Houd controle over al je projecten én maak slim gebruik van Microsoft 365!

Iedere dag werken we met de verschillende Microsoft 365 oplossingen. We weten de kracht van Microsoft Teams en de verschillende Office applicaties steeds beter te benutten. Als je Microsoft 365 hebt, krijg je ook automatisch SharePoint Online. Alleen blijkt in de praktijk SharePoint vaak nog wel uitdagingen te bieden. Zeker als je het wilt gebruiken ter ondersteuning van bijvoorbeeld projectmanagement. In deze blog laten we je zien hoe je Microsoft 365 slim kunt inzetten voor projectmanagement.

Gebrek aan structuur

We zijn als Microsoft Gold partner gewend om dagelijks met Microsoft 365 te werken. Het is een krachtig platform voor projectmanagement, documentmanagement, procesautomatisering en online (samen)werken. Het biedt ongekende integratiemogelijkheden, flexibiliteit, beschikbaarheid, veiligheid en schaalbaarheid. Maar voor de (eind)gebruiker blijft het een complexe oplossing. Je mist, als je het niet goed inricht, een centrale en gestructureerde werkomgeving. Al je documenten, presentaties en spreadsheets bevinden zich dan op verschillende plekken. Ook is er geen vaste plek voor communicatie en samenwerking met collega’s / projectteamleden. Hierdoor klik je de hele dag door Outlook, OneDrive, Microsoft Teams en eventueel nog projectmanagementsoftware. Het is lastig om controle te houden over al je projecten, grip te krijgen op de planning en optimaal samen te werken.

Hoe houd je controle over al je projecten?

Wat je nodig hebt is overzicht en structuur. Daarvoor biedt WorkPoint 365 je de oplossing. Dit is een add-on voor Microsoft 365 en helpt je om 1 werkomgeving voor projectmanagement te creëren. We zijn erg enthousiast over de mogelijkheden van WorkPoint 365. Het is een complete, schaalbare en gebruiksvriendelijke oplossing. Het maakt volledig gebruik van de ongekende mogelijkheden van Microsoft 365. Maar het belangrijkste is: het maakt het voor de (eind)gebruiker super eenvoudig om projecten en documenten te beheren.

Voordelen voor projectmanagers:

  • Projecten start je snel en eenvoudig op.
  • Een projectgroep is in enkele seconden samengevoegd.
  • Taken ken je eenvoudig toe aan projectgroepleden.
  • Alle documenten zijn toegankelijk en bevinden zich op 1 centrale plek.
  • Vanuit 1 centrale plek heb je toegang tot Outlook, OneDrive, Office en Microsoft Teams.
  • Via een dashboard monitor en bewaak je de projectvoortgang, -planning en budgettering.

Samen met onze consultants richten we een projectstandaard in. We maken gebruik van sjablonen, waardoor een nieuw project in letterlijk enkele seconden is ingericht en alle projecten dezelfde structuur hebben. Je kunt direct starten.

Onderhoud, beheer en governance

Wil je later een onderdeel toevoegen aan alle lopende projecten? Denk dan bijvoorbeeld aan een issuelijst of een extra BI rapportage web part. Geen probleem! WorkPoint regelt dat eenvoudig voor je. Verlaat een projectleider jouw organisatie? WorkPoint 365 zorgt ervoor dat projecten niet stuurloos achterblijven en geeft aan waar hij of zij moet worden vervangen. Toegang tot projecten, bibliotheken, mappen en bestanden wordt eenvoudig toegekend aan de hand van rollen. Hierdoor is het beheer overzichtelijk.

Direct meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van WorkPoint 365 voor projectmanagement en/of heb je andere vragen? Laat het ons weten!

Meer informatie

Meer inspiratie
Microsoft To-Do is onderdeel van Office 365 en biedt je meer grip en overzicht op al je acties en taken. Het mooie aan Microsoft To-Do is de integratie met Outlook en Planner.Lees meer ›
De afgelopen weken hebben veel gebruikers Microsoft Teams (beter) leren kennen. De meest gestelde vragen vind je in deze FAQ Microsoft Teams.Lees meer ›
We delen de highlights van Microsoft Ignite 2019 dag 1 met je. Maak kennis met Azure Arc, Azure Synapse Analytics en Microsoft Endpoint Manager. Ook delen we de nieuwe mogelijkheden van Power Platform, Microsoft Teams, Security en Cloud intelligentie met je.Lees meer ›