Adoptie en change

Succesvolle introductie van Microsoft 365 in jouw organisatie

Adoptie en change management met Advantive

Adoptie en change management leveren een belangrijke bijdrage aan het succes van een ICT-project. Wil je weten hoe we jouw collega’s een vliegende start bezorgen?

De voordelen van adoptie & change management

  • Succesvolle ICT-projecten
  • Betrokken medewerkers
  • Productiviteitsboost
  • Efficiënter (samen)werken
  • Vergroten werkplezier

Bewezen adoptie & change management strategie

Adoptie en verandermanagement zijn cruciaal voor het succes van je organisatie. Digitalisering gaat op dit moment op een razendsnel tempo en kiezen voor een bredere inzet van de Microsoft cloud. 

Hoe zorg je voor draagvlak voor Microsoft cloud projecten? En hoe zorg je ervoor dat je collega’s nieuwe technologie, zoals Microsoft 365 en Microsoft Teams, slim (blijven) gebruiken en de voordelen ervaren? 

Zonder een goede begeleiding en het geven van vertrouwen, kunnen medewerkers overweldigd raken door de talloze mogelijkheden. Onze PROSCI en Microsoft gecertificeerde consultants bieden je de gewenste ondersteuning. We besteden hierbij aandacht aan communicatie, training en gedragsverandering.

Advantive werkt conform haar meervoudig bewezen adoptieaanpak in drie overzichtelijke fases.

Fase 1

In de eerste fase vormen we een stevige fundering voor het adoptieproject. Het projectteam stellen we samen en we maken de adoptiegraad en de verschillende doelgroepen binnen je organisatie inzichtelijk. Ook brengen we de huidige en gewenste manier van werken in kaart.

Fase 2: Experimenteren

In deze fase staat het voorbereiden van een succesvolle pilot centraal. Allereerst gaan we het ambassadeursprogramma vormgeven. Uit alle onderdelen van de organisatie worden ambassadeurs benoemd en/of gaan we bekijken hoe we ambassadeurs binnen je organisatie verkrijgen. Ambassadeurs zijn namelijk de sleutel tot succes!

In deze fase besteden we veel aandacht aan het creëren van draagvlak, het vormgeven van governance en het bepalen van de doelstellingen en succesfactoren.

Fase 3: Uitrollen

In deze fase wordt de nieuwe oplossing volledig uitgerold in de organisatie. Hierbij ondersteunen de adoptieconsultants van Advantive je organisatie en medewerkers. Stap voor stap werken we in deze fase naar de volledige livegang. We zorgen ervoor dat alle gebruikers met plezier en succes gaan én blijven werken met de nieuwe oplossing.

Adoptie-foto-3-kader

Adoptie is een continu proces

Eenmaal live betekent niet, dat het adoptietraject is afgerond. We zorgen voor een warme overdracht naar beheer en naar de lijnorganisatie. Na de livegang blijven we aandacht houden voor de adoptiegraad van medewerkers. Door continu de adoptie te meten, tonen we aan in welke mate de adoptie is geslaagd of aanslaat. Zo zorgen we ervoor dat jouw ICT-project succesvol is én blijft.

Om te zorgen dat gebruikers niet in oude gewoonten vervallen en te borgen wat er is geleerd, is het van belang om medewerkers te blijven ondersteunen. In deze fase delen we bijvoorbeeld tips & tricks. Ook maken we gebruik van trainingen voor (nieuwe) medewerkers.

Contact opnemen

     Chris Munten   

Chris Munten

Business consultant

+31 88 20 20 520 +31 6 402 314 45 chris.munten@advantive.nl
 
 

Wat doen we nog meer?

Modern datacenter

Modern datacenter

Een modern datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Oplossingen

onze oplossingen

Maak kennis met de innovatiekracht en toegevoegde waarde van de Microsoft cloud voor jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.