees meer >
15 april 2020
De coronacrisis raakt iedere organisatie. Hoe bereid je je organisatie voor op het post-coronatijdperk? En hoe kan jouw bedrijfsdata je hierbij helpen?
Lees meer >
8 april 2020
We werken tijdens de coronacrisis massaal thuis. Hoe bescherm je je organisatie tegen dataroof?
Lees meer >
23 maart 2020
Microsoft Teams biedt uitgebreide functionaliteit voor online (samen)werken. Wel is het belangrijk om ook aan Microsoft Teams security aandacht te besteden.
Lees meer >
18 maart 2020
Hoe zorg je ervoor dat je prettig en veilig kunt (samen)werken met Microsoft Teams? Advantive heeft 12 tips voor je op een rij gezet.
Lees meer >
17 maart 2020
Hoe waarborg je als organisatie de security en hoe ga je om met security uitdagingen? In deze blog delen we tips voor veilig thuiswerken.
Lees meer >
17 maart 2020
In deze update delen we de mogelijkheden van bellen via Microsoft Teams met je. Hiermee biedt Microsoft Teams je een nog completere hub voor teamwork.
Lees meer >
16 maart 2020
Microsoft Teams biedt uitgebreide mogelijkheden voor online vergaderen: 1 op 1, met je team of met een aantal (externe) projectgroepleden. Het is zelfs mogelijk om een live event / webinar voor maximaal 10.000 deelnemers op te zetten. In deze blog delen we een stappenplan voor online vergaderen met ...
Lees meer >
10 maart 2020
(Bedrijfs)data geeft je waardevolle informatie voor je bedrijfsvoering, mits je deze data inzichtelijk weet te maken. Een datawarehouse biedt je een belangrijke basis voor het realiseren van datagedreven inzichten. In deze blog laten we je zien hoe je in zes stappen een succesvol datawarehouse reali...
Lees meer >
24 februari 2020
De cloud kent nieuwe uitdagingen. Vanwege fusie of overname willen organisaties steeds vaker hun Office 365 omgevingen samenvoegen. Lees onze ervaringen en tips.
Lees meer >
23 november 2020
Maak kennis met de voordelen en de uitgebreide mogelijkheden van Windows Virtual Desktop voor je organisatie en gebruikers.
Lees meer >
11 februari 2020
Advantive ondersteunt organisaties bij het (verder) digitaliseren van bedrijfsprocessen en workflows. We hebben de 4 belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet.
Lees meer >
27 januari 2020
Microsoft Teams blijft continu in ontwikkeling. We hebben de belangrijkste updates voor het eerste kwartaal van 2020 voor je op een rij gezet.
Lees meer >
9 januari 2020
Vanwege de rijke functionaliteit kiezen steeds meer bedrijven om over te stappen naar Modern SharePoint / SharePoint Online. In deze blog delen we onze aanpak en een stappenplan voor SharePoint migraties.
Lees meer >
17 december 2019
Door de digitale transformatie, maar bijvoorbeeld ook door onze nieuwe manier van werken en wet- en regelgeving, wordt (informatie)beveiliging steeds belangrijker voor organisaties. In deze blog geven we je inzicht in de belangrijkste Microsoft security & compliance opties.
Lees meer >
8 november 2019
We delen de highlights van Microsoft Ignite 2019 dag 4. Maak kennis met de nieuwe mogelijkheden van het Power Platform, SharePoint Modern en Teams.
Lees meer >
7 november 2019
We delen de highlights van Microsoft Ignite 2019 dag 3. Maak kennis met de nieuwe mogelijkheden van Azure Sentinel, Azure Migrate en Security & Access Management.
Lees meer >
6 november 2019
We delen de highlights van Microsoft Ignite 2019 dag 2. Maak kennis met nieuwe functionaliteiten van Azure Migrate, Microsoft Edge en Microsoft Search.
Lees meer >
5 november 2019
We delen de highlights van Microsoft Ignite 2019 dag 1 met je. Maak kennis met Azure Arc, Azure Synapse Analytics en Microsoft Endpoint Manager. Ook delen we de nieuwe mogelijkheden van Power Platform, Microsoft Teams, Security en Cloud intelligentie met je.
Lees meer >
25 oktober 2019
Met enkele aanpassingen van de standaard ingebouwde security opties in Office 365 kun je een betere beveiligingsgraad realiseren.
Lees meer >
23 oktober 2019
Hoe kun je als organisatie voorkomen dat bedrijfsgevoelige informatie per e-mail wordt verstuurd? Data Loss Prevention in Office 365 helpt je je securityniveau te verhogen.
Lees meer >
21 oktober 2019
Steeds vaker worden organisaties geconfronteerd met aanvallen via malware en virussen. Met Advanted Threat Protection kun je zakelijk e-mailverkeer beter beveiligen.
Lees meer >
14 oktober 2019
Wil je weten of je IT-omgeving AVG compliant is? Of wil je weten waar je organisatie nu staat op security gebied en wat je eventueel nog moet regelen? Laat het ons weten. We helpen je om op een pragmatische manier de regels na te leven.
Lees meer >
14 oktober 2019
De wereldwijde standaardwet voor de bescherming van privacy vraagt om goede beveiligingsmaatregelen. Ook van je Office 365 omgeving. Maar hoe kun je hier nu slim mee omgaan? In deze blog laten we je zien dat security verder reikt dan alleen de AVG. AVG en Office 365 Advantive begeleidt bedrijven in ...
Lees meer >
8 oktober 2019
Hoe beheer je slim en veilig je on-premises en cloudomgeving? Dit stappenplan biedt je concrete adviezen en inspiratie.
Lees meer >
8 oktober 2019
Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Hoe maakt u als onderwijsinstelling nu slimme keuzes? In deze blog aandachtspunten voor IT-innovatie.
Lees meer >
3 oktober 2019
SharePoint Online is een belangrijk onderdeel van Office 365. In deze blog nemen we je mee in de voordelen van Modern SharePoint.
Lees meer >
2 oktober 2019
Is de fileserver nog wel geschikt voor de toekomstige werkplek en nieuwe generatie medewerkers? In deze blog vertel ik over de transitie van fileserver naar Office 365 en de mogelijkheden die dit met zich meebrengt.
Lees meer >
30 september 2019
Wil je voor je datacenter naar gebruik betalen? In deze blog lees je meer over hoe het pay-per-use principe van Microsoft Azure werkt.
Lees meer >
25 september 2019
Met Microsoft PowerShell kun je scripts maken en complexe handelingen automatiseren. In deze blog maak je kennis met het maken van scripts en de voordelen.
Lees meer >
24 september 2019
Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om (volledig) in de cloud te werken. Lees in deze blog hoe je je applicaties cloud ready maakt.
Lees meer >
23 september 2019
Met de komst van de nieuwe Microsoft Azure B-serie virtual machines kun je eenvoudig kosten besparen / Azure optimaliseren. We delen in deze blog onze ervaringen met je.
Lees meer >
19 september 2019
Door de snelle technologische ontwikkelingen hebben bedrijven meer behoefte aan flexibiliteit en schaalbaarheid. CSP biedt dan ook een welkom alternatief.
Lees meer >
2 september 2019
Digitale transformatie brengt IT-veranderingen met zich mee. Neveneffect is shadow IT binnen je organisatie. Met IT-trainingen kun je shadow IT beperken.
Lees meer >
30 augustus 2019
Kies je voor SharePoint Online, dan krijg je automatisch een veelvoud aan mogelijkheden cadeau. Hoe zorg je ervoor dat SharePoint jouw twaalfde man wordt?
Lees meer >
26 augustus 2019
Office 365 vormt de basis van de moderne werkplek en wordt iedere dag flink op de proef gesteld. Steeds vaker wordt er dan ook voor gekozen om Office 365 beheer uit te besteden.
Lees meer >
14 augustus 2019
Ben je van plan om naar Microsoft Azure te migreren? Dit stappenplan helpt je bij het aanwakkeren van de passie voor Microsoft Azure binnen je organisatie.
Lees meer >
9 augustus 2018
Windows Autopilot is een stabiel hulpmiddel die de uitrol van nieuwe werkplekken vereenvoudigt. Advantive deelt de mogelijkheden en voordelen met je.
Lees meer >
9 augustus 2019
Het intranet is flink in ontwikkeling. Hoe zorg je ervoor dat je collega's het intranet echt gaan gebruiken? Dit stappenplan geeft je 5 tips voor een succesvol(ler) intranet.
Lees meer >
1 augustus 2019
Microsoft To-Do is onderdeel van Office 365 en biedt je meer grip en overzicht op al je acties en taken. Het mooie aan Microsoft To-Do is de integratie met Outlook en Planner.
Lees meer >
27 juni 2019
Het beschermen van je account met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord is onvoldoende. Met multi-factor authenticatie (MFA) zorg je voor extra beveiliging. Advantive ondersteunt je bij het instellen van MFA voor je hele bedrijf of voor bepaalde afdelingen.
Lees meer >
25 juni 2019
100% in de cloud werken is (nog) niet voor iedere organisatie mogelijk. Met hybrid cloud solutions van Microsoft kun je simpelweg on premises en cloud infrastructuren combineren. Maar wat is het nu precies? Onze collega Erwin Verlinden legt het aan je uit.
Lees meer >
24 juni 2019
Helaas worden bedrijven steeds meer geconfronteerd met cybercrime. Wachtwoordaanvallen (password spraying attacks) zijn hier een voorbeeld van. Wat is het precies en hoe bescherm je je organisatie tegen deze bedreiging van buitenaf? Onze collega Stefan Peters legt het je in deze blog uit.
Lees meer >
18 juni 2019
De jeugd is de toekomst. Maar hoe bepalen we nu wat voor de jeugd de toekomst is? Sluit het huidige schoolsysteem nog wel goed aan op de leerbehoeften van leerlingen? In deze blog nemen weje mee in de veranderingen in het onderwijs en de rol van technologie.
Lees meer >
28 mei 2019
De verlengde ondersteuning van SQL Server 2008 en 2008 R2 loopt op 9 juli 2019 af. Dit betekent dat Microsoft na deze datum geen reguliere beveiligingsupdates meer uitbrengt. Het blijven gebruiken van deze versie brengt dan veiligheidsrisico’s met zich mee. Dit is het moment om een migratie- of up...
Lees meer >
19 april 2019
Tegenwoordig werken we altijd en overal. Maar hoe zorg je er nu voor dat je beveiliging op orde is? Er zijn diverse toepassingen om de Office 365 beveiliging aanzienlijk te vergroten. We delen vijf tips met je.
Lees meer >
31 maart 2019
Hoe vaak back-up je jouw gegevens? Zijn jouw gegevens veilig in Office 365 bij eventueel verlies? We geven je advies en tips voor Office 365 back-up.
Lees meer >
25 maart 2019
Advantive is al vanaf de introductie van Microsoft Teams enthousiast over de hub voor teamwork. Het is nu al de snelst groeiende business app van Microsoft. Focus ligt de komende tijd op het toevoegen van nieuwe mogelijkheden voor samenwerking, beveiliging en beheer. In deze blog inspireren we je me...
Lees meer >
14 maart 2019
Wij vinden het belangrijk, dat je als organisatie kiest voor de licentievorm die bij je past. Met de Microsoft cloud licentie checklist kun je dit zelf bepalen.
Lees meer >
19 februari 2019
Windows Server 2019 is de laatste grote release van het serverplatform die Microsoft heeft uitgebracht. In deze blog delen we enkele nieuwe features.
Lees meer >
31 januari 2019
Wat kost Microsoft Flow? In deze blog leggen we je kort uit wat Microsoft Flow is en geven we je inzicht in de kosten en Microsoft Flow licenties.
Lees meer >
13 november 2018
Het startpunt voor het gebruik van de Office 365 applicaties ligt voor de meeste mensen bij het platform zelf. Ontdekken hoe de applicatie precies werkt en waarvoor die kan worden gebruikt is hierbij de eerste stap. Advantive neemt hierbij de bedrijfsstrategie als uitgangspunt. Je wilt immers als or...
Lees meer >
22 juni 2018
In de komende jaren zal onze werkplek er drastisch anders uitzien. Met de opkomst van kunstmatige intelligentie en machine learning zullen steeds meer taken en activiteiten worden geautomatiseerd. Ben jij klaar voor de werkplek van de toekomst?
Lees meer >
19 juni 2018
In 2019 stopt de ondersteuning op ISDN. Maak je gebruik van deze diensten? In deze blog lees je meer over VoIP / Skype for Business als alternatief.
Lees meer >
6 juni 2018
De laatste maanden hebben we een aantal Lotus Notes naar Office 365 mailmigraties succesvol afgerond. In deze blog delen we onze best practices met je.
Lees meer >
24 mei 2018
Het beschermen van je gegevens is voor iedere organisatie van cruciaal belang. Het Office 365 Security & Compliance Center biedt beheerders een set aan mogelijkheden om Office 365 data te beveiligen.
Lees meer >
2 december 2020
Advantive collega Pieter Kops is tijdens het WorkPoint Partner webinar benoemd tot WorkPoint Ambassador of the year 2020.
Lees meer >
1 december 2020
Stichting Alterius kiest ervoor om het beheer van het netwerk en de Microsoft omgeving aan Advantive uit te besteden. Tevens vernieuwt Advantive de huidige ICT-infrastructuur en het werkplekconcept van Alterius. De onderwijsinstelling heeft voor een samenwerking met Advantive gekozen vanwege de onde...
Lees meer >
24 november 2020
Advantive wordt partner van het Limburgse onderwijsproject Digiwise. Dit project is geïnitieerd door VISTA college en Gilde Opleidingen. Het doel van Digiwise is om toekomstbestendig mbo-ICT-onderwijs te realiseren.
Lees meer >
9 juli 2020
Advantive breidt haar dienstverlening uit met Security Operations Center-as-a-Service. Met deze uitbreiding kunnen organisaties het security beheer en monitoring van hun Microsoft omgeving voor een vast bedrag per maand aan gecertificeerde Microsoft specialisten uitbesteden. 
Lees meer >
7 juli 2020
Advantive heeft deelgenomen aan het Azure Hero Programma van ALSO en is tot winnaar van het programma benoemd.
Lees meer >
1 juli 2020
Met Ichicraft Widgets worden de opties van SharePoint en Microsoft Teams nog verder uitgebreid. Daarnaast draagt Ichicraft Widgets direct bij aan het succes van het intranet of de inzet van Microsoft Teams.
Lees meer >
16 juni 2020
Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg kiest ervoor om haar ICT-infrastructuur en het beheer daarvan uit te besteden aan Advantive.
Lees meer >
9 juni 2020
Met WorkPoint biedt Advantive organisaties een complete oplossing voor documentbeheer, projectmanagement en zaakgericht werken op basis van Office 365.
Lees meer >
3 juni 2020
Microsoft 365 is een platform dat continu innoveert en verder uitbreidt. Lees in deze update meer over Microsoft Teams, Project Cortex en Fluid Framework.
Lees meer >
11 mei 2020
Microsoft 365 is een platform dat continu innoveert en verder uitbreidt. Lees in deze update meer over SharePoint, Yammer en Microsoft Teams.
Lees meer >
31 maart 2020
Advantive heeft maatregelen genomen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en de continuïteit te waarborgen.
Lees meer >
19 maart 2020
Tijdens de coronacrisis gaat het onderwijs van VISTA college voor ruim 17.000 studenten gewoon door.
Lees meer >
22 oktober 2019
Microsoft 365 is een platform dat continu innoveert en verder uitbreidt. Lees in deze update meer over Windows Virtual Desktop, Microsoft Teams en security.
Lees meer >
14 oktober 2019
Advantive en Nintex sluiten een partnership. Nintex is de wereldwijde standaard voor procesmanagement en automatisering. Met behulp van het Nintex platform is Advantive in staat om bedrijfsprocessen te beheren, automatiseren en optimaliseren.
Lees meer >
16 september 2019
ICT-dienstverlener Advantive en Quest sluiten een partnership. Quest is leverancier van software voor het beheer en beveiliging van data. Met de oplossingen van Quest breidt Advantive haar dienstverlening verder uit.
Lees meer >
5 september 2019
ICT-dienstverlener Advantive steunt Stichting WensAmbulance Brabant met een donatie van 15.000 euro. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het kantoor van Advantive in Weert heeft Stichting WensAmbulance Brabant een cheque overhandigd gekregen.
Lees meer >
2 september 2019
Jan Groenen, algemeen directeur van Advantive, draagt per 1 september 2019 het stokje over aan Joep Fijen en Willemjan van Laarhoven. Beide directieleden nemen de algemene directietaken van Jan over. Jan blijft als adviseur aan Advantive verbonden.
Lees meer >
30 augustus 2019
Advantive heeft deze zomer haar Microsoft Gold partner status verder uitgebreid. De huidige Microsoft certificeringen zijn uitgebreid met een Microsoft Gold certificering voor Data Analytics. Met het behalen van deze certificeringen laat Advantive zien aan de hoge kwaliteitsstandaarden van Microsoft...
Lees meer >
22 augustus 2019
Microsoft 365 is een platform dat continu innoveert en verder uitbreidt. Deze zomer hebben we twee updates. Lees de tweede update met nieuwe security en SharePoint mogelijkheden!
Lees meer >
15 augustus 2019
We delen op regelmatige basis de belangrijkste highlights in een Microsoft 365 update met je. Deze zomer hebben we veel Microsoft 365 nieuws voor je verzameld. We hebben er dan ook twee delen van gemaakt. In dit eerste deel staan een aantal mooie nieuwe features centraal. 
Lees meer >
12 januari 2017
Cloudabonnementen van Microsoft kun je rechtstreeks bij Advantive aanschaffen incl. advies, implementatie en/of beheer.
Lees meer >
7 april 2020
Office 365 wordt vanaf 21 april 2020 Microsoft 365. We hebben voor je inzichtelijk gemaakt wat er wel en wat er niet gaat veranderen.
Lees meer >