De strategische overstap van VMware naar Azure of Hyper-V: een slimme zet voor de toekomst

Bij Advantive begrijpen we dat de ICT-infrastructuur het hart vormt van elke organisatie. Het is de basis voor dagelijkse activiteiten en speelt een cruciale rol in de flexibiliteit, schaalbaarheid en beveiliging van je bedrijf in het digitale tijdperk. Gezien de snelle technologische ontwikkelingen en de noodzaak om kosten te besparen en operationele efficiëntie te verbeteren, is het essentieel om de juiste strategische keuzes te maken.

De recente ontwikkelingen, waaronder prijsverhogingen, stijgende jaarlijkse licentiekosten en de overname van VMware door Broadcom, hebben veel bedrijven doen heroverwegen hun strategie aan te passen. Wil je VMware vervangen en sta je voor de keuze tussen een volledige cloudstrategie met Microsoft Azure of een hybride cloudstrategie met Microsoft Hyper-V? Onze collega’s bieden jouw organisatie uitgebreide ondersteuning tijdens deze belangrijke transitie, van besluitvorming tot implementatie en (security)beheer. In deze blog delen we beide strategieën en onze aanpak met je.

Wanneer VMware vervangen door Microsoft Azure?

Wil je VMware vervangen door Microsoft Azure? Dit is de perfecte keuze voor organisaties die flexibiliteit en schaalbaarheid nodig hebben en willen profiteren van geavanceerde cloudservices. Het is bijzonder geschikt voor bedrijven die:

 • Behoefte hebben aan snelle op- of afschaling van IT-resources op basis van bedrijfsbehoeften.
 • Willen innoveren met cloudservices zoals AI, machine learning en IoT.
 • Een wereldwijde aanwezigheid vereisen met de mogelijkheid om te voldoen aan lokale regelgeving.
 • Streven naar vereenvoudigd IT-beheer en naadloze integratie met andere Microsoft-producten.

Voordelen van Microsoft Azure

 • Kostenbesparing en schaalbaarheid: Beheer je kosten efficiënt met het pay-as-you-go model.
 • Innovatie en modernisering: Toegang tot een breed scala aan cloudservices.
 • Wereldwijde reikwijdte: Profiteer van Azure’s uitgebreide datacenternetwerk.
 • Geïntegreerde beveiliging en compliance: Toonaangevende beveiligingsmaatregelen en compliance certificeringen.

Wanneer VMware vervangen door Microsoft Hyper-V?

Hyper-V is een uitstekende keuze als je bestaande on-premises infrastructuur wilt maximaliseren en volledige controle over je fysieke servers en dataopslag nodig hebt. Het is ideaal voor organisaties die:

 • Bestaande investeringen in on-premises hardware willen benutten.
 • Volledige controle over de locatie en beveiliging van hun data vereisen.
 • De complexiteit en initiële kosten van een volledige migratie naar de cloud willen vermijden.

Voordelen van Hyper-V

 • Kostenefficiëntie: Verlaagt de totale eigendomskosten door integratie in Windows Server-edities, zonder extra licentiekosten.
 • Geïntegreerde beheerervaring: Biedt een gestroomlijnde beheerervaring binnen het Microsoft-ecosysteem.
 • Verbeterde beveiliging: Toegang tot geavanceerde beveiligingsfuncties zoals Shielded VM’s.
 • Flexibiliteit en schaalbaarheid: Geschikt voor een breed scala aan besturingssystemen, ideaal voor zowel kleine als grote organisaties.

Diepgaande technische ondersteuning bij de overstap

Onze collega’s begrijpen dat de technische aspecten van de migratie van VMware naar Microsoft Azure of Microsoft Hyper-V essentieel zijn voor een succesvolle overgang. Daarom bieden we diepgaande ondersteuning die zich richt op specifieke stappen voor een naadloze migratie, waaronder de conversie van VMware-specifieke instellingen en bestanden naar hun Microsoft Azure- of Hyper-V-equivalenten. We bieden jouw ICT-team uitgebreide technische ondersteuning, waardoor de overstap niet alleen soepel verloopt, maar waarbij jouw organisatie ook optimaal gebruikmaakt van de nieuwe mogelijkheden.

Integratie met het Microsoft-ecosysteem

Eén van de grootste voordelen van de overstap naar Microsoft Azure of Hyper-V is de naadloze integratie met het bredere Microsoft-ecosysteem. Dit omvat niet alleen Windows Server en Microsoft Azure, maar ook andere beheertools zoals System Center en Windows Admin Center. Deze integratie biedt een uniforme beheerervaring en vereenvoudigt een efficiënte (hybride) cloudstrategie, waardoor jouw organisatie flexibeler kan opereren en beter kan reageren op veranderende bedrijfsbehoeften.

Hoe zorgen wij voor een soepele overstap?

Onze collega’s begeleiden jouw ICT-team en zorgen voor een soepele overstap van VMware naar Microsoft Azure of Microsoft Hyper-V. Onze collega’s hanteren een bewezen stappenplan om deze overstap soepel te laten verlopen:

 • Uitgebreide analyse en planning: We beginnen met een diepgaande analyse van je huidige VMware-omgeving om een op maat gemaakt overstapplan te ontwikkelen dat aansluit bij jouw specifieke bedrijfsbehoeften. We houden hierbij ook rekening met jouw toekomstige ICT-plannen.
 • Naadloze migratie: Onze collega’s zorgen voor een zorgeloze migratie van je bestaande virtuele machines naar Microsoft Azure of Microsoft Hyper-V met minimale downtime en verstoring van je bedrijfsactiviteiten.
 • Veiligheid: We implementeren een geavanceerde security baseline om jouw organisatie nog beter te beschermen tegen beveiligingsrisico’s.
 • Training en (beheer)ondersteuning: We bieden uitgebreide training voor je ICT-team om ervoor te zorgen dat zij snel vertrouwd raken met de nieuwe omgeving. Daarnaast bieden we jouw team uitgebreide beheer- en security ondersteuning.

Begin vandaag nog met jouw overstap

Ben je klaar om de voordelen van Microsoft Azure of Hyper-V voor jouw organisatie te ontdekken? Wil je weten hoe we jouw team kunnen helpen om VMware te vervangen door Microsoft Azure of Microsoft Hyper-V te maken? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We helpen je om deze belangrijke strategische keuze voor jouw organisatie te maken.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.