Microsoft Teams security:

Van goede inrichting naar veilig samenwerken

Microsoft Teams biedt medewerkers uitgebreide functionaliteit om prettig te kunnen (samen)werken met mensen binnen én buiten je organisatie. Vaak wordt er ook bedrijfs- en privacygvoeligige informatie in Microsoft Teams opgeslagen. Het is dan ook een must om aan Microsoft Teams security aandacht te besteden. In deze blog staan de beveiliging en inrichting van Microsoft Teams centraal.

Microsoft Teams security

Helaas zien we de cybercriminaliteit toenemen. Het is dan ook belangrijk om Microsoft Teams zorgvuldig in te richten om de veiligheid te waarborgen. Denk hierbij aan het toepassen van het security beleid van en de geldende wet- en regelgeving (o.a. AVG) voor je organisatie.

Microsoft Teams op alle devices
Microsoft Teams is beschikbaar op alle devices

Noodzaak goede inrichting Microsoft Teams

Door de relatief snelle implementatie van Microsoft Teams in organisaties is er vaak te weinig aandacht besteed aan afspraken (governance) die gemaakt moeten worden om met Microsoft Teams te gaan werken. Hierdoor kunnen medewerkers zelf teams aanmaken, waardoor een wildgroei aan teamsites ontstaat. Je raakt de grip op je data en het overzicht kwijt.

Verder zijn rechten van medewerkers niet ingericht, waardoor het risico bestaat dat documenten en/of privacygevoelige data met medewerkers worden gedeeld die hier geen toegang voor hebben. Om wildgroei en de kans op datalekken tegen te gaan, helpt Advantive organisaties om Microsoft Teams goed in te richten. We zorgen ervoor dat je medewerkers prettig én veilig kunnen (samen)werken met mensen binnen en buiten je organisatie.

Wat kun je van ons verwachten?

  • Intake: security beleid en geldende wet- en regelgeving van je organisatie bespreken / eventuele beperkingen van Microsoft Teams icm je huidige ICT-omgeving benoemen / eventuele vragen beantwoorden.
  • Configuratie: op basis van de intake Microsoft Teams op de gewenste manier inrichten en configureren.
  • Overdracht: korte uitleg en overdracht van onze Microsoft Teams consultant naar de ICT-afdeling / ICT-verantwoordelijke binnen je organisatie.

Direct meer weten?

Heb je hulp nodig bij de inrichting van Microsoft Teams? Laat het ons weten. Onze Microsoft Teams consultants bieden je graag de gewenste (security) ondersteuning.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.